Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Povejte mi…zakaj…

Povejte mi…zakaj…

Marko, ti pa res ne moreš da ne bi komentiral kake teme, a ne :).
Človek lepo vpraša dotično osebo, če pozna boljše variante, ti pa se takoj vpikneš v zadevo. Mogoče bi raje napisal kaj koristnega, postavila sem kar nekaj vprašanj.
Veš ni neumnih vprašanj, so pa neumni odgovori. In tvoj odgovor na moja vprašanja…

Seveda sprašuje za “boljše variante”, ker……. sam ni sposoben razmišljat s svojo glavo? Ker vdno rabi nekoga, da mu ponudi “boljše variante”? Ker ne zaupa vase in v svoje znanje? Ker nas nenehno prepričujejo da naj “zaupamo strokovnjakom”….bla bla bla…. Zato pa smo tu kjer smo… :((((

Hočem rešitve, da se sam ne bom naprezal, HOČEM da drugi delajo/mislijo zame….
Kako me to spominja na ono temo o vzgoji otrok in izbiri partnerjev…… :/

Ti pa ne moreš, da ne bi vsake prebrala… 🙂
Saj sem napisal nekaj koristnega, samo ti tega nisi želel(a) videt. Odgovorov na tvoja vprašanja pa ne poznam. A misliš, da jih zdaj Johnson ne bo več napisal, ker sem se jaz “vpiknil”? In nisem nikjer napisal, da so vprašanja neumna.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

on_, ni neumenih vprašanj, so samo neumni odgovori.

Noben strokovnjak ne more odgovorit kar lahko norec vpraša…..
Tako da se ne morem odločit na katero stran bi te dal? 😉

In ko bi napisal rešitve, bi se pojavil nekdo, kot je NASVET in napisal, da je to kvečjemu njegovo prepričanje in naj ga ne vsiljuje drugim. In potem pridem jaz in nastavim ogledalo vsakemu, za katerega mislim, da ga potrebuje. 🙂 Karkoli narediš, ne moreš zadovoljit vseh, nikoli. Nauk zgodbe iz vsake teme, ki jo odpremo. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Najlažje je nametati posledice, tisto kar je vidno in že ptiči čivkajo. Tudi sama sem lahko močno kritična in začnem kritizirati vse po vrsti. Kaj bom s tem dosegla? Nič. Naj johanson pokaže jajca, pa pove vsaj svoje mnenje ali ravnanje – kako je on bolj družbeno odgovoren do narave itd.

Marko res je, nikoli se ne da zadovoljiti vseh hkrati, to bi bil absurd:).

Goldfish, ptiči mogoče res čivkajo, veliko ljudi pa še vedno to samo posluša. Mogoče je pa Johnson napisal za tiste in sam rešitev še ni našel, jih še išče.

Marko, dobil si ljudi ki so nasedli tvoji provokaciji in zadovolji tvojo potrebo po nastavljanju ogledal drugim. Če ti takšne stvari polepšajo dan, tudi prav. Uživaj dokler traja.

PS. Moj komentar je bil namenjen Johansonu in ne tebi – kar sem tudi jasno dala vedeti. Ko bom želela izvedeti tvoj odgovor, komentar, mnenje, bom to tudi jasno in nedvoumno napisala.

Pri meni je tako…o vsem, kar je pisal, sem že brala. Ne mislim korenito posegati v svoje življenje in se pomakniti stoletja nazaj. Zavestno se odločam in sprejemam morebitna tveganja, ki so povezana z mojim obnašanjem. Po pravici povedano, tudi ne verjamem v vse, kar pišejo…je treba prebrati tudi kakšne druge vidike te globalizacije:). Ker pa sem na nek način tudi družbeno odgovorna, v svoje življenje vnašam spremembe, sem osveščena, osveščam druge okoli sebe…ampak postopoma, premišljeno:).

Marko, Raje napiši kak konkreten predlog s čim si umivat zobe namesto z običajno pasto, s čim prati oblačila in tako naprej. S tem boš kazal svojo pamet, ne s tem, da se vtikaš v vsako temo in se delaš pametnega, v resnici pa nič konkretnega ne napišeš.
Če si res tako pameten, da moraš vsakemu ogledalo nastavljat (zakaj tu čutim tvojo vzvišenost nad nami ostalimi), bodi tako prijazen in deli to svojo pamet z nami.
Mi očitn nismo tako pametni kot ti, nam je potrebno konkretno povedat, ne zavijat v globoke filozofske floskule.
Marko, za začetek priporočam, da vzameš ogledalo in sebe pogledaš v njem. Mogoče boš dojel, da nisi toliko boljši od nas ostalih.

