Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potovanje po Egiptu

potovanje po Egiptu

Pozdravljeni!

Vprašanja za tiste, ki ste potovali po Egiptu v lastni režiji.
Z letališča v Munchnu bi čez deset dni odpotovala v Hurgado. Kako je s prenočišči in prevozi? Ali je težko dobiti prosto sobo, če nimaš rezervacije? S čim potovati v Luxor in Asuan – z avtobusom, minibusom?

Lep pozdrav Silva

Ciao!

S prenocisci ni problema, saj imas privat sob kolkor hoces, le malo poiskat jih moras. Poleg tega so bile ful poceni (marec 2004 2-3 EUR za dvoposteljno sobo). Tudi hotelov je precej (od 10 EUROV pa tudi do 100 EUROv in vec za dvoposteljno sobo), tako da je za vsak zep.
V Luxor vozi tudi bus, nekaj manj kot 5 ur. Iz Luxorja v Asuan pa gres lahko tudi z vlakom.

Drugace pa je Egipt zelo zanimiva dezela, ljudje so zelo prijazni in ti z veseljem pomagajo, pa se za videt imas ogromno. Takrat pa je bilo tudi vse zelo zelo poceni za nase razmere.
Kaksne pa so kaj cene prenocisc in prevozov sedaj pa zanima tudi mene.

Ce rabis se kaksno info kar vprasaj.

Lepo se imej,

Frenk

Pozdrav

jaz se tudi odpravljam v egipt letos. Pa me zanimi ali obsatajojo kakšne poceni letalske linije za egipt in če je varno potovati naokoli. Namreč nekateri, ki so bili s agencijo v Hurgadi mi sporočajo da jim njihovi vodiči niso priporočali zapuščat turističnih naselij. Ali je kaj resnice na tem ali samo politika tour operaterjev?
Hvala za odgovor že v naprej.

Jaz še tudi nisem bila v Egipt imam pa namen iti. So pa bili moji prijatelji. Oni so leteli iz Benetk, ker je od tam bila najcenejša varianta. Pred leti vem, da so samo leteli tja, potem pa so si prenočišče že sami našli. Je pa res, da je svet vedno bolj nevaren in je dobro imeti neko garancijo. Malo se treba pozanimat in sigurno se najde kaj dobrega in poceni, le preveč zahteven ne smeš bit! 🙂

Tudi jaz sem bil lani poleti v Egiptu. Ne maram agencij, zato sem bil pred odhodom nekoliko skeptičen. Šli smo z Agencijo Oskar (Od faraonov do beduinov – 15 dni).

Na koncu sem bil zelo zadovoljen in zadevo priporočam predvsem tistim, ki jim klasične počitnice z agencijo ne dišijo, niso pa prepričani, da bi se v Egipt radi odpravili v lastni režiji.

O dogodivščini je nastal spletni zapis (v angleščini), ki si ga lahko pogledate na spodnji povezavi:
http://photo-blogging.blogspot.com/search/label/Egypt?updated-max=2007-12-10T07%253A50%253A00%252B02%253A00&max-results=30

Živjo!
Tudi mi smo bili lani v Egiptu, pa ti povem da smo bili precej prestrašeni saj so policaji povsod, hotel v katerem smo bili je bil strogo varovan, tako da ti to veliko pove.

Pozdravljeni!

V začetku januarja sva z možem potovala po Egiptu. Z letališča v Munchnu sva letela v Hurgado. Letalske karte – odklop.com ; last minute – teden dni pred odhodom (Condor). Cena za eno osebo: povratna letalska karta 91 EUR + vlak povratna vozovnica iz Ljubljane v Munchen 70 EUR + vlak z železniške postaje do letališča 2 x 9 EUR.
Prenočišča nisva imela rezerviranega. Bila je že tema, ko sva prispela v Hurgado. Prvo noč sva prespala v hotelu Bella Vista, nato sva se preselila v hotel Le Pacha Resort. Vzela sva polpenzion, za katerega sva plačala 50 EUR na dan (za oba) – samopostrežni
zajtrk in večerja. Hrane je bilo več kot dovolj.
Na obali Rdečega morja sva ostala tri dni. V turistični agenciji v bližini hotela sva vplačala popoldanski izlet po puščavi. Peljali smo se z motorji na štiri kolesa. Čeprav ne spadam med mladino, pa tudi vozila ga še nisem nikoli, mi je uspelo pripeljati do beduinov in nazaj. Naslednji dan sva se z barko peljala do bližnjega koralnega grebena – potapljanje z masko.
Iz Hurgade sva se odpeljala z avtobusom v mesto Qena, kjer sva šla na vlak za Luxor. Spala sva v »penzionu« – naslov sva dobila v LP Egipt, jedla pa v restavraciji na ulici. Tu sva za nočitev plačala malo.
Iz Luxorja v Asuan sva potovala z vlakom. Vozovnice kupiš na vlaku; na železniški postaji nama jih niso dali. Spet sva izbrala hotel iz LP, tokrat s pogledom na reko Nil. Tudi tu ponujajo le nočitev z zajtrkom. Jedla sva v restavracijah ob reki.
V hotelu so ponujali enodnevni izlet – Abu Simbel, ogled asuanskega jezu, templja na otoku ….. Ob treh zjutraj naju je pred hotelom pobral avtobus in nas (približno dvajset zbranih iz vseh vetrov in različnih hotelov) najprej odpeljal do Abu Simbla, nato do ostalih znamenitosti. Čeprav je istočasno odšlo na pot nešteto avtobusov – to naj bi bil konvoj – se je kolona vozil toliko razpotegnila, da nisem imela občutka, da se vozimo v koloni.
Pot nazaj v Hurgado je potekala nekoliko drugače. Do Qene sva se vrnila z vlakom, nadaljevala pa nisva z avtobusom, ker nama je to preprečil policaj na katerega sva naletela, ko sva izstopila na železniški postaji. Kot uradna oseba (ni bil v uniformi) nama je pojasnil, da morajo tujci potovati z vozilom v konvoju, ta pa gre na pot šele zvečer. Trmasto sem vztrajala, da bova poiskala avtobus in se v Hurgado odpeljala prej. Vsi trije smo se usedli v taksi in se odpeljali. Seveda ne na avtobusno postajo (kot sva mislila midva) ampak na postajo minibusov in medkrajevnih taksijev. Tu nama je uradna oseba uredila prevoz s taksijem – skupaj s tremi drugimi potniki. Vožnja je bila prijetna, še boljša kot z avtobusom.
Spet sva pristala v hotelu Le Pacha Resort – brez rezervacije. Zadnjo noč pred najinim odhodom (bila je sobota) so pričakovali nove goste, zato sva se preselila v sosednji hotel. Vse popoldneve nisem preživljala na plaži, ampak sem se, medtem, ko se je mož sončil, sprehajala po dolgi glavni ulici, obiskovala trgovinice, odšla na kavo … V stranske ulice nisem zahajala.
Obiskala sva južni del Egipta, v Kairo nisva šla, ker sva imela premalo časa. Če koga zanima kaj vse sva še videla, morda imena hotelov v katerih sva spala, ali cene, jih bom napisala.
Silva

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close