Potovanje po Evropi
Živijo!
Zanimajo me vaše izkušnje v zvezi s potovanjem po Evropi (mesta, države, prenočišča, itd.). Zanima me možnost potovanja z vlakom-slišala sem, da obstaja neka posebna kartica za cenejše potovanje po Evropi, a s tem nisem ravno seznanjena (iskala sem informacije na internetnih straneh različnih evropskih železniških družb, a podatka o tem nisem našla), kakšne so vaše izkušnje?
Poleg tega pasti-na kaj je potrebno paziti, kako se zavarujete pred krajami in drugimi nevarnostmi?
Za vse odgovore se zahvaljujem že v naprej!
Lep sončen pozdrav
živjo!
ja res obstaja varjanta cenejšega potovanja, s kartico euro 26,( do 26 leta imas po sloveniji in evropi cenejše prevoze z vlakom). z vlakom sem pred tremi leti prepotovala sama avstrijo, slovaško, češko, nemčijo(preletela-slabo vreme) in nizozemsko, belgijo.. in se imela res lepo, spoznala kup novih zanimivih ljudi
moj namen je bil češka in nizozemska veliko bolj podrobno… tako da ostale države sm dala čez samo tisto kar mi je bilo zanimivo ko sem malo brskal po netu in lonely planetu:)
ker eden od staršev dela na železnici, sem imela vozovnico za te države zastojn, tako da koliko bi te stali prevozi ne vem.
kar se tiče pa prenočišč, češka je zelo poceni..hostli in vse podobno (hrana, itd..) nočno življenje je zakon, pojdi še v kakšne vasice, pa ne boš imela občutka da so čehi neprijazni, ker v večjih mestih ti ga dajo, ker so tam res trume turistov (praga – jo je blo pa vredno videt kljub vsemu)
nizozemska, malo dražja, hostle je treba ze malo bolj iskat, al pa jih rezervirat ( imajo VVV urade- neke vrste info centri, jst sm potovala septembra, ko je blo še kar veliko turistov),, cene nočitev tam od 13- 20 evrov. vključeni zajtrki- v hostlih.
kar se kraj in tatvin tiče, nisem imela slabih izkušenj, res da se je zgodilo da so v hostlih kdaj komu kaj ukradli, vendar zato ker je resnično izzival usodo in vse pustil na postelji, ko pa je imel na voljo sefe in zakljenjene omare… če te skrbi za dokumente obstajajo torbice, ki si jih pripneš okoli trebuha in spraviš pod majico pa se nič ne opazi. mislim da se dobijo sedaj ze take za pod roko:) sveža informacija od enega turista.. kupiš si jih lahko v trgovini s športno opremo, ruzaki itd..BTC je imel svoje cajte pohodnik trgovino, pa se je tam kej dobilo.
drugače pa si lahko ruzak zapneš z majhno ključavnico- žabco, pa imaš malo boljšo vest ko se rineš v kakšni gužvi (mora imet pa ruzak dve zadrgi)
veliko je tega, kar ti lahko povem, sicer pa nisi navedla koliko imaš že kaj izkušenj s potovanji, kateri del evrope si misliš ogledat, lahko si še kej prebereš na http://www.erazem.net, klikni na popotniške beležke, tam je tudi kup koristnih informacij..
če te pa še kaj zanima mi pa piši, lahko tudi na mejl:)
lepo se imej,
barbara
Forum je zaprt za komentiranje.