Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Potreba po potomstvu?

Potreba po potomstvu?

Kaj čmo zdej?
Ve ste tiste, ki zanosite in ve ste tiste, ki izbirate komu daste svoje telo “na uporabo” in za kako ceno.[/quote]

Aja? In to poplnoma razreši mpške vse odgovornosti?
Fajn….
Meni RES ni jasno, kako se lahko nekdo dela, da nima otroka in mirno preživi cel lajf, ne da
bi ga želel spoznati….ampak ..pač nisem moški….[/quote]Ne sploh ni fajn!
Ne vem kdo jih razreši odgovornosti in kako lahko s tem živijo ampak dejstvo, da si naj bi žensko zaslužil, ostaja. In na osnovi tega dejstva so spletali verstva.
Danes se pa ženske ponujate na vsakem koraku, ker ste menda enake moškim.
Za kakšno ceno želite bit enake?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Sicer vem za nekoga takega, ampak ga ne poznam, da bi vedel, če res mirno živi. Saj zato pa obstajajo določeni aparati, da ga vsaj enkrat na mesec spomni na določeno dolžnost, tiste ta najbolj hude primerke. Eni imajo kar precej preglavic s tem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Aja? In to poplnoma razreši mpške vse odgovornosti?
Fajn….
Meni RES ni jasno, kako se lahko nekdo dela, da nima otroka in mirno preživi cel lajf, ne da
bi ga želel spoznati….ampak ..pač nisem moški….[/quote]Ne sploh ni fajn!
Ne vem kdo jih razreši odgovornosti in kako lahko s tem živijo ampak dejstvo, da si naj bi žensko zaslužil, ostaja. In na osnovi tega dejstva so spletali verstva.
Danes se pa ženske ponujate na vsakem koraku, ker ste menda enake moškim.
Za kakšno ceno želite bit enake?[/quote]

Kaj vse si pa zdaj spesnil in kaj vraga ima to zveze z odgovornostjo do živega bitja, ki si
ga pomagal ustvariti?

kAJ SI PA ZDEJ SPES

No ja, poglej malo širše.
Danes otrok preživi četudi se oče ne briga zanj, včasih so bili taki otroci v bistveno slabši situaciji in so bilo breme neke skupnosti, ki včasih tudi sama ni imela za preživetje. Žensko je tako lahko imel zgolj nekdo, ki se je pred skupnostjo zaobljubil, da bo skrbel zanjo in za otroke in od tega ni smel odstopit in moral je bit sposoben preživet družino.
V tej luči ima smisel poročna zaobljuba in šele nato seks.
S tem je tudi moški imel/prevzel odgovornost pred skupnostjo od katere je bil tudi sam odvisen.

Danes pa vse to menda ni več pomembno, nič ne šteje….. torej same odgovarjate za to s kom in pod kakimi pogoji boste spočele otroka.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Danes otrok preživi četudi se oče ne briga zanj, včasih so bili taki otroci v bistveno slabši situaciji in so bilo breme neke skupnosti, ki včasih tudi sama ni imela za preživetje. Žensko je tako lahko imel zgolj nekdo, ki se je pred skupnostjo zaobljubil, da bo skrbel zanjo in za otroke in od tega ni smel odstopit in moral je bit sposoben preživet družino.
S tem je tudi moški imel/prevzel odgovornost pred skupnostjo od katere je bil tudi sam odvisen.

Danes pa vse to menda ni več pomembno, nič ne šteje….. torej same odgovarjate za to s kom in pod kakimi pogoji boste spočele otroka.[/quote]

Aha. A pol če te družba ne prisiili, imaš vso pravico se požvižgati na otroka?
Zelo zanimiv in poučen vpogled v moško logiko.
Noro….

Dej nehi. Trebušne mišice me bolijo, pa se ne morem smejat :D[/quote]Men pa ni tulk do smeha jaz take babe že nebi imel. Tuki najbolj pametna, važna, polna same sebe in da se ne govori kaj še….Dej,dej.. Buh hvar njej na čevelj stopit.Gospa si pa lahk dovoli,kar vse.Prav na živce mi gre…..[/quote]

:)))) Jaaaa, I feel very olympic today:). Prišla sem vam do živega:).

