Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Potrebujem mnenja

Potrebujem mnenja

Pozdravljeni.

Da razložim situacijo. Sem študent ene stroke (nočem javno o tem) visokošolski progam, se pravi tri letna. Do sedaj sem študiral 2 leti redno, tako da imam oba letnika redno opravljena z vsemi izpiti in grem oktobra v tretji letnik.

V tem času sem imel štipenditorja, pri katerem sedaj poleti delam in se uvajam v delo (katero mi je všeč!!), v službi so mi ponudili, da naj grem tretji letnik izredno študirati in se že zdaj pri njih zaposlim, saj so že zgradili ekipo, v kateri bom tudi jaz. Že sedaj poleti, bom šel na različne team buildinge in sejme z njimi.

Sedaj je samo vprašanje, a mi je boljše iti izredno študirat? JE res da se težko ob službi naredi faks?
Do sedaj sem ga brez problema naredil, pa sem imel zraven delo ob vikendih po 12 ur.

To da bo vsebinsko manjši mi je vseeno, ker je v podjetju glede teorije ki jo dobim na faksu in v podjetju, posebna zgodba, katera nima faktorja.

Nekateri me strašijo, da je težko to narediti, in da je velik pritisk, čeprav to mam še raje ko mi nekdo reče, da je nemogoče ali težko, potem še lažje naredim.

Kakšna so vaša mnenja? Redni študij in čez eno leto zaposlitev, ali izredno in takojšna zaposlitev in sem že praktično notri uveden.

Sama sem ob delu izredno doštudirala in sem naredila vse v rokih, kljub dodatnim obveznostim, poleg službe. Imela sem tudi motivacijo, kar v velikim primerih tudi odtehta cilj.
Če bi se sedaj odločala, se pravzaprav ne, ker je sedaj čisto druga situacija, zato bo morebiten še kakšen dodaten študij pač počakal. Bolje, kot pa da bušim brez veze.

Če razumem, se sedaj le uvajaš in imaš še vedno dovolj časa oz. bi ga imel tudi za študij. Navajaš, da boste začeli z večjimi aktivnostmi. Sam moraš premisliti, koliko bi bil oz. boš sposoben usklajevati študij, poleg povečanih obveznosti, kot jih imaš sedaj.

Če se odločiš pustiti redni študij, naj ti ponudijo pisno pogodbo o redni zaposlitvi (da ne bo spet samo pri obljubah), poleg tega, ali ti bodo izredni študij oni krili ali sam?

Če praviš, da ti je izziv, če te kdo straši, da je nekaj težko ali nemogoče, si si že sam odgovoril, da ti pač ne bi bilo izredno doštudirati.

Če nimaš pisno, da boš po rednem študiju čez eno leto zaposlen, se ne zanašaj na obljube, ker ustne obljube nič ne veljajo.

Tako kot je že napisano zgoraj, če boš moral študij kriti sam te bo to vrjetno stalo cca 2.000 EUR. Če ti ga krijejo oni bi jst sigurno sprejel zaposlitev. Če ti ga ne, pa odvisno od tebe kako na to gledaš.
Ne vem zakaj ne bi moral oni počakat še eno leto da končaš vsaj 3. letnik? Sej si za njih cenejši trenutno, če delaš še vedno preko študenta? Ne razumem čemu se jim “mudi”…če imaš ti status in lahko delaš preko študentskega servisa, ne vidim zakaj ne bi počakal eno leto.

Glede obveznosti pa: ne vem kako si vajen do sedaj. Jst delam od svojega 15. leta. Začel sem z vikendi med srednjo šolo, odkar sem na faxu delam po 40 ur na teden. Vse je v organiziranju in disciplini. Jst niti ne čutim več, da delam tok stvari naenkrat kot dejansko jih, ker mi je to običajno da delam 40 ur na teden, zraven obiskujem še en tečaj + študiram redno in vse imam opravljeno. Čisto stvar posameznika. Moral boš imet organiziran urnik in si narest en sistem kako ti bo najlažje. Kdaj se učit itd.

Ne vem pa kako imaš z obveznimi vajami in predavanji. Ker če boš izredni, potem imaš verjetno možnost hodit na predavanja v popoldanskem času, če boš redni študent imaš to dopoldne in če imaš obvezna predavanja in vaje, maš lahko težave potem, glede pristopanja k izpitu (določeni prof. zahtevajo prisotnost na vajah naprimer, da sploh lahko greš pisat izpit – odvisno od prakse fakultete). Odvisno tudi kdaj delaš – dopoldne, popoldne, cel dan?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close