Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Potrtost

Potrtost

Kaj je najboljše zdravilo za strto srce zaradi ljubljene osebe. Pred časom mi je nekdo iz terapevtskih vrst svetoval, da je najboljše zdravilo to, da si v najkrajšem možnem času najdem sorodno osebo s katero bom pozabila bivšo ljubljeno osebo. Ta predlog me je močno presenetil še posebno zato, ker mi to deluje nemogoče, da se hitro zbližaš z določeno osebo. Je kdo izmed vas tako pozdravil strto srce? Meni najbolj pomaga samota, da sem sama, saj po bližnji osebi nimam želje? Je to običajno ali je z mano res nekaj hudo narobe? Prosim izlijte mnenja in predloge, mogoče pa kaj koristnega izvem?. 

Kakor koga, določenih ne pozabiš nikoli. Ostale pa ja, karkoli te uspe zamotiti je lahko rešitev za te “druge”. Nov hobi, sprememba okolja, hišni ljubljenček, terapija, … Ne zdi se mi prav ta nasvet, da nadomestiš z novim partnerjem starega. Ne gre to tako. Tako rečejo tudi mamicam, ko splavijo: saj ste mlada, boste imela še otrok. Ja, a tega ne več. Ni isto. Glupi nasveti

Pa srečno pri prebolevanju, naj ti uspe, kakorkoli že

Odgovor na objavo uporabnika
Strto srce, 03.07.2021 ob 15:44

Kaj je najboljše zdravilo za strto srce zaradi ljubljene osebe. Pred časom mi je nekdo iz terapevtskih vrst svetoval, da je najboljše zdravilo to, da si v najkrajšem možnem času najdem sorodno osebo s katero bom pozabila bivšo ljubljeno osebo. Ta predlog me je močno presenetil še posebno zato, ker mi to deluje nemogoče, da se hitro zbližaš z določeno osebo. Je kdo izmed vas tako pozdravil strto srce? Meni najbolj pomaga samota, da sem sama, saj po bližnji osebi nimam želje? Je to običajno ali je z mano res nekaj hudo narobe? Prosim izlijte mnenja in predloge, mogoče pa kaj koristnega izvem?. 

Iz terapevtskih vrst? Naj uganem, en samo proglašeni life coach? Bedarija totalna. Ful pravično do naslednjega res da mu naprtiš vse svoje sranje in naj ga reši. Pa sorodna duša ja. Ker kar v vrsti stojijo sorodne duše za nekoga v fazi žalovanja. Princi ki rešijo princesko. Kako otročje.

Boš morala kar sama čez to. Čas. Preusmeri misli ko ti uidejo tja. Zamoti se. Naredi si plan za naprej. Poizkusi kaj novega. Ne razmišljaj o njem!

Bila sem na terapiji na pogovoru pri osebi, ki se profesionalno ukvarja s temi težavami. In prav to mi je svetovala in me prepričevala naj grem sedaj ven ko je poletje in daljši dan, da si najdem sorodno dušo in da moških kar mrgoli. Res sem razočarana nad nasvetom. Za tako terapevtsko svetovanje se bom samo zahvalila in prekinila.

Pomagalo mi je pospravljanje in urejanje. Namesto jamranja in smiljenja samemu sebi, en dan zrihtam eno sobo, drug dan drugo, gledam delo svojih rok.

Ko urediš vse tako, da se dobro počutiš, začni urejat sebe. Kaj je tvojo bivšo ljubljeno osebo motilo in kaj ji je bilo všeč? Najlažje je jamrat in čakat, da nekdo nekaj naredi zate. Taki so celo življenje nesrečni. Sicer verjetno si vsi želimo nekoga, ki nas bo sprejel takšne kot smo, samo glej, eni se precenjujejo, eni podcenjujejo. Vsak lahko spremeni le samega sebe. Če bi bila druga oseba, bi bila sama s sabo. Bi res in resnično bila?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close