Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Potrebujem pomoč računalnik-tiskalnik

Potrebujem pomoč računalnik-tiskalnik

Pozdravljeni,

Potrebujem pomoč, pa ne poznam nikogar, ki bi bil na tem področju domač. Imamo laserski tiskalnik, v uporabi, kupili smo še barvni laserski tiskalnik, ga priključuli, instalirali, preizkusili….vse ok do sem. Določen program pa lahko printam samo na stari tiskalnik, ki je sedaj neuporaben in ne sprinta zahtevanega.

Mi lahko kdo pomaga, svetuje, kam naj se obrnem, da bi mi po npr. telefonu pomagali?

Hvala in lep dan

če ti probleme dela samo en program, poskusi takrat, ko želiš printat z njim, novi računalnik izklopit.

pa ti sploh da opcijo, kateri printer uporabit?

Ojla !

Sicer si malo premalo napisala, pa vseeno bo odgovor podoben:

Kolikor zastopim, imate na računalniku instalirana in v uporabi oba tiskalnika. Sistem je pač narejen tako da je en (običajno prvo instalirani) tiskalnik privzeti, pomeni pa da z klikom na ikono tiskanja le to začne na tem tiskalniku…

Če govoriva o operacijskem sistemu Windows, potem vse instalirane tiskalnike vidiš na sledeč način: v Nadzorni plošči klik na Tiskalniki in faxi, znotraj tega potem vidiš tiskalnike. Na enem izmed njiju sigurno vidiš da je na ikoni tudi črna kljukica, pomeni da je to privzeti tiskalnik.
Če recimo največ tiskate prav z novim tiskalnikom, se ga lahko tega izbere za privzetega (da je postopek hitrejši), s tem da na ikoni tega tiskalnika klikneš z desno miškino tipko in izbereš možnost “Nastavi kot privzeti tiskalnik”.

V ostalih programih seveda lahko izbiraš s katerim tiskalnikom želiš tiskati. Npr. v Wordu klik na Datoteka, Natisni in potem pod imenom tiskalnika na spustnem okencu izbereš željen tiskalnik.

Upam da bo kaj pomagalo…

Cec

Hvala za podrobno pomoč. A težava ni v tem, da ne bi znali izbirati med tiskalnikoma, ker sem na ta način printala oz. izbirala.
Težava je v tem, da stari printer nikakor ne ‘mrdne’, ne da nič od sebe, ne sprinta ničesar, po dolgem času (cca 5-6 min) pa izpiše oblaček, da tega dokumenta ni mogoče natisniti. Ne glede na to, ali printam Word, Excel, Pro klik, mail….

Hvala za vnaprej

Jp, lahko je res marsikaj… Tudi to da ga je nekdo izključil iz pc (usb priklop…). Težko bo takole pomagati, lahko pa poskusite natisniti testno stran, ga deinstalirati in ponoviti vajo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close