Povezava Tv kartica-videorekorder
Živjo!
Kupil sem tv kartico, da bi si z videorekorderja presnel vhs kasete, vendar mi ne uspe dobiti ničesar z videorekorderja.Verjetno škripa nekje na povezavi…z videorekorderja imam izhod samo scart, s kartice pa kabel z vsemogočimi priključki,trije barvni okrogli in s-video, s katerim sem naredil povezavo, kajti kupil sem kabel scart-s video, pa nič.Kaj lahko še storim?
Hvala.
Poizkusi kar z antentskim tv kablom:
– izhod iz tv tunerja (tv izhod) poveži s tvojim tv tunerjem (tv kabl),
daj v video neko kaseto z filmom, potem pa na računalu
poišči signal – zamenjaj kaseto in posnemi na disk.
potem se pa igraj z ostalimi kabli 🙂
Na scartu moraš imeti povezan pin za video izhod na konektorje (cinch) za priklop na računalnik…
Nekateri – mogoče kar večina SCART-CINCH povezovalnih kablov imajo na scartu še stikalo, s katerim izbereš, v katero smer ti bo šel signal, se pravi, da ga moraš postaviti v pravi položaj.
Verjetno bo pa še treba aktivirati video in pa avdio vhod na računalniku – tv kartici.
Priklop (povezava) rač. in pa videa je pa le izhod v sili…(kvaliteta – dodaten šum v signalu…).
Mislim, da ne bo potrebo nobenega dodatnega programa, saj če si lahko dobil sliko in zvok z analogne kamere bi tudi video lahko delal na isti način.
Potreboval boš adapter SCART-CINCH (škatlica s cinch – RCA vtičnicami, katera ima na njej lahko – ni pa nujno – preklopnik IN/OUT; če tega preklopnika ni, moraš imeti varianto adapterja VIDEO-AUDIO OUT, drugače ne boš dobil signalov za sliko in zvok iz videa…) in potem lahko uporabiš video in audio kable (cinch vtiči na obeh straneh) kar od kamere…
Potem se pa zadeva zelo poenostavi – škoda, da že prej nisi omenil, da ti je kamera že “laufala” in da imaš že cinch kable:)))
Pa lep pozdrav in veliko “užitkov” ob presnemavanju VHS-ov!
Forum je zaprt za komentiranje.