Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika “potujoča torta”?? :)

“potujoča torta”?? :)

Nujno bi rabila, še danes, kakšen recept za torto, ki bi v celem stanju prenesla v tej vročini pot circa 40 minut (z avtom). Če me kdo lahko reši te zagate, bi mu bila ZELO hvaležna.
Pozdravček!

v tem vremenu-po mojem-prav nobena torta ne bi zdrzala 4o km v avtu!! naredi kaksno cim bolj kompaktno in jo daj v hladilno skrinjo. sedaj se po vecjih trgovinah dobijo tudi hladilne vrecke. to je tudi ena ideja. mogoce pa bo !? lp petra

Jaz bi poskusil tako, da bi torto dal prej za nekaj ur v zamrzovalnik (toliko, da začne na površini zmrzovati), potem pa jo dobro izolirano (kartonska škatla, pa kakšna odeja preko tega) prepeljal kakomr je pač treba. Sicer pa, če je avto v začetku hladen (glej, da bo parkiran v senci), sploh pa, če imaš klimo, mislim, da ne bo problema.

Izberi tako torto, ki nima kreme. (npr. saharca). Potem pa torto prepelji in jo na licu mesta izdelaj do konca, premaži s smetano in okrasi.

Torto v zmrzovalnik (toliko da začne zmrzovati), potem v izolirno vrečko in takoj na pot, mislim da bo zdržala…

Hvala vsem, ma sem brez klime in avto bom pred tem imela ves dan na parkirišču, na čistem soncu. Zmrzovalno skrinjo pa imam neprimerne oblike. Odločila sem se, da naredim kar neko drugo, bolj fiksno predvsem, pecivo, prav tako s tortnim modelom.
Hvala vsem za trud.
Pozdravček

Sama sem kupila posodo od Dr. Oetker ki je narejena tako, da ima v dnu prostor za dva hladilna vlozka, kipotem hladita kar pac prenasas v posodi. Res pa je da cez poletje torto okrasim s ticino maso in ne s smetano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close