Povejte mi…zakaj…
Kolikor jaz razumem Marka se on bolj ali manj vedno drži teme, se vas pa vedno najde nekaj, ki se z njim ne strinjate/ga ne razumete in se potem vpikujete v njegove besede in debata skrene nekam, kjer se razčiščuje kaj je kdo mislil, ko je reku in kaj je reku pa ni mislil...bla, bla, bla. Njemu očitaš kar si ravnokar sam počel :/
Res? Jaz pa brez čisto v redu shajam, v bistvu mi je celo nenavadno, ko nekateri trdijo, kako brez tega ne znajo živeti, no sicer pa saj si že včeraj ugotovila, da sem čudna.[/quote]
Mal heca…čeprav je v vsakem hecu nekaj resnice:)) Hmmm, preveč smajlijev uporabljam, to ni dobro…enkrat sem se že opekla.
Ločujem sex in ljubljenje. Torej…brez ljubljenja mi živeti ni…ja, to bo držalo.
kar vidim vas kako vas jezi tale tema.Res je da je Johanson temo podtaknil v ta post (boljše bi bilo da bi jo v prehrano) meslim, da je to storil namenoma, ker dolgo ni bilo odziva, ampak ko je pa podtaknil temo o zdravem življenju, se je pa kar vsulo iz nekaterih, verjetno predvsem takih, ki zvečer nimajo kaj delat in se bašejo s piškoti in visijo na forumih, hehehe-no to pa paše v to temo a ne.
Kaj se jezite na Johansona, vi še kar naprej nezdravo živete, koga briga, bašite se s piškoti,čišsi,čokoladami, pijte sladke pijače, namesto rekreacije pa visite na forumih, ko pa zbolite, kritizirate vlado, da je zdravstvo predrago, da so čakalne vrste, da je vse skupaj en kur**
ja, veliko zdravja-pa veliko sreče vam želim, upam, da vi (vam se to res ne more zgoditi) ne fašete kakšnega raroga, hihihi
Naj jih potem še namesto vas uresniči? 🙂 Za nekatere je preveč že to, kar je dal na seznam, za druge pa premalo, ker ni rešitev. Kdor ima željo, jih lahko tudi sam poišče. Je pa lepo, če bi kdo drug ja.[/quote]
Jaz živim po enem čisto preprostem pravilu. Jem in pijem tisto, kjer ima človek čimmanj svoje prste in svojo pamet zraven. 🙂
Da je hrana čimmanj predelana.
Človek ne bo nikoli izdelal boljše hrane, kot je naravna.
Logično, da brez zaščite. Seveda pa to zahteva sončenje po pameti. Torej kontrolirano izpostavljanje. Lahko je to na primer 15 minut na dan.
Pač odvisno od vrste kože in od moči sončnega sevanja.
Vitamin D nas varuje pred rakom. Kreme pa preprečujejo tvorbo tega vitamina.
Logično, da brez zaščite. Seveda pa to zahteva sončenje po pameti. Torej kontrolirano izpostavljanje. Lahko je to na primer 15 minut na dan.
Pač odvisno od vrste kože in od moči sončnega sevanja.
Vitamin D nas varuje pred rakom. Kreme pa preprečujejo tvorbo tega vitamina.[/quote]
Ja, toda govorim zase – sem vsak dan več kot le 15 minut na soncu in pri tej moji svetli polti, si ne upam biti brez kreme, res ne bi rada, da se mi razvijejo kakšni pigmentni madeži, ki so zadnjih nekaj let tako izrazito v porastu, zlasti pri ženskah, dermatologi pa nekih poceni rešitev za “sanacijo” le-tega nimajo. Vitamin D, se lahko tudi pridobi iz prehrane (ribje olje, mleko, losos, tuna,…) ne le z nastavljanjem soncu, tako da vsak se naj odloča po svoji presoji in izkušnjah.
To je vse res.
Je pa problem v tem, da so naše presoje vsiljene od okolice. Ljudje pa smo po večini izgubili svoj pristen stik z lastno modrostjo telesa.
Vemo, da vsaka stvar najbolje deluje, če se uporablja v skladu z navodili. Sicer mi nismo kar tako na papirju dobili navodil glede tega, kako najbolje uporabljati svoje telo. Je pa zato dobro, če smo čimmanj pod vplivom teh vsiljenih mnenj, ki jih ustvarja naš sebični ego, ki mu ni pomembno kakšna navodila je bog vpisal v naše gene. 🙂
To je vse res.
