Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potovanje z dojenčkom

potovanje z dojenčkom

zanima me, ali ima kdo izkušnje s potovanjem v ZDA Kaliforijo z 8mesečnimn dojenčkom. Kako je prestal let, časovno razliko, hrano, plenice,…kaj ste vzeli s seboj….zdravila….priporočila tako in drugače…hvala vsem!

Sicer nisem dojenček in ga tudi še nimam, ampak iz izkušenj, ki sem jih doživela na letalih, ti lahko povem samo, da so dojenčki najbolj brezskrbni potniki na letalu… Oni spijo in jih ni čisto nič strah kot 75% ostalih potnikov 🙂

Edino kar zna dojenčka znervirati je spuščanje (pristajanje) letala – namreč odrasel človek vzame čigumi ali pač večkrat “požre slino”, ko se menjajo pritiski in zračni pasovi… Doječnki tega ne znajo (oziroma ne vejo, da jim bo pomagalo), zato večinoma od pristajanju jokajo…

Prav tako so večinoma sprednji sedeži rezervirani za mamice z dojenčki, saj je več prostora in ni nikogar, ki bi sedel spredaj. Med stolom in steno je 1,5 m prostora, stevardesa ti prinese lahko posteljico, če je nimaš sama in dojenček spi mirno celoten polet… Pri krajši poletih dobiš pas, ki ga pripneš nase, da je tudi otrok privezan…

Toliko ti lahko povem iz opazovanj, mislim, da greš lahko mirne vesti na potovanje… Dojenčki so namreč veliko bolj prilagodljivi kot mi, odrasli 🙂

… dokler ne sedis na sosednjem sedezu …
in nehajte se sprenevedati …

Mi smo z dojenčkom prvič potovali, ko je imel 6m. Let je prestal odlično, brez problemov. Ko smo pristajali sem ga podojila zaradi izenačevanja prtiska in to je bilo to. Če se več ne dojita mu/ji daj pri pristajanju flaško.
Mi v osnovi ne komliciramo kar se krame tiče. Ne vem za kako dolgo greste, ampak če ne prav za dolgo, vzemi plenice sabo, drugače jih kupi tam. Za začetek vzemi nekaj hrane sabo za prve dni, po parih dneh se pa že toliko znajdeš da jo lahko kupiš tam. Kar se oblek tiče tudi ne pretiravamo. Nobenega ne bo konec če ime dva dni isti bodi, tako da mi nismo komplicirali…
Glede časovne razlike ti pa ne vem svetovati, ker nismo leteli tako daleč, ti bom pa lahko povedala v sredini maja 😉

Zivjo. Nekaj izkušenj iz mojih potovanj. Vsekakor se ti splača za tiste sedeže takoj za steno zaprositi že takoj ob rezervaciji leta. Tam je bistveno več prostora kot drugod na letalu, pa še posteljico (ali avtosedež-lupinico) ti prinesejo, kamor med letom lahko odložiš dojenčka. To zna biti pri tako dolgi vožnji kar nujno, saj sedeža zanj verjetno ne boste jemali.

Glede časovne razlike moji otroci niso nikoli imeli težav, pa smo leteli enkrat z enoletnikom v Kanado in drugič z enoletnico v Avstralijo. Na letalo vzameš nekaj hrane, ne moreš računati, da se bo otrok najedel letalske hrane, pa seveda plenice, čeprav se zgodi, da na nekaterih letih dobiš oboje.

Drugih težav pravzaprav nismo nikoli imeli in tudi sopotniki zaradi naših otrok niso prav nič trpeli. Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close