Marko, dobil si ljudi ki so nasedli tvoji provokaciji in zadovolji tvojo potrebo po nastavljanju ogledal drugim. Če ti takšne stvari polepšajo dan, tudi prav. Uživaj dokler traja.

PS. Moj komentar je bil namenjen Johansonu in ne tebi – kar sem tudi jasno dala vedeti. Ko bom želela izvedeti tvoj odgovor, komentar, mnenje, bom to tudi jasno in nedvoumno napisala.[/quote]
Upam, da si ne misliš tega o provokaciji vsakič, ko vidiš svoj odsev v ogledalu. Dan bi mi polepšalo, da bi nekdo recimo priznal, da je spoznal nekaj novega o sebi, ne pa da se vsakič, ko ga nastavim, izmakne svojemu odsevu in beži pred samim sabo.
Moj komentar je pa bil namenjen tebi. Tudi Johnson tebe ni prosil za mnenje, odgovor, pa si mu ga vseeno dala. 😉

Marko, ti si res najbolj pametno bitje, brez napak, še dobro, da imamo tebe in tvoja ogledala.

Johanson, drugače pa en namig. Odpri svojo temo. Meni je tvoja tema drugače zanimiva in bi me zanimali komentarji na tvoje zapise. Moja vprašanja niso bila provokacija. In upam, da odpreš tu gor temo in da boš tudi zapisal kake alternative.
In seveda upam, da ne bo kak filozof nastavljal ogledal, da bo debata o konkretnih primerih in kako stvari izboljšat.

Zakaj pa ne bi ti odprla teme, če te tako zanima? Samo namig enga filozofa. 🙂

Ker je Johanson dovolj bister, da zna svojo temo sam skopirat v novo temo. Mogoče mu niti ne bi bilo prav, če bi kdo drug kopiral njegovo temo in jo odpiral in kopiral drugam.
Sicer pa tako vem kaj bi bilo, vzvišeni osebki bi nastavljali ogledala. Konkretnih predlogov pa ti osebki ne znajo napisat.

Lahko odpreš temo o prehrani, brez da kopiraš njegovo “temo”. Ali pa ne? In zakaj sem vzvišen? Ker dajem namige, tako kot ti?

Marko, s temi svoji ogledali deluješ vzvišeno, to je moje mnenje. Občutek imam, da se imaš za več vrednega od nas ostalih, zato nas vedno obsevaš s svojimi ogledali. Mogoče se pa motim.

Verjamem, da nekomu delujem vzvišeno in verjamem, da me večina zaradi tega sovraži. Verjamem, da zato, ker ne sprejemajo sebe in v resnici sovražijo sebe. Pri tem se vprašam, če komu s tem škodim in pridem do odgovora, da ne. Ko bom ugotovil, da to ljudem povzroča škodo, bom počel kaj drugega. Mene recimo ne moti, če mi ga kdo nastavi, še sam si ga pogosto. Tako se spoznavam. Ok, včasih lahko zaboli, ko zvem o sebi nekaj, za kar nisem vedel, ampak če lahko tisto sprejmem, mi postane lažje in postanem boljši človek (v svojih očeh in očeh drugih). In verjamem, da je tako pri vseh.

