Potovanje z avtodomom po Dolomitih – prtljaga
Prvič gremo na dopust z avtodomom. Prosim preizkušene popotnike, da mi pomagate.
Kaj vse nesti zraven? Oblačila? Hrano? Brisače? Kaj???
Delam seznam, včasih se mi zdi vsega preveč, drugič premalo. Bojim se, da bom kaj pomembnega pozabila.
Kako pa rešujete ženske glede kozmetika? Katera krema bi bila OK za obraz in telo? Eno samo bi nesla, ampak katero?
Pa saj v avtodomu pa res niste tko na tesnem s prostorom, da ne bi mogla vzet s sabo kreme za obraz in še ene za telo?
Midva potujeva z ne prav velikim avtom, v katerega spakirava komplet kamp opremo (šotor, stole, mizo, blazine, spalne vreče, kohar + ostalo za kuhanje + … + …), pa mi za kozmetiko nikol ne zmanjka prostora.
Sicer pa ne vem, zakaj bi bila za potovanje z avtodomom kaj drugačna prtljaga kot če greš npr. v hotel – razen posteljnine in brisač sebeda, pa kar se rabi za kuhanje.
Če šparate s prostotom, pa sploh za potovanje so fajn hitrosušljive brisače, so čisto tanke in zavzamejo malo prostora. Mi smo jih nabavili v Deacthlonu v Udinah, mislim, da so ble tavelike enih 12 evrov, se pa najbrž dobijo tud pri nas, kak Iglu šport al pa podobne štacune.
Meni je tudi krema padla v oči, pa se mi potem sploh ni dala odgovarjati. Sej je hec, ta krema, a ne :))))))
Osnovno kozmetiko in oblačila vzamite kot bi šli kam drugam (v hotel, kampirat). Tukaj nimaš kej komplicirat. Če boste sami kuhali, vzami posodo za kuhat in sestavine, ki jih rabite za vaša kosila, večerje, zajtrke in malice.
Posteljnino pač vzameš takšno kot jo rabiš za postelje v avtodomu. ALi pa spalne vreče…
Vsa roba se bo vozila brez težav, greste z več kot kombijem in prevoz opreme res ni problem. 🙂
Saj boste živeli podobno kot doma. To pa veš, kaj rabite, a ne.
Aja, ne pozabi na čistila za pomivat posodo, kakšen plastičen koš za nosit posodo pomivat, na kakšen štrik za obešat ali pač ta obešalnik za sušit perilo in kakšno kljukico, če bo veter. Pa kakšen detergent za pranje perila, za vsak slučaj, pa kakšno krpo za pomivat po tleh, pa vrečko za smeti in umazano perilo, če bo slabo vreme pa kakšen dežnik.
Kaj točno te zanima (razen kreme, ker tega ti ne znam svteovat-ker s seboj vsamem več krem…za otroke, za moško kožo, zase za obraz, za telo, za po sončenju)?
Hecno, tudi meni je najbolj v oči padla prav krema… Jaz se zadnje čase odločam za kremo za telo in jo mažem pač tudi po obrazu. Ali pa vzamem samo kremo za obraz in se ne mažem po telesu, čeprav ravno poleti zna bit koža od vode in sonca precej žejna … , tako da je morda prva varianta priročnejša. In potem ugotoviš, da je isto s***, a mažeš kremo za telo ali pa kremo za obraz 🙂
Ostalo pa itak tako, kot so ostale napisale, ne kompliciraj preveč.
Forum je zaprt za komentiranje.