potovanje po ZDA
Pozdravljeni!
S fantom nameravava konec marca na več kot mesec dolgo potovanje po ZDA. Obiskala naj bi vzhodno obalo (Cleveland, Boston, NY,…)! Ker pa vsi vemo, kakšne so trenutne razmere glede te vojne oz. napada na Irak, sva s fantom v zelo velikih dvomih! Pravzaprav se vse bolj nagibava k temu, da rezervacijo letalskih kart odpoveva (gre se za najino varnost). Lahko si predstavljate kako zelo naju to žalosti, ker potovanje načrtujeva že od lanskega aprila 🙁
Kaj nama svetujete? Ali mogoče tudi kdo od vas planira potovanje v ZDA v podobnem času kot midva? Lepo bi vas prosila za nasvete glede tega, nama pomagate pri vsem tem skupi kako naprej… Ker tudi če potovanje prestaviva na poletje ali jesen, je takrat še vedno lahko vojna, ali ne?! Sicer resda, da vse bolj kaže, da vojna bo, vendar se pa v zadnjem trenutku lahko še vse obrne. Lahko se ali pa tudi ne! Se strinjate z mano, kaj vi menite? Lepo prosim, hvaležna vam bova za vsak vaš odgovor!
Lep pozdravček
Brigita
-> Za Janjo
Prejle sm ti pozabla oment še to, da sva od tebe pričakovala malo bolj zrel odgovor!! S takimi se obračaj raje na druge, kot pa na naju s fantom, ki sva pisala na ta forum samo zato, ker bi rada mnenja in nasvete, ne pa take odgovore, kot jih imaš verjetno ti na zalogi še dosti!
LP
Brigita
Brigita in Fant,
Na pot le pojdita. Vsaj jaz bi na vajinem mestu. V ZDA zivim ze nekaj casa in ni nic grozece. Kdo ti pa v Sloveniji lahko garantira varno dopustovanje. Kar spakirajta in lepo potujta. Nikar ne bodita prevec crnogleda in lepo se imejta.
Ce se moja mami upa priti sem, potem ne more biti tako hudo.
Pozdravljen D!
Hvala za tako lep odgovor! To nama bo sigurn vlilo mal več poguma in moči za odhod na potovanje, ki ga že tako dolgo načrtujeva. Edino to je, da tako pri meni kot pri fantu doma se starši zelo bojijo za naju, če bi šla na pot. Njim pa seveda ne moreva oporekati, ker so to le starši, ane! Ne poskušava bit črnogleda, vendar naju je strah morebitnih terorističnih napadov na ZDA ipd.
Kako naj razumemo, da greva lahko kljub vsemu temu na pot? Res pa je, kot ti praviš, da ti v Sloveniji ne more noben zagotoviti varnega dopustovanja. Tvoje mami ni nič strah, ko odhaja k tebi v ZDA in ko pomisli na vojno, ki se pripravlja? Koliko časa pa že živiš tam? Prosim, lepo bi te obadva prosila še za kakšne informacije! Sicer se ti pa obadva še enkrat najlepše zahvaljujeva za odgovor!
Lepo se imej!
Brigita
No ja, vse skupaj res ni ravno preveč obetavno, ampak po moje se vseeno splača iti na pot.
V letu 2001 sva s fantom načrtovala potovanje v Nepal, potem pa:
1. poleti so v Nepalu pobili kraljevo družino -> izbruhnili so nemiri -> ljudstvo ne podpira novega kralja -> vmešajo se še maoisti …
2. septembra napad na N.Y.
3. nato še napad ZDA na Afganistan
4. enkrat vmes so se stepli še Indijci in Pakistanci (pa saj ti se tako vseskozi nekaj dajejo)
Skratka: KAOS. Pa sva tuhtala, pa premišljevala, da ne govorimo o tem kako so doma težili (čeprav so vajeni, da se veliko potepava) in skoraj odpovedala potovanje. Na koncu sva vseeno šla IN SE IMELA NARAVNOST FANTASTIČNO, ker je večina turistov odpovedala svoje potovanje zaradi zgoraj naštetega in ni bilo prevelike gužve …
Torej, dobro premislita, ampak nama bi bilo prekl#!” žal, če bi dovolila, da nama politiki pokvarijo sanjsko potovanje.
Konec koncev pa, tudi če v (katerikoli) državni ni “objavljeno” vojno stanje ni rečeno, da se ti ne bo zgodila kakšna neprijetna neumnost … To je pač nekaj kar vzameš v zakup … potem, ko prideš nazaj, pa so to glavne štorije iz potovanja (npr. kako smo se “streljali” z maoisti v džungli …).
lp
Tini
Draga Brigita!
No, pa imam, kar sem iskala, a ne? Seveda imam takih odgovorov se precej na zalogi. Kot mi vsi. Uporabimo pa jih po potrebi ali pa, ko se nam zdi tako prav. Če pač vprašaš, lahko pričakuješ tudi tak odgovor, kot je bil moj. Kot sem tudi jaz lahko pričakovala tvoj odgovor meni. Najprej naj povem, da sem se mislila opravičiti zato, ker sem te zamenjala z osebo, ki je to že enkrat spraševala. Danes pa sem tisti post tudi poiskala in glede na neverjetno podobnost pisanja, bi rekla, da je tvojemu fantu ime Peter.:) Se motim? Pa poglejmo:
NA STRANI JE PETER PISAL:
Avtor: Peter ()
Datum: 08-02-03 22:35
Pozdravljeni!