joj,joj,joj…..da se ne boste pobili !¨
lahko vam napišem kaj jaz počnem, samo prosim, ne napisat nazaj, da komu kaj vsiljuje-vi ste me vlekli za jezik.
o kajneju ne bom pisal, čeprav kadite EKOLOĐKO PRIDELAN TOBAK !
Gensko spremenjena živila res ni nujno da uživate, jaz se jim izogibam zelo uspešno.
Kar se tiče olja, ne CVREM jedi, zato porabim malo olja-samo hladno stiskasano, je res dražje, ampak ga porabim malo.Meso npr. namažem z oljem, ali kokosovo maščobo-NAMAŽEM- ne polivam po ponvi in spečem v keramični ponvi na hitro.
Poleg tega zaužijem vsaki dan 1 žlico surovega lanenega olja-nujno za regeneracijo in rojevanje novih celic.
Ekološko pridelana hrana je dražja, je pa bolj hranljiva od “umetne” zato jo rabiš manj, pa tudi sicer ljudje vržemo proč 30% vse hrane-načrtovanje je zelo pomembno, ne kupuj v tri krasne !
Konzervirani paradižniki-kupite sveže paradižnike in jih termično obdelajte dajte v kozarce….samo treba se je malo potrudit, a ne..
A RES MORAM TUDI O SLADKORJU-upam da ne !
žita,krompir,koruza, riž itd…ekološko pridelana, ampak v majhnih količinah, z vsemi temi zadevami (kar priznajte) se preveč bašete, brez potrebe in ta škrob se v našem telesu spreminja v sladkor.1 skodelica pire krompirja za primer je isto kot če bi pojedli pol skodelice čistega sladkorja (pomislite malo) in vsa ta brez potrebe vnešena živila (v prevelikih količinah) se iz sladkorja spremeni v mast-maščobo in se nalaga na trebuh,stegna,okrog notranjih organov, v ožilje,srce….ne mi rečt, da tega ne veste!!
NATRIJEV GLITAMINAT je skoraj v vseh konzerviranih živilih, posebej pa v dodatkoh jedem,jušnih kockah,omakah za pečenke, drugih omakah, v vseh konzervah za boljši okus-je pa izredo škodljiv.Izognemu se mu tako, da teh zadev ne kupujemo.Zakja moraš dati v mineštro še jušno kocko-ni treba.Da ne govorim o čipsu,raznih skokijuh,hrustljavčkih….sama visoko procesirana maščoba (rakotvorna) in natrijev glutaminat-NE MI REČT DA TO MORATE KUPOVAT !!
Jz kupim francosko navadno milo (zelo poceni) ga naribam in naredim gel za strojno pranje perila,za razne madeže uporabljamo sodo bikarbono in jabolčni kis.So pa še druge finte, npr. če se polijete z rdečim vinom, je zelo enostaven recept. polij tak madež z belim vinom in stvar je rešena.Za krvave madeže je odličen vodikov peroksid (6%) naredim sam (kupim 30% potem pa redčim) Vodikov peroksid je en sam kisik-s kisikom pa se da mariskaj-pa še zelo poceni zadeva je.
barve za lase- se dobi tudi neškodljiva
Zobe si umivam s sodo bikarbono z malo vode-enkrat tedensko z vodikovim peroksidom (3%)-pa ne mi rečt da se bom uničil, ker to delam že več let.
Žaltavih arašidov vam pa res ni treba jest.
Kako ima lahko olje 1 leto in več rok uporabe, jaz nekatera olja sam prešam z mini stiskalnico, če koga zanima lahko bolje obrazložim-stiskalnica stane cca. 100 eur-res se namučiš za 1 liter olja, ampak dajte potem takđno doma narejeno EKO olje na kuhinjski pult-v 1 mesecu bo oksidiralo-zajamčeno.Zato ljudje rajši kupijo olje za 2 eur in ga imajo lahko 1 leto-kaj se pa v telesu dogaja pa ni važno.Prav zanima me, če bi vi v Vaš bencinski mortor v avto nalili dizel gorivo-še kako pazite kaj zlijeto tja noter, za vas pa je vseeno-na vas samih pa šparate….
Pa tudi avto peljete vsaj 1x letno k “zdravniku” vi pa se igrate s svojim zdravjem.
Parfumi,kozmetika itd….vsak sam ve koliko mora zmetat nase
posoda,tefloni,plastika tega pač ne uporabljam, imam tolčeno železo-vok, sicer pa keramično posodo,stekleno posodo…
Mikrovalovke pač nimam, hrano redko redko kdaj pogrejem..
GIBANJE pa pri meni ni problem, vsaki dan je na programu, treba si je enostavno vzeti čas za to in uživati v naravi, en dan tek-drugi dan hoja, 1x tedensko šprint za zdravo srce, da natareš srce na maksimum, da skoraj crkn…važno da zalaufaš večkrat krvni obtok in limfo, to je zelo pomembno, od sedenja ob TV in grizenju masatnega čipsa mi živeti ni !
mamogrami
rentgen
o tem pa premislite sami kaj se zgodi ko vas nekaj žarčijo, če to ni res nujno.
Pa veliko na soncu-brez krem za sončenje, ki preprečuje telesu proizvodnjo D vitamina, ki je tako-TAKO zelo pomemben za telo-vzemite si čas in googlajte o D vitaminu.
Pa lepo se imejte !!

johansen, nobeden te ni vlekel za jezik.
Prvi tvoj komentar je povezan s samo temo: avtorica je prosila za iskren odgovor zakaj smo uporabniki tega foruma oziroma kaj počnemo tle gor. Ta komentar je res lep za prebrat, si v njemu izrazil in povedal kaj počneš na forumu. Cool.
Drugi komentar pa si vsilil: – nobeden te ni prosil niti vlekel za jezik.
Tretji pa je tako in tako samo reakcija na naše komentarje.

