potrebujem pomoč nekoga ki dela na zavodu za zaposlovanje- nekaj v zvezi s prejemanjem nadomestla – starejša oseba
Oče me je prosil, naj poskusim preveriti inf. ki jo je dobil na zavodu za zaposlovanje…
Star je 54 let in je pred časom ostal brez zaposlitve…zdaj prejema nadomestilo za brezposelne na zavodu.. v odločbi je navedeno da ima pravico do prejemanja nadomestila do l.2013 do septembra…
Zadnjič pa je izvedel eno zelo čudno inf. in sicer da se mu bo ta pravica ukinila ko bo dopolnil 55 let. Torej naslednje leto ? Kako je to možno da ti ukinejo pravico, ki si jo že enkrat dobil in zakaj?
Lepo bi prosila če bi mi kdo lahko pomagal zelo bi bila hvaležna
u2, je to res ? Oče (ki je ravno tu zraven) pravi da ne more verjeti …ker mu je gospa na zavodu 2 x krat počasi ponovila – to kar sem zgoraj opisala, torej da mu bo pravica ukinjena ko dopolni 55 let, in če bo delal vsaj 9 mesecev po 55 letu, po ponovno lahko pridobil pravico…
očetu sploh ni bilo jasno kako je to možno? kako mu lahko pravico kar odvzamejo ? ker je bil pač tako šokiran mu je 2 x krat ponovila, da bo ja razumel…
http://www.ess.gov.si/_files/1932/denarno_nadomestilo.pdf
Poglej tole, mogoče ti bo bolj jasno.
Forum je zaprt za komentiranje.