Potrdilo o cepljenju več ne bo veljalo
ultramarin, 26.12.2021 ob 08:29
Le zakaj se ubadate s tem, koliko časa nam cepljenim velja potrdilo o cepljenju? Kaj vas to briga, razen da privoščljivo čakate, kako se bomo tudi mi morali testirati tako kot vi.:))) Pridejo novi ukrepi, po katerih se boste vi morali vsak dan testirat, tukaj pa pišete o tem, kako se bomo morali cepljeni v prihodnosti spet cepit. Pa kaj ste tako ljubosumni in privoščljivi? Zaenkrat od takrat ko sem se cepila nimam nobenih težav kamorkoli priti in tako bo tudi vnaprej. Ker nimam strahu pred cepivom kot ga imate vi, mi je tudi čisto vseeno, če se bom enkrat marca spet morala cepiti. Zanimivo pa je, koliko imate o tem povedat vi, ki se vam hlače tresejo pred cepivom. Nase in na vaše nosove se osredotočite! Kaj vas briga, kolikokrat se bomo mi cepili.
Se strinjam. Ves čas samo teženja v stilu “čez dva meseca se boste morali spet cepit” ali pa nek anticepilec napiše post, da se je cepil ampak da zdaj pa več ne verjame cepljenjem ker držijo samo pol leta bla bla bla. Pa kup enih linkov drugih anticepilcev, ki s temi linki služijo. Vse samo zato, da bi se naslajali nad nami cepljenimi češ čez nekaj mesecev se boš moral pa spet cepit. In?? Se pač bomo! Kaj imate od tega, da ves čas o tem bluzite. Pišite raje o sebi in o tem, da nikamor ne morete in da se morate za vsako stvar testirat. Sedaj že dnevno. Kaj vas briga, kolikokrat se bomo mi cepili?!
točno tako, 26.12.2021 ob 08:48
Se strinjam. Ves čas samo teženja v stilu “čez dva meseca se boste morali spet cepit” ali pa nek anticepilec napiše post, da se je cepil ampak da zdaj pa več ne verjame cepljenjem ker držijo samo pol leta bla bla bla. Pa kup enih linkov drugih anticepilcev, ki s temi linki služijo. Vse samo zato, da bi se naslajali nad nami cepljenimi češ čez nekaj mesecev se boš moral pa spet cepit. In?? Se pač bomo! Kaj imate od tega, da ves čas o tem bluzite. Pišite raje o sebi in o tem, da nikamor ne morete in da se morate za vsako stvar testirat. Sedaj že dnevno. Kaj vas briga, kolikokrat se bomo mi cepili?!
nek anticepilec napiše post, da se je cepil ampak da zdaj pa več ne verjame cepljenjem ker držijo samo pol leta bla bla bla.
Kako veš da je blablabla? Imaš izkušnje omejene na enega človeka. Razmerje 1 proti skoraj 8 miljardam. To je praktično nič. In upaš faflat v tujem imenu.
Dost grozno, da misliš, da se s tem ukvarjajo samo necepljeni, vam pa se ni treba. Jaz sem cepljena – cepila sem se zaradi zaščite. Zdaj mi govorijo, da ne samo, da zaščite po parih mesecih ni več, ampak da se bom morala cepiti vsakih par mesecev, da se mi bo za pikico dvignila raven protiteles in MOGOČE ne bom pristala v bolnici. Brez da bi ta protitelesa sploh kdo preverjal. In takih nas je na sto tisoče. Ampak tebe se pa ne tiče? Ti boš nastavljala ramo, čeprav v tem ni absolutno nobenega smisla več in niti nobenega dokaza, da si kljub cepljenju sploh zaščitena in dejstvu, da virus slabi? Ker enostavno verjameš, da ti vladajoči hočejo dobro?
wd40a148, 26.12.2021 ob 09:18
nek anticepilec napiše post, da se je cepil ampak da zdaj pa več ne verjame cepljenjem ker držijo samo pol leta bla bla bla.