Nobeden ti ne prepoveduje, da reklamiraš zdravo prehrano. Ti delaj tisto kar sam želiš in misliš da je prav. Vendar delaj to v svoji temi v kateri bodo sodelovali ljudje, ki jih to zanima. Ne pa da vletiš v katerokoli temo in dejansko vsiliš svoj post. Mogoče tvojih tem nobeden ne bere in se moraš tako reklamirat..ugibam…ne vem, in me ne zanima. Mislim pa da nisem edina ki te je opozorila, da si odpri svojo temo.

Ja, seveda, pazimo naj kako se prehranjujemo pa kakšne detergente uporabljamo pa kozmetiko – na sonce pa naj rinemo brez zaščite…to pa ni ravno nasvet, ki bi bil dobrodošel za vsakogar.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

@JOHANSON:

Kako to, da niti ene teme o zdravi prehrani nisi odprl v vsem tem času, koliko si tle gor?
A tako zagret si v pomaganju ljudem in osveščanju o zdravi prehrani? Glede na tvojo zagretost v tej temi sem pričakovala vsaj ducat tem in komentarjev, pa jih je bore malo.

Ups….shiit happens. a ne…

Si pa s svojo izjavo, da te drugi vlečejo za jezik, prav potrdil mojo tezo, da si kot zavarovalničar.

PS. Moj komentar je bil namenjen Johansonu in ne tebi – kar sem tudi jasno dala vedeti. Ko bom želela izvedeti tvoj odgovor, komentar, mnenje, bom to tudi jasno in nedvoumno napisala.[/quote]
Upam, da si ne misliš tega o provokaciji vsakič, ko vidiš svoj odsev v ogledalu. Dan bi mi polepšalo, da bi nekdo recimo priznal, da je spoznal nekaj novega o sebi, ne pa da se vsakič, ko ga nastavim, izmakne svojemu odsevu in beži pred samim sabo.
Moj komentar je pa bil namenjen tebi. Tudi Johnson tebe ni prosil za mnenje, odgovor, pa si mu ga vseeno dala. ;)[/quote]

Marko, mogoče boš kdaj najprej prebral besedilo potem pa komentiral. Eno pomembno razliko nisi opazil:
– johanson je nagovoril NAS VSE
– jaz sem nagovorila samo johansona.

S svojimi izjavami samo dokazuješ da še sam ne razumeš svojih besed. Če se že gremo tvoje filozofije potem velja tudi naslednja izjava: TI NAM NASTAVLJAŠ OGLEDALO, MI GA PA TEBI. Torej, naši komentarji povedo marsikaj o nas, tvoji pa marsikaj o tebi. Razlika je le v tem, da jaz ne naskočim vsako osebo v vsaki temi, kot ti. Naslednjič se spomni, da vse to kar svetuješ nam, velja tudi zate, zamisli se ti nad sabo in nas ostale pusti da mislimo in delamo to kar sami hočemo in ne to kar nam poskušaš ves čas vsiliti. Tebi bi najbolj ustrezalo, da bi nas popolnoma kontroliral in naučil da govorimo in delamo tako kot ti.

Pa nekaj še bolj pomembnega, kar lahko vsi upoštevamo: pri kometarjih se je treba omejiti na temo in odgovor na postavljena vprašanja avtorja in ne analiziranje oseb, ki ponudijo kakršenkoli komentar. Očitno se marsikdo ima za vsemogočnega, najnaj, in poklicanemga da drugim deli nasvete četudi neuporabne in nesmiselne, in v večini primerov v nobeni povezavi s temo. Mislim, da je tudi v pravilih foruma zapisano, da se pri komentarjih drži teme….torej, ne vem v čem je poanta da se v vsaki temi analizira neka oseba, kar po dolgem in po čez? A smo vsi na tem forumu neki psihoterapevti, psihologi, psihiatri itd. da se lahko gremo tega? Verjetno da ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close