Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Potovanje z Easy Jet-om

Potovanje z Easy Jet-om

Živjo,

zanima me za potovanje v London (ponavadi tega ne počnem), sedeže smo rezervirali, natisnili smo boarding-passe, vnesli podatke iz potnega lista. A boarding pass je pač karta in ali jo moram barvno printat ali ne.

Pa si ti sigurna, da potuješ z Easy Jet-om ? Kajti ta letalska družba nima opcije rezervacij sedežev – imaš možnost prioritetnega krcanja, če kupiš “speedy boarding”, cca 20 EUR po osebi ob nakupu karte, drugače pa stojiš lepo v vrsti in počakaš, da se vkrcajo najprej tisti s speedy boardingom in ko prideš ti na vrsto, greš na avion, se pač vsedeš na tisti sedež, ki je še prost…. To je tudi politika Easy Jeta, da se čimprej napolni letalo, brez iskanja številk sedežev….

boarding pass sprintan v črnobeli kopiji je OK, ni treba barvne printat- jo poskeniraš pri zemeljski stevardesi, preden greš na avion.

Ja, napačno sem se izrazila, to sem jaz v bistvu za frendico nardila, ker nima kreitne kartice. Pa sem se ustrašla, da rabim še kaj. Ker gre sama, nisva niti vzele speedy bordinga. Pol ko maš boarding pass je to to.

Ali mi lahko poveš še kakšne izkušnje imaš z Easy Jet-om.

ej, Hvala ti.

Še jaz se pridružujem tule z vprašanjem: kaj pa če si z otrokom in nimaš speedyja ali kaj je že tista reč 🙂 in se ne grebeš dovolj, na letalu pa ni dveh prostih sedežev skupaj, otrok je pa majhen … ? Se moraš potem sama spogajat s kakšnim prijaznim potnikom ali potnico, če zamenja?

EasyJet ima boardanje po skupinah. Najprej tisti, ki so placali speedy boarding. Takoj za to skupino pa tisti z otroki. Potem sledijo ostale skupine, mislim, da so se 3, glede na starost. Ce imas torej s sabo otroke, bos zagotovo nasel dovolj prostih sedezev skupaj, ker se vkrcas takoj za potniki s speedy boardingom.

Drugace pa lahko racunas na zamudo. EasyJet ima dobro izkoriscenost letal, v praksi je pri meni osebno to pomenilo, da je nase letalo prispelo z druge voznje tik pred nasim letom in zamuda je v taksnih primerih dokaj verjetna. Kaksno urico racunaj. Pijaca in prigrizki so na letalu dragi, tako da se splaca pijaco kupiti v duty-free-ju, prigrizke pa prinesti s sabo od doma.

Emiliana,

Mi zelo radi potujemo z Easy Jet-om tudi zato, ker lahko kupimo zelo ugodne karte (npr. od 15 eur povratna vozovnica navzgor po osebi cca 6-8 mesecev pred potovanjem, ker pač splaniramo. Nam ni prioriteta tista zastonj pijača in sendvič na letalu, kot nekaterim, ampak da si čimprej gor, čimprej dol in da priletiš točno, brez zamud. Tega pa se ponavadi zelo dobro držijo. Sicer lahko vse za pit in jest po potrebi tudi kupiš naletalu.

Potujemo z Easy Jetom tudi iz Italije ali Avstrije, ne samo iz Slovenije – ker iz Slovenije leti pač samo do Londona, mi pa potujemo tudi na druge destinacije. Ali pa tudi z irskim prevoznikom RyanAir.

Letos smo imeli samo enkrat neljubo situacijo zaradi višje sile, ko bi morali prileteti na treviško letališče ( pri Benetkah), pa smo zaradi nevihte 40 minut krožili, nato pa pristali v Veroni in je bilo treba logistiko speljat, ker Easy Jet, ko enkrat “strese” potnike na letališče nima več obveznosti do njih ampak mora letališče samo poskrbeti za transferje, pa so Italijani odpovedali na celi črti, saj smo na avtobusni prevoz od pol desetih zvečer čakali 3 ure in pol, ker niso uspeli najti prevoznika (verjetno niso dovolj ažurno iskali prostih šoferjev, ki so glede na tahograf lahko vozili) in potem še dve uri vožnje po mokri cesti. Da ne omenim, kakšno je bilo krcanje na avtobus – čisto po italijansko. Najprej so nas hoteli “nategnit”, da dva avtobusa sploh ne gresta do Trevisa, potem ko je horda potnikov še od cca. treh avionov, ki so pristali v Veroni, namesto v Trevisu oddivjala nazaj do letališke stavbe, pa so odprli vrata bunkerja, da smo tisti, ki smo bili blizu, lahko dali prtljago noter in se morali dobesedno prerivat za sedeže na avtobusu. Katastrofa! Če se ti torej zgodi, da z Easy Jet-om oziroma morda tudi drugim nizkocenovnim prevoznikom doživiš prilet na drugo letališče, kot bi moral, potem računaj na kaos!

HVALA TI.

Ni za kaj – z veseljem še kdaj 😉

LP!

Po kakšni logiki je to, da potnike deliš v različne skupine in jih potem pustiš, da se grebejo in prerivajo za sedeže, hitreje, kot če so številke sedežev določene?

Maja111, hvala ti.

Torej je pred odhodom potrebno natisniti boarding pass?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close