Kako veš da je blablabla? Imaš izkušnje omejene na enega človeka. Razmerje 1 proti skoraj 8 miljardam. To je praktično nič. In upaš faflat v tujem imenu.
Ker mi je jasno, da take poste odpirajo anticepilci. “Sem se cepil, ampak zdaj se več ne bom, ker se bo treba spet cepit.” Provokacija pač. Normalno inteligentnemu človeku je jasno, da ne more eno cepljenje držat za celo življenje. Ko sem se šla cepit, mi je bilo jasno, da se bo treba spet čez določen čas, saj gre za koronaviruse! Torej ali je to pisal anticepilec ali pa bebo, ki pojma nima. Še vedno stavim na prvega.
Govorimo seveda o KRATKOTRAJNEM dvigu protiteles v primeru poživitvenega odmerka – to kažejo izkušnje iz Izraela, ki je pred parimi meseci vso populacijo precepila s 3. odmerkom, pa očitno ne zadošča, da morajo iti v 4.
In odgovori na te argumente? Jih ni. Znate reči samo: Če se bo treba cepiti, se pač bomo. Kot da nimate lastnih možganov. No, jaz jih kljub cepljenju še vedno imam.
točno tako, 26.12.2021 ob 09:31
Ker mi je jasno, da take poste odpirajo anticepilci. “Sem se cepil, ampak zdaj se več ne bom, ker se bo treba spet cepit.” Provokacija pač. Normalno inteligentnemu človeku je jasno, da ne more eno cepljenje držat za celo življenje. Ko sem se šla cepit, mi je bilo jasno, da se bo treba spet čez določen čas, saj gre za koronaviruse! Torej ali je to pisal anticepilec ali pa bebo, ki pojma nima. Še vedno stavim na prvega.
Lahko ti je jasno, pa to še ne pomeni da imaš prav. Jaz sem se cepil, dvakrat, lahko ti še podatke cepiva dam zraven, pa ti povem da resno razmišljam, da se ne bi več, takoj ko bo zapovedano obvezno na manj kot pol leta. Če je zadeva neučinkovita naj jo zlijejo v kanalizacijo. Nobena provokacija. Evo moja izkušnja in moje mnenje. Tako da govori v svojem imenu.
ghlkdč, 26.12.2021 ob 09:30
Dost grozno, da misliš, da se s tem ukvarjajo samo necepljeni, vam pa se ni treba. Jaz sem cepljena – cepila sem se zaradi zaščite. Zdaj mi govorijo, da ne samo, da zaščite po parih mesecih ni več, ampak da se bom morala cepiti vsakih par mesecev, da se mi bo za pikico dvignila raven protiteles in MOGOČE ne bom pristala v bolnici. Brez da bi ta protitelesa sploh kdo preverjal. In takih nas je na sto tisoče. Ampak tebe se pa ne tiče? Ti boš nastavljala ramo, čeprav v tem ni absolutno nobenega smisla več in niti nobenega dokaza, da si kljub cepljenju sploh zaščitena in dejstvu, da virus slabi? Ker enostavno verjameš, da ti vladajoči hočejo dobro?