Je pa problem v tem, da so naše presoje vsiljene od okolice. Ljudje pa smo po večini izgubili svoj pristen stik z lastno modrostjo telesa.
Vemo, da vsaka stvar najbolje deluje, če se uporablja v skladu z navodili. Sicer mi nismo kar tako na papirju dobili navodil glede tega, kako najbolje uporabljati svoje telo. Je pa zato dobro, če smo čimmanj pod vplivom teh vsiljenih mnenj, ki jih ustvarja naš sebični ego, ki mu ni pomembno kakšna navodila je bog vpisal v naše gene. :)[/quote]
Ok, pa vendar sem že toliko stara pa izkušena, da lahko zase vem, kaj mi v redu služi in kaj ne. Presoje so vsiljene iz okolice? Ta je pa redno mimo, saj ima vsak svoj mozek pa svoj občutek zase, če se pa drugi tako podrejajo, da jemljejo vse kar ostali blebetajo kot edino in absolutno pravilno, takšnim pa tudi nobena krema pa sonce več ne moreta pomagati..hihihi.
Mozek le obdeluje informacije, ki so mu na razpolago. Marsikaj ljudje delamo le zato, ker smo tako navajeni, pa čeprav škodujemo sebi. Če ne bi, bi bil ta svet veliko lepši in poln zadovoljnih ljudi.
Sem gledal en dokumentarec, kjer prikazujejo, kako so že večkrat v zgodovini namerno preko medijev zmanipulirali cel narod, da so verjeli, kako je nekaj za njih “dobro”. Par norcev lahko skrega cel narod…..
Človeški mozek ima veliko sposobnost programiranja in s tem manipuliranja, ki ga nekateri izkoriščajo v svoj prid.
Sem gledal en dokumentarec, kjer prikazujejo, kako so že večkrat v zgodovini namerno preko medijev zmanipulirali cel narod, da so verjeli, kako je nekaj za njih “dobro”. Par norcev lahko skrega cel narod…..
Človeški mozek ima veliko sposobnost programiranja in s tem manipuliranja, ki ga nekateri izkoriščajo v svoj prid.[/quote]
Seveda, to se množično dogaja v zdravstvu in farmaciji, bančništvu ipd pa kakorkoli nam splet ponuja številne informacije, pa takšne in drugačne vire o marsičem, koliko jim je pa dejansko za verjeti oz smatrati za nam koristne, to je pa že drugi “catch”. Sicer pa manipuliranje naroda je obvezen recept ideološko političnih fanatikov. Jaz vedno pravi, da je potrebno poslušati sebe, svoje telo, če ti nekaj ne paše ti ne, če ti je ok pa se tega drži ne glede na to, če je to kontradiktorno s tem kar nam zapovedujejo razni medicinski ipd ostali guruji (s papirji ali brez njih). No, mediji so plačani za to, da manipulirajo z informiranjem in dezinformiranjem 🙂 o tem nima smisla odkrivati pravil igre.
Ceprav je tema ugasnila bi Johansona zelo pohvalila. Hvale vredno se mi zdi, da svoje znanje
deli z nami in s tem pokaze, da mu za nas ni vseeno. Skoraj vse, kar je napisal ze vem in
se teh informacij drzim oz. se dolocenim skodljivim artiklom izogibam. Vsi, ki so ga napadli,
naj pove alternativo, so za moje pojme neresni in nezreli. A je tezko ugotoviti, da se je skodljivim
stvarem potrebno IZOGIBATI?
Alternativa za lak za lase. Po pranju si lase polij z 2. litri vode, v katero si dala zlico medu in
2 zlici jabolcnega kisa. Za moje lase je bolj zdravo kot lak.
Seveda, johanson je dobro napisal. Samo leka za večnost pač na tem svetu ne moreš najti. In ni ravno smiselno iskati v vsaki stvari negativne učinke potem pa neke alternative, in se spraševati, če je to optimalno ali ni, in dvomiti in analizirati in razčlenjevati in domnevati… ker se lahko sredi tega študioznega početja, ko prečkaš cesto, nerodno prestopiš in z glavo udariš ob rob pločnika…
Navsezadnje smo samo nemočne živalice in žrtve sistema, v velikem in v malem.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.