potovanje po evropi
Odvisno, ali rabiš samo zase ali za družino, za krajši ali daljši čas …
Evropska kartica ti krije nujne zdravstvene storitve, do kakršnih so upravičeni rezidenti tiste države, v kateri si, in samo v javnih zdravstvenih ustanovah.
Če meniš, da ti to ne zadošča, imaš potem dodatna komercialna zavarovanja – Coris, Vzajemna itd. … Vsi imajo pogoje in cene objavljene na spletu in si lahko izračunaš zase najbolj primerno možnost.
Sama sem zase in za partnerja par let imela letno turistično zavarovanje pri Zavarovalnici Maribor (sedaj Sava), stalo je nekaj čez 70 evrov in se mi je zdelo daleč najbolj ugodno.
Koristila hvala bogu nisem nikoli ničesar.
Sem pa že slišala za primere, nekje na smučanju, v Grčiji, v Španiji, da so kljub komercialnim zavarovanjem ob nudenju pomoči želeli imet Evropsko kartico.
Pozdravljeni,
v vsakem primeru priporočamo dodatno turistično zavarovanje, ki poleg zavarovanja zdravstvene asistence v tujini krije še nekatere druge pogoste škodne primere, ki se lahko zgodijo na potovanju v tujini. Podrobneje si lahko o tem preberete v tem članku.
Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja namreč res ne krije vseh storitev. Če bi recimo zaradi poškodbe rabili prevoz domov ali pa bi morali spremeniti obstoječo vozovnico, bi strošek prevoza ali spremembe vozovnice morali pokriti sami. Prav tako obvezno zdravstveno zavarovanje pokrije zgolj stroške v višini, kot bi jo za opravljeno storitev priznala tuja zdravstvena zavarovalnica.
Zavarovanje lahko enostavno in hitro sklenete preko spletne strani .
Lep pozdrav,
Zavarovalnica Triglav
Forum je zaprt za komentiranje.