Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potovanje z avtom 18mesecev

potovanje z avtom 18mesecev

18 mesečni otrok se skoraj vse obroke doji? A ti to resno?

Le pogumno na pot – v svet.
Nikjer ne bo toliko “zaplankanih bab” kot tukaj.

Jest1 in JAZ verjameva v vas (tebe) da bo vse OK.

S R E Č N O

Ok, pejte… Sam otroku pa že res lahko date kakšno normalno hrano.

MI smo potovali po svetu – s Fičkotom. Zadaj so starši postlali povštre – odejice – s sestro sva PRESPALI veliko poti – vmes postanek (da je ata pokadil) pa lulat smo šli, pa mama je odrezala malico…potem pa dalje……..z užitkom.

VI STE VSI BOLANI TUKAJ !

NIHČE OD VAS NI NORMALEN! NIMATE POJMA KAJ POTREBUJETE, KAJ PREDVSEM NE VLEČT S SEBOJ, KAKO SE DOBRO IMET………..

FAK……..RES JE NAJBOLŠ, DA GRESTE SAMO DO KOPRA…….pa še tam boste zamoril vse okoli sebe![/quote]

To je bilo v dobi pred otroškimi sedeži in varnostnimi pasovi, včasih ko je bilo prometa manj, avtomobili nezmogljivi, noret itak niso mogli. Tudi jaz sem takole spala na poti do morja.

MI smo potovali po svetu – s Fičkotom. Zadaj so starši postlali povštre – odejice – s sestro sva PRESPALI veliko poti – vmes postanek (da je ata pokadil) pa lulat smo šli, pa mama je odrezala malico…potem pa dalje……..z užitkom.

VI STE VSI BOLANI TUKAJ !

NIHČE OD VAS NI NORMALEN! NIMATE POJMA KAJ POTREBUJETE, KAJ PREDVSEM NE VLEČT S SEBOJ, KAKO SE DOBRO IMET………..

FAK……..RES JE NAJBOLŠ, DA GRESTE SAMO DO KOPRA…….pa še tam boste zamoril vse okoli sebe![/quote]

Lej, ni cel svet ti. Jaz nisem nikoli spala v avtu in moji otroci niso nikoli spali v avtu, kar ne pomeni, da smo pribiti doma na kavču, niti najmanj ne. Probaš, vidiš, da ne gre, porihtaš drugače. Ne vem, zakaj bi moral nekdo crknit od utrujenosti, samo da bo obveljalo neko mnenje ali celo izpostavljal otroka hudi nevarnosti – opsian način je namreč dandanašnji smrtno nevaren!!!! – da bo dosegel ne vem kaj?! Mi se vozimo podnevi, ko so otroci spočiti in je vožnja vsem v veselje. Ponoči pa pač spimo z ritjo na miru, pa prav tako pridemo vsepovsod. Pri nas je obratno: odrasli se prilagajamo otrokom, ker se veliko lažje, kot otrok, ki še marsičesa ne razume. Pa btw – bi rada videla 18-mesečnika, ki ga zanima “slikovita pokrajina”. Kak vlak je še zanimiv, pa morje z ladjo, recimo, potem se pa že neha. Tudi DVDji so za 18 mes zanimivi kvečjemu 10 min! Govorimo o leto in pol starem otroku, ravno da ne dojenčku oz. v konkretnem primeru še dojencu. Kaj točno je narobe, če se 18-mesečnik PO OBROKU še doji, kot piše ronjaa? Piše OB OBROKU – torej KO poje obrok GH, se še doji. V čem je problem?? Bi moral popit cocacolo? Right, yes.

FAK ja, zaplankan je človek, ki meni, da je samo po njegovem prav.

Samo zadnji del sem prebrala:

DOVOLJ ŽALOSTNO, DA NE ZNAŠ SVOJEGA OTROKA UMIRIT, DA ZASPI. Kjerkoli in kadarkoli, ko je utrujen.

