Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev potrebujem pomoč nekoga ki dela na zavodu za zaposlovanje- nekaj v zvezi s prejemanjem nadomestla – starejša oseba

potrebujem pomoč nekoga ki dela na zavodu za zaposlovanje- nekaj v zvezi s prejemanjem nadomestla – starejša oseba

Oče me je prosil, naj poskusim preveriti inf. ki jo je dobil na zavodu za zaposlovanje…

Star je 54 let in je pred časom ostal brez zaposlitve…zdaj prejema nadomestilo za brezposelne na zavodu.. v odločbi je navedeno da ima pravico do prejemanja nadomestila do l.2013 do septembra…

Zadnjič pa je izvedel eno zelo čudno inf. in sicer da se mu bo ta pravica ukinila ko bo dopolnil 55 let. Torej naslednje leto ? Kako je to možno da ti ukinejo pravico, ki si jo že enkrat dobil in zakaj?

Lepo bi prosila če bi mi kdo lahko pomagal zelo bi bila hvaležna

Oče naj se kar lepo pomiri. Če je ta pravica priznana in ugotovljena z odločbo, je ne more nihče odvzeti. Tudi, eventuelno, nov zakon.

Edino, če bi oče pred iztekom nadomestila dopolnil pogoje za upokojitev…ali se zaposlil. V tem primeru se nadomestilo ustavi.

u2, je to res ? Oče (ki je ravno tu zraven) pravi da ne more verjeti …ker mu je gospa na zavodu 2 x krat počasi ponovila – to kar sem zgoraj opisala, torej da mu bo pravica ukinjena ko dopolni 55 let, in če bo delal vsaj 9 mesecev po 55 letu, po ponovno lahko pridobil pravico…

očetu sploh ni bilo jasno kako je to možno? kako mu lahko pravico kar odvzamejo ? ker je bil pač tako šokiran mu je 2 x krat ponovila, da bo ja razumel…

Kako bo dobil pravico do nadomestila do sept 2013 ???? ne verjamem.

Kolikor jest vem ima pravico do nadomestila določen čas, glede na starost in leta službe, če ima oče 54 let in več kot 25 let delovne dobe ima pravico do nadomestila 19 mesecev.

megaboy

oče ima še eno neizkoriščeno pravico do nadomestila od prej, ki je ni izkoristil,

zdej pa povej,
koliko točno je oče star
kdaj je izgubil službo
ali je bil na zavodu prijavljen že kdaj prej
koliko ima delovne dobe
letos je niv zakon, ali je dobil odločbo letos ali lani?

Ja to pa lahko, da je zdej dobil 19 mesecev, pa od prej ima v dobrem še nekaj.

Mislim da bo dobival potem ta čas, 19+x in ne samo do 55ga leta.

kakor koli pogledaš ni nobene logike da bi mu bila s 55 letom pravica ukinjena…ampak kot sem rekla mu je na zavodu 2 krat ponovila…in zdaj res ne ve kje naj dobi točno inf. kaj je res in kaj ne…zdi se mi čudno da bi oseba ki dela na zavodu širila netočne informacije…oz da ne bi imela točnih inf.

tle tud jest ne vidim nobene logike. Ali je oče izgubil službo letos ali lani? z novim letom velja nov zakon.
Dobro bi bilo vprašat še na kakem drugem zavodu, lahko se ženska moti.
Pa poročaj tu da bomo vedli.

Lej..oče ima odločbo o tej pravici. Ta odločba ima spodaj levo podpis osebe, ki jo je izdana.

Zgoraj na prvi strani pa je telefonska številka urada/službe.

Naj pokliče tja in prosi za osebo, ki je to izdala – pa naj ona pojasni.

(imam dopust, da ne bo kdo rekel, da tipkam v služb. času:))

http://www.ess.gov.si/_files/1932/denarno_nadomestilo.pdf

Poglej tole, mogoče ti bo bolj jasno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close