Jaz verjamem, da mi zaradi dveh cepljenj na leto ne bo nič. In verjamem, da pomaga, če si v stiku z obolelim. Do zdaj je. Ne bojim se cepljenja! Če si se ti šla cepit s figo v žepu in verjela, da je to to, je to tvoja stvar. Si pač bedasta, če si mislila, da se ti v lajfu ne bo treba več cepit in si najbrž šla na cepljenje samo zato, da pridobiš ugodnosti. In ne gre za “par mesecev” kot vedno znova ponavljate eni, ampak za 9 mesecev!! Ja, po nekaj mesecih zaščita pade, kot pri vseh cepivih, ampak še vedno obstaja. Kaj ni jasno? En i ste se šli cepit vsi presrani, o čemer so govorili tudi po TV. So imeli veliko opravka s takimi, ki ste tja šli vsi prestrašeni in jadikovali, da se bojite. Šli pa ste samo zaradi ugodnosti, ne? In očitno mislili, da je to to in da se vam več ne bo treba cepit. Ja, ste pač glupi, kaj zdaj…
točno tako, 26.12.2021 ob 09:38
Jaz verjamem, da mi zaradi dveh cepljenj na leto ne bo nič. In verjamem, da pomaga, če si v stiku z obolelim. Do zdaj je. Ne bojim se cepljenja! Če si se ti šla cepit s figo v žepu in verjela, da je to to, je to tvoja stvar. Si pač bedasta, če si mislila, da se ti v lajfu ne bo treba več cepit in si najbrž šla na cepljenje samo zato, da pridobiš ugodnosti. In ne gre za “par mesecev” kot vedno znova ponavljate eni, ampak za 9 mesecev!! Ja, po nekaj mesecih zaščita pade, kot pri vseh cepivih, ampak še vedno obstaja. Kaj ni jasno? En i ste se šli cepit vsi presrani, o čemer so govorili tudi po TV. So imeli veliko opravka s takimi, ki ste tja šli vsi prestrašeni in jadikovali, da se bojite. Šli pa ste samo zaradi ugodnosti, ne? In očitno mislili, da je to to in da se vam več ne bo treba cepit. Ja, ste pač glupi, kaj zdaj…
Če verjameš, še ne pomeni da je res. Lahko je, lahko pa tudi ne.
ghlkdč, 26.12.2021 ob 09:36
Prosim, navedi eno cepivo, ki drži samo par mesecev, potem pa se je treba spet cepit vsakih par mesecev, da si minimalno zaščiten – če si. Samo eno.
Tudi cepivo proti kovidu ne drži “samo par mesecev”, pač pa po nekaj mesecih (treh pri nekaterih, šestih pri drugih, devetih pri tretjih) učinkovitost pade. Da to vedo točno pri tem cepivu, je zato, ker ga ves svet nenehno preučuje, kot ga ni nikoli pri nobenem cepivu. Učinkovitost cepiva proti otroškim nalezljivim boleznim tudi pade po določenem času. Moj nečak je štiri mesece po cepljenju, ko je bil še malček, fasal ošpice. Ravno takrat, ko so se starši najbolj usajali proti cepljenju otrok in je precepljenost fino padla. Takrat jih je kar nekaj CEPLJENIH otrok fasalo ošpice, ampak ni nihče preiskoval, koliko časa cepivo deluje, pač pa so to pripisali samo padcu precepljenosti. A vam je jasno, da je sedaj ogromno študij na temo kovida zato, ker se vsi s tem ukvarjajo?? Z nobenim drugim cepivom v zgodovini človeštva se niso tako ukvarjali kot ravno s tem. Verjemi, da vsem cepivom razen res redkih s časom učinkovitost pada.
3 doze v štirih mesecih planirajo v Franciji, sicer kovidno potrdilo ne bo veljalo. Ob tem, a je po Izraelu jasno, da tretja doza ne zdrži niti par mesecev – torej najmanj 4 doze v enem letu.
Res ne bi o tem, kdo je glup. Jaz nisem nič verjela – tako je bilo zagotovilo – cepimo se, da bo konec pandemije. Ne, cepimo se vsakih par mesecev, pandemija pa bo kljub temu v polnem zamahu.