ZDAJ BI TE LAHKO ŽALILA – PA TE NE BOM monovka. Jaz imam svoje življenje – ne mi ga ti gnojit. Jaz vem, da bi se znašla v vseh teh situacijah! TI pa svoje težave ohrani za sebe, ker nikogar nič ne brigajo.
ENI SMO PAČ BOLJ IZNAJDLJIVI.

Kateri Pepe ti bo pa verjel da greš za službeno pot?

Dvomim da obstaja podetje ki bi delavcu plačevalo da se bo v 21. stoletju sredi največe julijske vročine fjakal do Grčije in nazaj z avtom. Daleč je namreč srednji vek, ko so se prevažali s kočijami in na ta način špilali sele.

Priznaj da bi šli radi takole na dopust, a ti tudi jaz močno odsvetujem. Imam ravno toliko starega otroka, pa je problem že 20 kilometrov. Na taki poti bi zagotovo dobil depresijo. Malo za hec, malo zares. Bi pa definitivno zelooo trpel, toliko da bi se namesto dopusta raje namakali v domačem bazenu.

PS: A ti ni nič nerodno ljudem priznat da še vedno dojiš leto in pol starega otroka? Pa ni slabonamerno, ampak zanima me, ker ljudje pobulijo že ko rečeš da si dojil do 9 meseca. Uaaaaaaaa kaj? A nimate nič za jest al kaj??? … so ponavadi komentarji…

No če boste pa vseeno šli, pa srečno pot in veliko potrpljenja!

samo na kratko, da malo pretehtam statistiko: kar pogumno, sama najbolje poznaš svojega otroka, naredi vožnjo zanimivo, vzemite veliko knjigic in igračk (lahko ji recimo narediš nahrbtnik presenečenja) in se boste pač ustavili, ko bo treba, da si boste odpočili in raztegnili

srečno in pozdrav od mame, ki ne komplicira, ne zganja panike in rada potuje + ima natanko take 3 otroke, ki so verjetno prepotovali več kot vse negativne komentatorke tu gor nad mano

Če misliš, da se ti splača it z avtom, pojdi. Saj ti ni noben nič slabega rekel, samo pač takšna pot ni najbolj “enostavna” in večina bi pač izbrala lažjo varianto (letalo in rent-a-car). Tudi jaz bi jo; imam službo, pri kateri se ogromno prevozim, pa imam voženj z avtom poln kufr in mi na pamet ne pride, da bi se vozila na takšne razdalje. Sploh pa ne z otrokoma, ker bi kaj hitro ratala tečna. Pa ne mi zdaj o kakšnih animacijah; moja tamala pač ne more biti pri miru in par urc vožnje v lupinici privezana; da bi pa skakala po zadnjih sedežih mi pa na pamet ne pride.

To pa enostavno ni res. Imam dva otroka, ki sta različna kot noč in dan. Mlajša deklica v avtu NIKOLI ne spi, tudi če je večer ali njen čas za spanje podnevi. V 2,5 letih, kolikor je sedaj spala, ni NITI ENKRAT zaspala v avtu in tistih nekaj poskusov daljše poti, kar smo jo z njo imeli, se je končalo vedno isto: z njenim nepopisnim tuljenjem. Sedaj vsaj “zmore” poti nekje do ene ure vožnje brez joka, prej je bilo še to mission impossible. Again, spala ni čisto nikoli – pa smo v avtu vsak dan.

Prvi otrok, sin, totalno nasprotje. Še zdaj, ko je star 8 let, zaspi skoraj vsakič, ko se v avtu obrne ključ:) On spi v avtu podnevi, ponoči, če voziš 5 ur, bo on 4,5 ur spal, neodvisno od tega, kdaj voziš. Dokler smo imeli samo njega, smo kar dosti prepotovali, ker je bil res user friendly. S tamalo smo poskusili samo nekajkrat in je bila taka muka, da smo začasno izbrali bližje cilje.

S sinom bi šla od rojstva dalje brez težav z avtom v Grčijo, s tamalo niti do Zagreba ne, tako sta različna.

