Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potovanje v pakistan

potovanje v pakistan

Hej!
Zanima me če je bil kdo že tam. Ali potrebujem vizo? (Kje jo dobim?) Kakšna je situacija zadnje čase dol za evropejce?
Za odgovor že vnaprej hvala.
LP

Potrebuješ!
V Rimu.
Hmmm, normalna 😉

Če hoteš potovati po tleh, si menda včasih dobil to vizo na slovenskih veleposlaništvih v Indiji ali Iranu. Po informacijah od lani, nobeno od veleposlaništev noče izdati (oz. je zelo težko dobiti!) garantnega pisma… tako da…

Že nekaj let kar sem bil tam…
V Pakistan sem šel iz Irana. Vizo sem si zrihtal v Iranu.
Takrat z garantnim-priporočilnim pismom naše ambasade ni bil nikakršen problem. Kako je zdaj pa ne vem.
Na Pakistanski ambasadi v Teheranu so takrat pri izdaji vize nekoliko komplicirali. Jaz sem zaprosil na konzulatu (jasno Pakistanskem) v Zahedanu, kjer naj bi bilo lažje. Dobil sem jo brez karšnegakoli problema v 10 minutah (morda še prej). Priporočilnega pisma pa še pogledati niso hoteli.

LP!
Blaž

Tam sem bil pred leti.
Je prelepa dežela.
Vizo sem dobil na Dunaju. Imel sem garantno pismo.
Situacija je podobna kot v nekaterih malce bolj “rizičnih” državah v Aziji.
V večjih mestih pazljivost ni odveč. Kako je danes, ne vem.
Meni taksist nikoli ni dovolil imeti odprtega okna (v Karachiju) zaradi nevarnosti ropa..je dejal.
Vse boljše trgovine, banke in uradna poslopja so imele oboroženo stražo.
Nekatere province (Balučistan) so nevarnejše.
Če boš šel tja ne zamudi letalskega poleta nad Karakorumom okoli K2!

Morda rabiš LP Istanbul to Kathmandu.

Posodim za eno leto brezplačno.

Pokliči.

LP!

Š3tof

Sam sem imel lani veliko pregovarjanja in na koncu veliko sreče (podkrepljeno z nekaj bakšiša), da sem jo dobil na Dunaju (večkratni vstop – kar krepko čez 100EUR) – ker menda dunajski konzulat ni pristojen za SLO.
Normalna pot je preko Rima – po lanskoletnih vesteh traja vsaj tri tedne, cena pa (Kompas) “skromnih” 60k SIT :((

V Delu se je sicer pojavila novička, da naj bi Humar pripomogel k odpiranju pakistanskega turizma in naj bi bilo mogoče dobiti vizo celo na meji.
Ja itak – če si Avstrijec, Italijan, Nemec, Francoz, Britanec, celo Islandec (da ne omenjam “prijateljev” Američanov) – Slovencev spet ni na spisku.
http://www.pakistan.gov.pk/divisions/ContentInfo.jsp?DivID=23&cPath=221_225_599&ContentID=3650

Hvala Ministrsvo za zunanje zadeve!!!

potoval sem pozimi. vizo sem takrat lahko dobil samo v Rimu. sicer je najbolje, da poklices tja in se pozanimas, kaksna je situacija. anglesko govorita dve gospe, tako da je vcasih tezko dobiti koga pravega na telefon. vztrajaj. drugace pa potni list lahko posljes in prilozis denar, mednarodne znamke, application form, slike…
neke posebne nevarnosti ni, vendar priznam, da se na case nisem pocutil ravno najbolje, glede na to, da sem prisel iz zelo varnega Irana.ne pocutis se najbolje, ker ves, da policaju tezko zaupas in da si precejkrat prepuscen sam sebi. ljudje znajo biti precej vsiljivi, tako da sem rabil kak dan, da sem se jih navadil, vendar so relativno posteni.
na zalost nisem videl gorskih predelov, kar ti ze v naprej zavidam.

Hej!
Vizo sem dobil preko agencije v rimu:

Romana Socialtur Srl, Via Prenestina 234/E, 00176 Roma (RM), Italia
telefon: 0039 06 2148261 ali 06 278 01020
fax: 0039 06 2751760

Posljes jim pasus, slikce in application form (na njihovem pagu). Sama viza pride 20EUR njihovo posredovanje pa 35EUR. Vseskupaj je trajalo 10 dni, vizo ti pa posljejo s FeDex-om.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close