Trenutno je pri nas 9 mesecev. Počakaj še malo. Greva stavit?
točno tako, 26.12.2021 ob 09:46
Tudi cepivo proti kovidu ne drži “samo par mesecev”, pač pa po nekaj mesecih (treh pri nekaterih, šestih pri drugih, devetih pri tretjih) učinkovitost pade. Da to vedo točno pri tem cepivu, je zato, ker ga ves svet nenehno preučuje, kot ga ni nikoli pri nobenem cepivu. Učinkovitost cepiva proti otroškim nalezljivim boleznim tudi pade po določenem času. Moj nečak je štiri mesece po cepljenju, ko je bil še malček, fasal ošpice. Ravno takrat, ko so se starši najbolj usajali proti cepljenju otrok in je precepljenost fino padla. Takrat jih je kar nekaj CEPLJENIH otrok fasalo ošpice, ampak ni nihče preiskoval, koliko časa cepivo deluje, pač pa so to pripisali samo padcu precepljenosti. A vam je jasno, da je sedaj ogromno študij na temo kovida zato, ker se vsi s tem ukvarjajo?? Z nobenim drugim cepivom v zgodovini človeštva se niso tako ukvarjali kot ravno s tem. Verjemi, da vsem cepivom razen res redkih s časom učinkovitost pada.
No, ja, ni nujno, da je šlo za padec učinkovitosti, ampak za to, da nobeno cepivo ne prime pri vseh. Če bi cepivo za otroške bolezni popustilo po parih mesecih, te bolezni ne bi izginile, zato ne govori neumnosti.
xrobe, 24.12.2021 ob 10:01
Anonimno 6204, 24.12.2021 ob 09:56
Jahno, 24.12.2021 ob 09:30
Ravno včeraj cepljena 3., v drugo roko še za gripo. Izključno zaradi zdravja, ne ugodnosti. Mi je pa smešno, ko vidim vrste antivaxerjev pred točko za testiranje. Tako lepo pridno čakajo v vrsti vsak drugi dan…. kdo je zdaj ovca?
enako, cepljena 3x.
antivakserji si pa radi s palčko vrtajo po nosu….
Lohk tud s prstom.
Res je, da nibeno cepivo ne prime pri vseh, ampak da bi ravno takrat, ko je padla precepljenost obolevali točno tisti otroci, ki jim cepivo ni prijelo, prej pa vsa leta ne, je za lase privlečeno. Ko večinske precepljenosti ni, obolevajo tudi cepljeni, pa jim je cepivo lahko držalo nekaj mesecev.
Dajte raje razložit to glede DSO. kjer imajo večinsko precepljenost. Kako to, da pri njih deluje?
wd40a148, 26.12.2021 ob 10:22
Nova zelandija je klinčev OTOK.
Res je, zato imajo hude restrikcije pri potovanjih. In takoj ko so ugotovili kak primer kovida, so zaprli celotno mesto v lockdown. Lahko uspe s popolnim cepljenjem ali s hudimi omejevalnimi ukrepi.
Še vedno nobenega odgovora o DSOjih. Ne znate razložit?
Moje mnenje da lahko narediš kar hočeš. Ta virus je ko prdec, ko je na prostosti, ga ni zdravnika, ki ga bo spravil nazaj. Lahko vse zašvasaš v domove, ko ga bo prvi spet prinesel preko meje je vse jovonanovo. Sem za cepljenje, ampak z učinkovitimi cepivi, ne pa brozgo za dva meseca. Če se bo sev spreminjal vsake dva tedna, pa je vseeno, če se začnemo obnašat kot smo se pet let nazaj. Kot bi se morali od začetka. Narava bo povedala svoje, vse je vprašanje časa. Za DSO pa ne vem kaj je vprašanje, sem ga spregledal.
9 mesecev na papirju, ljubica. Dokler ne bo 6, seveda na papirju, dokler ne bo 4, seveda na papirju.
Če bi bilo 9 mesecev, zakaj bi si Izrael delal stroške najprej s tretjim, zdaj pa še s četrtim odmerkom v manj kot enem letu? In zakaj bi o četrtem razmišljale tudi Nemčija, Anglija, ZDA in tako naprej? Še drugemu ni potekel rok, če res drži 9 mesecev.
Thing is, da ne. In da bodo naslednji držali vedno manj časa. In da, surprise, omicron ne jebe spljoh cepiv.