Niti slučajno ni res, da v avtu otroci po defaultu spijo ali se lepo obnašajo. Dokler ne fašeš enega, ki mu vožnja ne ustreza, ne moreš vedeti, kako je.

Avtorici teme: ti najbolj poznaš svojega otroka in veš, kako se v avtu obnaša. Če vožnjo prenaša brez težav, potem pojdite, naredite kakšen postanek, mogoče prespite nekje v Srbiji in bo. Čeprav bi tudi jaz mnogo raje izbrala letalo+rentacar, ampak tega že nisi sprševala.

za “ma kakšno spanje” – avtorica ne piše, da se otrok doji po obroku ali ob obroku. Če bereš natančno, piše, da se doji še skoraj vsak obrok.

Ti najbolj poznaš svojega otroka. Če je do zdaj dobro prenašal vožnjo, avto pa ima klimo, ne vidim razloga, zakaj ne.

Mi smo šli prvič na pot tri ure v eno smer, ko je imela mala 5 tednov; z drugo pa pri 10 tednih na morje na Pag. Smo se pa ustavljali na dobro uro, uro in pol. Nobenih težav.

Naši prijatelji iz NL so bili pr nas na obisku, ko je imel mali dobre pol leta, od takrat pa dvakrat letno brez težav, vozi samo on.

Dovolj igrač, knjigic, pravljice in pesmice na CD-ju, lahko tudi prenosni dvd za risanke. Dovolj pijače in hrane. Otroka večkrat preobleči, ker je v sedežu zelo vroče. Morda vmes nekje prespite.

Srečno.

Če tvoj komaj zdrži 20km vožnje mora biti pa hudo razvajen.

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

…idiotke na kvadrat. ja seveda, ves ste cel svet in cel svet je vi. Bi rada videla uno, ki se baha, kako bi se ona znašla v vsaki situaciji z otrokom, ki je kronočni preutrujen, ke rima že sicer težave s spanjem? Z otrokom, ki ima vsega dovolj? Ja, ja seveda, ti bi ga znala v vsaki situaciji umirt, ja, te že vidim, z dretjem kot ga izvajaš tu. Dajet že enkrtat, odrasle in pametne kot ste, dojet, da je vsak otrok drugačen in kar enemu ustreza, drugemu ne, kar je za enega simpl, za drugega ni, vsak svoje starše pa ima zato, da starši ugotovijo, kaj njihovemu otroku ustreza. Nek otrok bo povsem stoično prenesel 12 ur vožnje, enemu se bo pa trgalo po 100 km. Kater je zdaj normalen? Saj tudi odrasli nismo vsi isti, eni 5 min ne zdržijo doma, drugi niti za 5 dni na leto ne bi nikamor šli. Je to preveč, da bi zmogle razumeti, da tudi nekdo, ki misli drugače in dela drugače, ne zasluži kar na počez zmerjanja in žalitev??

Aja, sem pozabila, to je MON, zbirališče ljudi, ki nujno rabijo svoje komplekse in frustracije izživljat na drugih….

Moj nasvet: probaj prej it na nekaj poti, dolgih po 2-4 ure in boš videla, kako otork prenaša vožnjo. Jaz zihr ne bi šla na blef na tako dolgo pot. Glede dojenja – go for it, dokler ti le znese!

nisem vedela da so tile forumi tako zabavni….
1. zal nimamo vsi sluzb, kjer 8 ur dnevno cepimo za racunalnikom ter v resnici ne pocnemo nic drugega kot da cekiramo taksne forume in si na njih lajsamo duso.
2. glede dojenja – otroci so pac razlicni, starsi tudi…
3. se enkrat hvala vsem za izkusnje, paranoje in frustracije. nisem pogosto na forumih, zato sem sprasevala za izkusnje, je pa tudi paranoje in frustracije zanimivo brati.
4. bomo pa namesto v 12 urah prisli do grcije v dveh dneh, vmes se kje prespali in si se kaj ogledali…potem bomo pa, ko bomo ze tam, si vzeli se par dni za pocitnice ha ha ha.

Kaj pa je pri tem naštevanju smešnega? Razsvetli nas…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close