Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Potrebujem nasvete

Potrebujem nasvete

Pozdravljeni, potrebujem nasvete kaj bi lahko še storil. In sicer gre za takšno situacijo, da imava z partnerko otroka, ki je star dve leti, jaz sem zaposlen v podjetju, ki dela večinoma v tujini in partnerka ni zaposlena. Denarja je dovolj. Nasvete potrebujem zato, ker naprimer ko pridem iz tujine se partnerka sploh ne zmeni zame, ne vpraša kako sem itd… Samo zdravo in to je to. Sem pa opazil, da je veliko na telefonu objavlja slike, ko ji rečem kaj glede tega, odreagira kot, da sem ji nevem kaj hudega naredil. Če se kaj dogovoriva, se dogovora sploh ne zna drzati. Kaj še naredit? Ima kdo kakšen pameten nasvet? Pa tisti z kakimi glupimi izjavami obvoz!

gotofa sta, pa ti razumi to na glup ali pameten način.. Včasiih so bili gasarbajterji in takrat, ko so prišli  možakar domov je ženska vedela, da se tip iz nje ne bo dol dal, dokler je doma…., dons so pa pametni telefoni in družbena omrežja zaradi katerih so veze bolj nestabilne. Ni ona kriva, da je tako, pač moderni časi.

A prej je pa skočila nate kot zlati prinašalec?

Zaposlenost v korona krizi in z dvoletnim otrokom ima drugačen prizvok, socialna omrežja so pogosto popularna.

Pač po tem kar si napisal, sploh ne razumem kaj se glih pretirano cmeraš.

Če je bila vedno takšna že npr. Zadnje 5let pa ne vem zakaj si presenečen.

Tudi to tvoje delo v tujini – če se vsak dan 2x slišita po telefonu/Skypeu … Kaj naj te vpraša kako si, če imata rutino, da prideš tečen in utrujen domov pa takoj spat, te bo pustila pri miru.

Da ne bo pomote, lahko je nesramna mrhasta sponzorušaraka, samo ti ko prideš domov bi tudi lahko njo vprašal kako je ona in vajin otrok… Verjetno ti je jasno, da nista igrački, ki ju pustiš doma, ko greš v šolo.

Povej kaj in kdaj se je spremenilo – pri tebi ali pri njej. Ko pride do nosečnosti se morata oba prilagoditi (ne pa spremeniti) – ali sta se oba? Pred kratkim je bila zgodba ene, ki jo je ob nosečnosti po 3h letih zveze in tudi skupnega življenja motilo, da se partner ni spremenil dovolj (ko je ona določila, da se mora). Tako se ne spodobi delati. Če ti baba mulo kuha npr. Ker službeno pogosto potuješ – to je vedela ob zanositvi in tekom zveze. Če si ji ti obljubljal, da boš službo zamenjal za eno bolj vsakdanjo (ki je verjetno manj plačana) pa imaš tudi že v dveh letih oziroma 3h vsaj kaj za pokazati.

Ni potrebno vsem na spletu deliti osebne stvari in podrobnosti, ti pa predlagam da si (magari na list papirja) napišeš kaj se je spremenilo tekom vajine zveze z obeh strani in ali je “normalno”. Velikokrat se po mojih (laičnih) izkušnjah pokaže, da je problem npr. Ko sva začela mi je bila njegova ambicioznost všeč, zdaj pa me moti njegov deloholizmem; ali včasih je dala nekaj nase pa šla na manikuro, pa se zrihtala pa sva šla na tortic pa v diskoteko, zdaj ko je dojenček pa v pobruhani trenirki visi na kavču pa se z dojenčkom ukvarja.

Kaj se je spremenilo ali ne spremenilo. Je “finoča” začela hoditi žurati v razdrapani trenirki na igrišče ali na manikuro z Dolce Gabbana vozičkom na pijačko. Pa seveda kaj se je spremenilo ali ne pri tebi – če hočeš dober odgovor si moraš pošteno odgovoriti. Ni pa potrebno nam na spletu.

In če ti resnično delam krivico – moje izkušnje (iz druge roke) so bolj pogosto “jaz 6mesecev noseča, tip pa me vara, ker ne morem seksati, da se mi porod ne sproži”, ali “dojenčka dojim in previjam na 4h, potem pa se dec dere, da sem zanemarjanja in lena – da bi se vsaj popoldne pobrigal za eno dojenje in previjanje, da lahko v kosu spim 6h to pa ne”. Gniloba ljudi ni vezana na spol. Pošteno si odgovori, tako da bi bilo fer tudi, če okoli obrneš, kaj in kdo se je spremenil ter kaj in kdo se ni. Pa seveda ne pozabi, da sta oba naredila otroka, in otrok ni kriv ali odgovoren za svoje spočetje.

Kaj pa drugace, ko si v tujini, koliko stikov imata?

Koliko casa si v tujini? Na koliko casa prihajas domov?

Moz sicer ne dela v tujini, ima pa ogromno sluzbenih poti v tujino, vcasih za par dni, nekajkrat letno pa tudi za 2-3 tedne, vcasih tudi nekaj mesecev.

20 let nazaj je bilo zoprno, sva se slisala na kratko po telefonu, ker z drugega konca sveta pac poklices za minuto, da se javis, zdaj, kar imamo internet in brezplacne klice in video klice, je pa super, dejansko ni nobenih ovir pri ohranjanju stikov in nekdo, ki ni doma, je lahko precej vkljucen v druzinsko zivljenje preko kamere.

Vidva sta se odtujila.

Kaj je razlog temu, pa ti sam ves.

Ti je bilo vredno, da si jo oplodil? Nisi vedel, kako bo verjamem. Ampak ves, da bosta v kratkem zaključila. Ti boš plačeval preživnino ter dobil stik enkrat na 14 dni. To so moderne ženske zdaj. Telefon, kavica pa da ima otroka. Za drugo se jim hebe. Mi dedi pa naivni, ko imaš pred sabo veš kateri kos mesa. Vse dobro.

Ja ženski je dolgčas, otroka v vrtec pa na frjuks okoli. Pol pa prideš ti domov pa ji zmrdaš ves ritem. Najbrž bi bila najbolj srečna, če ne bi hodil domov sploh – samo denar poslal 😀

Zakaj točno živite ločeno? Če ona itak ne dela zakaj ne živite skupaj tam kjer delaš? Zakaj niste družina?

Odtujila sta se. Kar je logično, ker ženska samsko mamico špila očitno večino časa. Take odnose na daljavo je zelo težko vzdrževati, posebej če partnerja nista že v štartu zelo povezana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close