Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice POTOVATI Z OTROCI PO SVETU

POTOVATI Z OTROCI PO SVETU

Pozdravljeni, popotniki!!!!

Zelo rada in redno prebiram tale naš in vaš forum. Moram reči, da ste prav vi z vašimi nasveti nekako “krivi”, da sem se tudi sama odločila, da je čas za popotovanja po svetu.
Smo štiričlanska družina z dvema fantkoma starima 3 in 5 let. Letos poleti nameravamo na naše prvo malo daljše potovanje v Italijo in sicer za dva do tri tedne. Potovali bomo z lastnim avtom. Vendar pa me ne zanimajo izkušnje z Italijo, temveč bi rada izvedela ALI KDO NA TEM FORUMU REDNO ( ALI OBČASNO) POTUJE Z MAJHNIMI OTROCI PO SVETU?
Zanimajo me vaša mnenja, izkušnje, nasveti.. Sami imamo povprečne dohodke in to ni potovanje na veliki nogi, temveč bomo spali v penzionih, turističnih kmetijah, skratka iskali bomo poceni variante.
Tako, avanturistične družine javite se!!! Da najdem kakšno podobno mislečo dušo, DA IZMENJAVA MNENJA IN IZKUŠNJE.

živjo Maša … mi smo šli z miškotom že malo po svetu .. kaj te pa zanima?

kar oglasi se …

lp, B.

Seveda potujemo tudi z otroki. Jaz imam 2 in pol letnega sina, bili pa smo že v Španiji, Maroku, Grčiji in Sardiniji. Če te zanima katera od teh destinacij, piši.
Pozdrav! Kemo

Tudi mi občasno potujemo, vedno z avtom.
Sin, star 1. leto, Madžarska, Budimpešta, spanje mladinski hotel, 10 dni.
Sin, star 3. leta, Španija do Gibraltarja, 18 dni, 7 dni apartma, ostalo kampi.
Sin, star 9. let, hčerka, stara 5 let, Portugalska in Španija, 22 dni, spanje kampi(večina) in moteli.
Ker so razdalje dolge, preživiš veliko časa tudi v avtu, nikoli ni bilo s tem pri nas problemov (že od majhnega sta otroka veliko v avtu). Ves čas si skupaj, zato je potrebno veliko medsebojnega prilagajanja in potrpljenja. Predvsem zadnje potovanje je bilo kar zanimiva izkušnja.
Začrtaš si okvirno pot in se je držiš, če ti je pa nekje všeč, ostaneš tam več časa (zato moraš imeti dneve v rezervi). Nam je bila Baskija tako všeč, da smo ostali 5 dni, čeprav smo najprej računali na 1 dan. Prilagajati se moraš otrokom, ustaviš se tam, kjer je zanimivo za vse. V bistvu narediš njim zanimive počitnice. V avtu poskrbiš za igro, da vožnje prijetneje mine.
To so bili zame najbolj prijetni dopusti in si jih še želim. Kampi so v Španiji in na Portugalskem pol cenejši kot na Hrvaškem (razen v okolici Barcelone) in bolj lepo urejeni (vsi, v katerih smo kampirali, imajo bazen). Če želiš voziti dolgo v noč, obstajajo moteli, ki tudi niso tako dragi. Hrana je kot pri nas, mogoče še malo cenejša. Najvišji strošek je bencin in avtoceste (tudi v Italiji). Mi smo do Lizbone in nazaj naredili 7500 km, če smo hoteli kolikor toliko hitro potovati in si čimveč ogledati, smo morali uporabljati AC.
Lepo potujte in se fino imejte.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close