Danes pa vse to menda ni več pomembno, nič ne šteje….. torej same odgovarjate za to s kom in pod kakimi pogoji boste spočele otroka.[/quote]

Noro….[/quote]Pravice nimaš, a, koliko ceniš nekaj za kar se nisi rabil (skoraj) nič potrudit?
Lej, ženska se bo hočeš nočeš, morala ukvarjat z nečim kar bo zraslo v njenem telesu, moški pa….

Pravico imaš, dokler ti je nekdo ne vzame. In družba z vsemi predvsem pisanimi pravili ima neko moč, vso pa ne.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Men pa ni tulk do smeha jaz take babe že nebi imel. Tuki najbolj pametna, važna, polna same sebe in da se ne govori kaj še….Dej,dej.. Buh hvar njej na čevelj stopit.Gospa si pa lahk dovoli,kar vse.Prav na živce mi gre…..[/quote]

:)))) Jaaaa, I feel very olympic today:). Prišla sem vam do živega:).[/quote]Očitno 🙂

Kdo upa poljubit žabico da princeza rata iz nje? 😉

Noro….[/quote]Pravice nimaš, a, koliko ceniš nekaj za kar se nisi rabil (skoraj) nič potrudit?
Lej, ženska se bo hočeš nočeš, morala ukvarjat z nečim kar bo zraslo v njenem telesu, moški pa….[/quote]

Lej…ni treba več razlagat, si bil dovolj nazoren….še dobr, da sem imela čast spoznati drugačne
moške….kr ob takihle izjavah si ne morem pomagat, da mi ne bi blo rahlo slabo….

Pravico imaš, dokler ti je nekdo ne vzame. In družba z vsemi predvsem pisanimi pravili ima neko moč, vso pa ne.[/quote]

Viš, jaz (naivnica) sem pa vedno mislila, da je NARAVNO skrbeti za svoje potomstvo…vsakemu
pingvinu je to jasno….tlele se pa sprenevedate….res noro….višja bitja, res…

Pravice nimaš, a, koliko ceniš nekaj za kar se nisi rabil (skoraj) nič potrudit?
Lej, ženska se bo hočeš nočeš, morala ukvarjat z nečim kar bo zraslo v njenem telesu, moški pa….[/quote]

Lej…ni treba več razlagat, si bil dovolj nazoren….še dobr, da sem imela čast spoznati drugačne
moške….kr ob takihle izjavah si ne morem pomagat, da mi ne bi blo rahlo slabo….[/quote]
No zdej smo pa še zboleli od tega…… 🙂
A je kdo rekel, da ne obstajajo drugačni moški? O_o
Pišem o tistih, ki to niso in kako se jih je včasih vsaj za silo spravilo k pameti, da so postali odgovorni za svoja dejanja ti si pa to posplošila na VSE….. Res, za bruhat. :/

Pravico imaš, dokler ti je nekdo ne vzame. In družba z vsemi predvsem pisanimi pravili ima neko moč, vso pa ne.[/quote]

Viš, jaz (naivnica) sem pa vedno mislila, da je NARAVNO skrbeti za svoje potomstvo…vsakemu
pingvinu je to jasno….tlele se pa sprenevedate….res noro….višja bitja, res…[/quote]
Mi se ne sprenevedamo. Sprenevedaš se ti, če tega ne vidiš v svojem okolju.

zato pa tisto so pingvini … ne kura ne prase

Če bi bilo Naravno, da se skrbi za otroke nebi človeštvo potrebovalo predrage infrastrukture socialnega skrbstva, šolstva, skautov …

Hja kaj pol? Se nehamo reproducirat?
Sej…kakšne posebne škode res ne bi bilo….

