Najdi forum

povezava z voljadsl

Mi lahko prosim kdo pomaga?
Imam voljadsl paket. Vendar v enem mesecu, od kar imam prijavljen račun, se še nisem uspela povezati z internetom. Na Volji krivijo Telekomovo tel.centralo, Telekom pa napako v mojem računalniku. Namreč Telekomov serviser se s svojim prenosnim računalnikom in njegovim testnim geslom lahko poveže iz mojega priključka. Na servisu računalnikov pa so preverili računalnik na podlagi povezave s SIOL adsl in ni bilo težav.
Sploh ne vem, kaj še lahko storim oz. na koga naj se obrnem?

Lp,

jaz bi na tvojem mestu poizkusil:

– če se telekomovec lahko poveže na adsl, potem je napaka na:

– računalniku (virusi in podobno), nepravilno delovanje lan kartice
– nepravilno uporabniško ime/geslo

poizkusi si sposoditi drugi računalnik, pa z njim preizkusi delovanje povezave,
če bo delala – potem je nekaj na tvojem računalu narobe

– če ne bo delalo – odvisno od napake (katero javi)

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala, bom poskusila.

Sicer pa mi ob vsaki prijavi javlja napako 678; odaljeni računalnik se ne odziva.

Lp,

no tako – kar napiši čimveč informacij, bo lažja odprava napake..

napiši malce prosim:

– katere windows-e uporabljaš ??

– si pri volji preverila, da imaš pravilno uporabniško ime in geslo
– kako imaš priključen računalnik na adsl modem
– katere lučke gorijo na modemu
– ali je mrežna kartica omogočena ??

pa še kaj napiši, saj smo tukaj že rešili odgovore na bolj čudne probleme
kot je tvoj :)))

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ali ti deluje vsaj elektronska pošta? Nastavi poštne strežnike za Voljo ter uporabniško ime in geslo ter poskusi sprejeti ali oddati pošto. Če slučajno dela, z nekega drugega računalnika snemi z interneta browser Firefox in ga namesti na svojem pc-ju.
Pred kratkim sem reševal tak problem v Radovljici, kjer so Telemachovi fantje zatrjevali, da je krivda v računalniku.
Povezava na T-2 je delovala brezhibno z Internet Explorerjem, na kabelski Telemach pa nikakor ne. Delovala je le pošta, kar je bil dokaz, da je računalnik povezan – kar so zatrjevali tudi pri Telemachu, skratka problem smo začasno rešili s Firefoxom, kaj se je scufalo IE, pa bomo še ugotovili.
Dejansko je problem na tvoji strani.

Hvala,

Uporabljam Windovs XP.

Glede lučk na modemu, glede priključka na računalnik in glede mrežne kartice mislim, da je vse v redu, saj je to preveril telekomovec in rač. serviser, ki je bil tudi pri meni. Čez cel postopek sva telefonsko šla tudi z zaposlenim pri Volji (tudi glede mrežne kartice..), pa mi je ta na koncu povedal, da ta napaka ni nič drugega kot tel.centrala.

Lp,

Ne tudi pošta ne deluje.

Lp,

Jaz bi vseeno še enkrat poskusil z nekim drugim računalnikom, če maš kakega soseda ali prijatelja s prenosnikom – hitro bosta vedela, ali je s povezavo vse v redu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close