Najdi forum

povezava do programa

Pozdravljeni!

Ker imamo v službi dokaj omejeno uporabo programov na računalniku (vključno z instalacijo le-teh) tudi takih, ki jih potrebujem za svoje delo, uporabljam prenosne programe na USB ključu, ki ne rabijo instalacije. Da vsakič znova ne odpiram teh programov in potem s funkcijo odpri nalagam željeno datoteko, sem našel en program, ki zna sam povezat datoteke s prenosnimi programi. Da mi ta stvar dela, moram napisat končnico vrste datotek in pot do programa (npr. pdf=I:\programi\sumatrapdf\sumatrapdf.exe) v ini. datoteko tega programa. Do tukaj vse lepo in prav, težava pa se pojavi, ko isti usb ključ uporabim na drugih računalnikih, kjer pa mojemu usb ključu ni več dodeljena oznaka diska I:).
Zanima me, ali obstaja kakšen način, da se to pot napiše tako, da bo delala tudi če se črka diska spreminja?

Hvala za odgovor.

sem že našel.

…dodatne informacije v zvezi z relativno potjo…:

1) datotekam, ki se nahaja v istem imeniku ne dodajamo nobene poti – preprosto povemo “program.exe”

2) pod-imenike določamo brez začetnega slesha, torej imenik/program.exe in ne /imenik/program.exe/

3) da se pomaknemo en imenik nazaj napišemo: “../”, za premik več imenikov nazaj uporabimo ../../../

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close