Ne, kar ti si jo nekam nabij, da se boš lahko zanašala nanjo v vsakem kočljivem trenutku še naprej. Da ne boš zanosila s kakim pasjegovnim prascem, ko te bo prijelo kaj grešnega. Čeprav se tebi svetnici to drugače ne dogaja.[/quote

O revček je užaljen….a ti ni mamica povedala, da ne moreš samo ti vedno zafrkavat…da med
odraslimi ljudmi lahko kakšno dobiš nazaj? Očitno ne, k tok pihaš……..[/quote][/quote]

A se bolje počutiš, ko me takole ozmerjaš, a? Ti dobro dene? Malo sprostiš tisto svojo ihtavo napetost takrat, kaj?

Za planet res ne, za človeštvo pa. 🙂

Vprašanje je, kako na otroka to poučevanja vpliva, ker če gledaš tako na to, potem tudi mama samohranilka lahko svojega otroka pripravi na življenje brez očeta, tako da ga pač pouči recimo o nedogovornih moških. Ampak take ženske potem pogosto vidijo take moške povsod v vsakem moškem.[/quote]

Sigurno to ni stvar 5-minutnega pogovora, in v tem primeru mora biti mama več kot previdna, da otroku ne vsadi vzorca, da so vsi moški taki. Ker enostavno niso.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

enTip, še vedno podpiram možnost, da gejevski pari posvojijo otroka, saj verjamem, da se ti pari zavedajo, da bo zaradi zahojenosti folka (z drugo besedo homofobije) njihova vloga staršev še toliko težja, in se zato na otroka še toliko bolj pripravijo. In če ima otrok že od malega dve mami (ali dva očeta), se v obdobju, ko otrok začne spraševati, zakaj ima on dve mami (ali dva očeta), ne pa očija in mamico tako kot Jurček in Polona in…, začne otroka poučevati o tem, kaj homoseksualnost je… To, kar je tebi in še (pre)mnogim v življenju manjkalo.
Če stavek, ki sem ga zapisala malo prej, malenkost predrugačim:
In če mu starša ne bosta znala na ustrezen način razložiti nastale situacije, travma za tega otroka ni več daleč.

…zdaj pa si dvoličnost zaradi mene lahko tudi nekam zatlačiš. Pa makar na kubik.[/quote]Če bi bilo vse tako enostavno, da otroku samo razložiš pa je, potem bi se načeloma še strinjal s tabo.
Ampak NI tako. Nekatere stvari pač ne moreš samo razložit in jih otrok ponotranji. Žal.

Sigurno imata dve mami lahko finančne zmožnosti in retorične spretnosti, pa je to vse kar otrok rabi da postane kompletna osebnost?[/quote]

Pa kdo govori o tem, da otroku samo razložiš, pa je? Ko otrok pride z vprašanjem na dan, se poučevanje šele začne, sem napisala.

Kdo pa pravi, da so finančne in retorične sposobnosti edino, kar dve mami lahko ponudita?
Tisti gejevski pari, ki jih poznam, in ki razmišljajo o tem, da bi enkrat v prihodnosti imeli otroka, se ogromno ukvarjajo s tem, kako poskrbeti za ustrezno vzgojo in socializacijo otroka, upam si trditi, da veliko več kot običajni starši, od katerih se večina s tem začne ukvarjati takrat, ko ženska zanosi.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

enTip, še vedno podpiram možnost, da gejevski pari posvojijo otroka, saj verjamem, da se ti pari zavedajo, da bo zaradi zahojenosti folka (z drugo besedo homofobije) njihova vloga staršev še toliko težja, in se zato na otroka še toliko bolj pripravijo. In če ima otrok že od malega dve mami (ali dva očeta), se v obdobju, ko otrok začne spraševati, zakaj ima on dve mami (ali dva očeta), ne pa očija in mamico tako kot Jurček in Polona in…, začne otroka poučevati o tem, kaj homoseksualnost je… To, kar je tebi in še (pre)mnogim v življenju manjkalo.
Če stavek, ki sem ga zapisala malo prej, malenkost predrugačim:
In če mu starša ne bosta znala na ustrezen način razložiti nastale situacije, travma za tega otroka ni več daleč.