Ampak glavno da zaloge krožijo in da so doseženi pogodbeni procenti, kajne?
ghlkdč, 26.12.2021 ob 09:48
No, ja, ni nujno, da je šlo za padec učinkovitosti, ampak za to, da nobeno cepivo ne prime pri vseh. Če bi cepivo za otroške bolezni popustilo po parih mesecih, te bolezni ne bi izginile, zato ne govori neumnosti.
Z vami se ne da debatirat, ker ne razumete pojma PRECEPLJENOST. Da cepivo deluje in primerov skoraj ni več, potrebujemo vsaj 93% precepljenost. Ko pade pod to vrednost, se bolezen spet pojavi tudi pri cepljenih. In ne, to niso samo tisti, ki jim cepivo ni prijelo, ampak tudi taki, ki jim je hitro popustilo zaradi najrazličnejših stvari. Druga stvar so koronavirusi, kjer je ogromno sevov. Ti so podobni influenci, kjer se je za vsak nov val gripe potrebno znova cepit. Da bomo varni v nekem obdobju za ta sev, se mora precepiti 90% ljudi, drugače ne bo delovalo. Ali pa hude restrikcije. Vi ste pa proti cepljenju in proti restrikcijam, kako naj torej deluje? In ja, v DSO, ki so bolj ali manj zaprta skupnost, deluje.
Virologg, 26.12.2021 ob 10:54
Z vami se ne da debatirat, ker ne razumete pojma PRECEPLJENOST. Da cepivo deluje in primerov skoraj ni več, potrebujemo vsaj 93% precepljenost. Ko pade pod to vrednost, se bolezen spet pojavi tudi pri cepljenih. In ne, to niso samo tisti, ki jim cepivo ni prijelo, ampak tudi taki, ki jim je hitro popustilo zaradi najrazličnejših stvari. Druga stvar so koronavirusi, kjer je ogromno sevov. Ti so podobni influenci, kjer se je za vsak nov val gripe potrebno znova cepit. Da bomo varni v nekem obdobju za ta sev, se mora precepiti 90% ljudi, drugače ne bo delovalo. Ali pa hude restrikcije. Vi ste pa proti cepljenju in proti restrikcijam, kako naj torej deluje? In ja, v DSO, ki so bolj ali manj zaprta skupnost, deluje.
Debilni fašistično, za covid ni cepiva, zato pojem precepljenosti ne obstaja in ni možen v primeru covid fašizma.
Da se znebimo covid fašizma, se moramo znebiti vas debilov in fašistov na oblasti.
žalujoči ostali, 26.12.2021 ob 10:39
9 mesecev na papirju, ljubica. Dokler ne bo 6, seveda na papirju, dokler ne bo 4, seveda na papirju.
Če bi bilo 9 mesecev, zakaj bi si Izrael delal stroške najprej s tretjim, zdaj pa še s četrtim odmerkom v manj kot enem letu? In zakaj bi o četrtem razmišljale tudi Nemčija, Anglija, ZDA in tako naprej? Še drugemu ni potekel rok, če res drži 9 mesecev.
Thing is, da ne. In da bodo naslednji držali vedno manj časa. In da, surprise, omicron ne jebe spljoh cepiv.
Ampak glavno da zaloge krožijo in da so doseženi pogodbeni procenti, kajne?
Tebi pojem koronavirusi ni jasen, očitno. Tudi pojem gripa ti ni. To so virusi, ki MUTIRAJO. Vsak nov sev rabi novo cepivo, če prejšnje cepivo ni zanj. Upali smo, da bo, vendar pri novem sevu to cepivo ni enako ucinkovito. Ker je sezona gripe vsako leto samo enkrat, se za gripo rabi samo eno cepljenje. Več kot en sev oz. skupek podobnih sevov letno ne razsaja. Pri kovidu, ki je nov, je zaenkrat drugače. Upamo, da bo čez leta, ko se virus umiri, ravno tako kot pri gripi. Zaenkrat ni. In zato rabimo več cepljenj letno. Zaenkrat.
Forum je zaprt za komentiranje.