S punco nameravava konec marca letos odpotovati v ZDA na potovanje za dober mesec. Trenutno pa veste kakšne so razmere glede vojne v Iraku. Letalska vozovnica še ni plačana, vendar bo v začetku marca, če le ne bo prišlo do vojne. Kaj menite vi, bi se kljub temu odpravili na potep ? Potovanje pa načrtujeva že od lanskega začetka leta, tako da res upava da do vojne ne pride. Nameravava pa obiskati vzhodni del ZDA. Se morda še kdo podaja na potovanje v ZDA v tem terminu ?
Lep pozdravček vsem !
NATO PA JE 15 DNI KASNEJE (KAKŠNO URO MANJ) PRIKORAKALO TVOJE PISANJE:
Avtor: Brigita ()
Datum: 23-02-03 17:15
Pozdravljeni!
S fantom nameravava konec marca na več kot mesec dolgo potovanje po ZDA. Obiskala naj bi vzhodno obalo (Cleveland, Boston, NY,…)! Ker pa vsi vemo, kakšne so trenutne razmere glede te vojne oz. napada na Irak, sva s fantom v zelo velikih dvomih! Pravzaprav se vse bolj nagibava k temu, da rezervacijo letalskih kart odpoveva (gre se za najino varnost). Lahko si predstavljate kako zelo naju to žalosti, ker potovanje načrtujeva že od lanskega aprila 🙁
Kaj nama svetujete? Ali mogoče tudi kdo od vas planira potovanje v ZDA v podobnem času kot midva? Lepo bi vas prosila za nasvete glede tega, nama pomagate pri vsem tem skupi kako naprej… Ker tudi če potovanje prestaviva na poletje ali jesen, je takrat še vedno lahko vojna, ali ne?! Sicer resda, da vse bolj kaže, da vojna bo, vendar se pa v zadnjem trenutku lahko še vse obrne. Lahko se ali pa tudi ne! Se strinjate z mano, kaj vi menite? Lepo prosim, hvaležna vam bova za vsak vaš odgovor!
Lep pozdravček
Brigita
Če se motim, ti čestitam, ker si v tem trenutku našla dušo dvojčico.
Veš, jaz menim, da imava obe probleme z zrelostjo, saj »zrel« človek tega ne bi šel spraševat. Kaj pa si v odgovor sploh pričakovala?
Da ti bo kdo konkretno odgovoril: »Da, seveda, ti kar pojdi tja, nič hudega se ne bo zgodilo.«
Ali pa: »Ne, ne iti, če hočeš ostati živa.«
To sta dve skrajnosti, vendar ti si hotela prav tak odgovor (enega od njiju), ker neko vmesno mlečno, edino pametno mnenje, ti ne bo pri reševanju tvoje težave prav nič pomagalo. Pa poglejva primer, ko ti »D« svetuje, da lahko brez skrbi prideš v ZDA, ti pa mu (ji) s svojim odgovorom že oporekaš. Torej mu ne verjameš. Kako bi tudi mu, saj pač ne more vedeti, kaj se bo v prihodnje dogajalo, ve pa, kakšno je sedanje stanje. Praviš, da starši niso ravno za stvar, ti pa jim nočeš oporekati? Torej, če prav razumem, je sedaj vse odvisno od starševskega mnenja in tvoja naloga je, da ju (jih) prepričaš, da je zadeva varna. In pri temu naj bi ti pomagali tisti forumovci, ki bodo odgovorili, da je varno. Ostalo pač na poti do staršev doživi cenzuro. Ali pa se spet motim? Glede na to, da si svoje vprašanje zastavila na različnih koncih, si tudi drugje dobivala odgovore. Eden od njih je bil, da če se že zdaj bojiš, ti bo to pokvarilo potovanje. Sicer jaz na pot še nikoli nisem šla z občutkom 100% varnosti, vendar ob grožnji ne vem kakšnih napadov pa informacijah o (nelegalnem) prepeljavanju sestavljivih »samoletečih« letal z biološkim in kemičnim orožjem iz Iraka v ZDA me niti približno ne bi mikalo iti tja. Samo ljudje smo si pač različni, a ne? Kaj pa veš, ali dobivaš odgovor vojnega veterana ali pa prestrašene osebe? Obstajajo pa seveda tudi taki, ki si želijo biti vojni poročevalci. In kaj ti »navadni« ljudje lahko odgovorijo? Verjetno tudi ti bereš časopise, poslušaš radio in gledaš televizijo kot večina drugih. In če ti ne moreš narediti nekega pametnega zaključka iz vsega tega, ki bo verodostojen in bo pravilno prikazoval dogajanje v naslednjih mesecih, zakaj misliš, da ga pa drugi lahko? Torej se ponavljam, da se lahko odpraviš le k vedeževalki, pa še to k taki, ki ji 100% zaupaš. Če je katera taka. Ali pa k vedeževalcu, da ne diskriminiramo moške populacije. Pa o tem bi veliko vedel tudi gospod Bush mlajši. Vsaj meni se zdi, da on mnogo več ve, kot pa mislijo nekateri. No, sedaj sem ti tisto, kar sem nazadnje napisala v parih besedah, napisala malo bolj obširno. (Da pa se še obširneje, če ne razumeš, kaj ti želim sporočiti.) Upam, da te moj odgovor preveč ne moti (čeprav imam občutek, da te). Te pa na potovanju po ZDA lahko doleti še vse kaj drugega od terorističnih napadov. Mnogo bolj realističnega in vsakodnevnega. Si na to pomislila?
Na koncu ne bom napisala »brez zamere«, ker zamera je očitno bila. Slabega s tema obema postoma nisem mislila nič, če pa si ti tako razumela in začutila kot napad na svojo miselnost, mi je pa žal.
Lep pozdrav!
Janja
P.S.: Draga psihiatrinja! Moje »vmešavanje« se te teme seveda tiče. Zamerila pa nisem.
Forum je zaprt za komentiranje.