…zdaj pa si dvoličnost zaradi mene lahko tudi nekam zatlačiš. Pa makar na kubik.[/quote]
Lahko si jo zatlačiš kar sama, saj je imaš na pretek (na kubik)
In V tej družbi dvoličnežev in mehkužcev, ki se obračajo z vetrom, boš morda celo preživela[/quote]

Ne obračam se z vetrom. Samo o enih stvareh sem se malenkost bolj pozanimala kot ti.
Nikar se ne obnašaj, kot da gejevskih družin ni, in da so vsi primeri zgolj hipotetični, ker te družine in ti otroci so realnost. In če bodo imeli srečo, se s takimi, kot si ti, nikoli ne bodo srečali.

Ko boš uspel karkoli argumentirati, bova pa nadaljevala. A ti še pomaham? 🙂

Jaz teh izkušenj nimam. Partner me v tej odločitvi podpira, mama se je tudi sprijaznila, tudi med ostalimi ljudmi dobivam čedalje več podpore in razumevanja, ko v debati povem, da ne bom imela otrok. Seveda se najdejo taki, ki so frapirani, pa taki, ki bi dobronamerno radi delili z mano svojo srečo, ker imajo otroke, da bi me ljudje zaradi tega zmerjali, pa ne.

Lahko si jo zatlačiš kar sama, saj je imaš na pretek (na kubik)
In V tej družbi dvoličnežev in mehkužcev, ki se obračajo z vetrom, boš morda celo preživela[/quote]

Ne obračam se z vetrom. Samo o enih stvareh sem se malenkost bolj pozanimala kot ti.
Nikar se ne obnašaj, kot da gejevskih družin ni, in da so vsi primeri zgolj hipotetični, ker te družine in ti otroci so realnost. In če bodo imeli srečo, se s takimi, kot si ti, nikoli ne bodo srečali.

Ko boš uspel karkoli argumentirati, bova pa nadaljevala. A ti še pomaham? :)[/quote]
Argumentiral sem že, ti pa nakladaš v prazno. Še posebej ker nimaš nobene izkušnje in niti otroka. Torej čisto mlatenje prazne slame. Mahaj sebi v ogledalu, lahko do nezavesti…

A se bolje počutiš, ko me takole ozmerjaš, a? Ti dobro dene? Malo sprostiš tisto svojo ihtavo napetost takrat, kaj?[/quote][/quote]

Sej te nisem ozmerjala sploh. Kaj bi šele bilo, če bi te res….

Ja res bi bilo joj, človek bi se kar sesul na tleh.

Ne morem verjeti kaj tu berem od enih tipov. Pa tipčki, leto 2014.
Pa najdeš tu gor tipe, ki trdijo, da se lahko naredi otrok proti volji moškega, proti volji ženske pa ne. Še nisem slišala,d a bi kaka ženska posilila moškega in ga prisilila, da ji naredi otroka. Sem pa že slišala za veliko obratnih primerov. V nam bližnji Bosni je kar nekaj takih otrok, ki so rezultat posilstva. Ja, moški posilil žensko.
Ogromno je tudi tipov, ki naredijo otroka in pobegnejo stran. Res je, da je otrok nastal sta kriva oba starša. Samo ženska skrbi za otroka, moški pa adijo in gre. Gnilo.
Tule gor pa se potem najdejo tipi, ki so v letu 2014 prepričani, da je samo ženska kriva za nosečnost. Naj uganem Seba? Verjetno si samski, verjetno imaš pa kje kakšnega otroka. Ti si ga naštepal, pustil pa, da ženska sama skrbi zanj. Ti pa na MONu razlagaš, da so samo ženske krive za nosečnost. Na bruhanje mi greste taki tipi.
Kastrirat vse take tipe, da ne boste kdaj sejali seme okrog. Vi bi šli stran, ženska pa naj srkbi za plod vašega semena. Važno, da širite gene. Zanje pa naj potem ženska skrbi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close