Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Potovanje po Bosni

Potovanje po Bosni

Potrebujem informacije iz prve roke glede potovanja po Bosni.
Zaenkrat vemo, da bi radi videli Sarajevo, Mostar, Jajce, Jablanico,…
Ker še nismo bili v Bosni, nas zanima kaj vam je bilo zanimivo videti,
konkretno kje ste spali, konkretno kje in kaj ste jedli in da vam je bilo v redu in kaj ne.
Kaj je nujno videti, kaj raje ne , čemu se izogibati, kje parkirati v Sarajevo in Mostarju in take stvari.

Hvaležni bomo za vse uporaben informacije. Hvala.

Vau, kam eni greste, jst pa niti v MB in Posočju še nisem bil, pa niti na Koroškem, Kočevskem, Posavju…

http://www.pozitivne.info/predstavljamo/top-30-najatraktivnijih-turistickih-destinacij-u-bih/

Ma jaz ti lahko povem za Mostar. Smo bili lansko leto. Sicer smo šli z Dalmacije najprej v Medžugorje, tam prespali v hotelu Ivona, ki je zelo prijeten družinski hotel. Je bolj na obrobju Medžugorja, kak kilometer do centra. Smo pa rezervirali preko Trivaga in samo za informacijo ti povem, da je bila redna cena za sobo za 4 osebe z zajtrkom 200 EUR, mi smo jo dobili preko Tribvaga za ene 80 eur. Naslednji dan smo po ogledu Medžugorja šli še v Mostar, ki je ene 25 km vstran.

Parkirali smo v krščanskem delu Mostarja pri eni cerkvi, kjer je bilo parkirišče nato šli peš do znamenitega Starega mosta in čezenj v muslimanski del Mostarja.
Sama sem dobila občutek, da si v enem drugem svetu…tesne uličice posejane z majhnimi trgovinicami, rokodelskimi delavnicami, in kafiči ter manjšimi gostilnami, kjer nudijo zelooo dobre čevape, , itd…

Če greste v Mostar, se vsekakor splača na poti proti Metkoviću videti Počizelj, počivališče starih turških karavan. Pogled na Neretvo čez kupule hana je enkraten.

Mi smo šli po Bosni pred tremi leti. Gradiška,Banja Luka, Jajce, Zenica, Sarajevo, Mostar, Neum.
Prespali smo 2x, enkrat malo ven iz Zenice, drugič malo ven iz Mostarja že na poti za Neum. . Nič nismo imeli razervirano. Bili smo zadnje dni junija in prenočišče smo dobili brez problema. Res pa je, da nismo iskali v Sarajevu oz. Mostarju.

Na poti po Bosni priporočam, da v Sarejevu vzamete vodeno turo po mestu – (Tour of misfortune) – nas so po mestu vozili v kombiju (nas 5 + par iz skandinavije) in program se je prilagajal glede na destinacije, ki smo si jih hoteli ogledati – vodič je bil domačin, ki je bil v času obleganja mesta policaj, njegovo vodenje je bilo tako doživeto, da smo si dobesedno lahko predstavljali, kaj vse se je tam dogajalo takrat.
Spali smo v apartmaju (3X), ki smo ga našli preko Bookinga – sem pogledala, pa ga ne oddajajo več.

Priporočilo za spanje v Mostarju (preberite kritike in preverite ocene -verjamem, da ne boste razočarani).
http://www.booking.com/hotel/ba/elite-guest-house.sl.html?aid=318615;label=New_English_EN_SI_27034550425-OwACNrdVmxJ3w57GD%2AYrMAS102130304185%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-146342138230%3Adsa-166246053385%3Alp%3Ali%3Adec%3Adm;sid=53c49613cc9faed411c1fb4150db179c;dcid=4;dest_id=-89574;dest_type=city;dist=0;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srfid=ef9f35ff4d52fc7607a8524c54735f7688f3f213X1;type=total;ucfs=1&

Pa pojdite si pogledat še kraj Stolac blizu Mostarja, kjer imajo ful lepe slapove na reki Bregava. Zraven teh slapov pa restavracijo z odlično hrano. Za več informacij pa kontaktirajte njihovega PR managerja, Nermina Bise — na facebooku ima svoj profil in je dosegljiv praktično 24 ur/ dan.

Banja Luka je glavno in hkrati največje mesto Republike Srbske ki ni del Bosne in Hercegovine.

Tako da takrat ko ste obiskali Banja Luko ste s tistim obiskom dejansko obiskali Republiko Srbsko in ne Bosno in Hercegovino.

Z obiskom Banja Luke ste obiskali Republiko Srbsko ki pa ni del Bosne in Hercegovine.

:-))))))))))))))))))))))

Po čemu je znana Banja Luka ? Ferhadija, Mujini ćevapi,Marjan Beneš, Mustafa Nadarević, Husein Hasanefendić, Nela Eržišnik,samostan Marija zvijezda, sir trapist, hotel Bosna, rijeka Vrbas, Ante Josipović,Zlatan Saračević,… Ne vidim nobene povezave med Banja Luko in Srbijo, oziroma republiko goli kurac.

Republika Srbska zagotovo ni goli kurac. Goli kurac je tako imenovana Federacija Bosne in Hercegovine zagotovo pa ne Republika Srbska.

Banja Luka je med drugim znana po tem da je prestolnica Republike Srbske ki ni del Bosne in Hercegovine.

Tako imenovana Bosna in Hercegovina oziroma Federacija Bosne in Hercegovine brez soglasja Republike Srbske ne more funkcionirati.

[/quote]

Spet se trofazni pod lažnim nickom oglaša.

Ene 5 km iz Jajca so Plivska jezera, kjer je možno kopanje, pa mlinčki na Plivi. Tam smo prenočili v apartmajih. Malo poguglaj.
V Sarajevu sem že pred odhodom rezervirala v družinskem hotelčku tik ob Baščaršiji in je bilo super. Avto smo imeli parkiran tam in sva šla z javnim prevozom do Vrela Bosne, je čudovit park. Pa tisti rov, ki so ga kopali med vojno, da so Sarajevo oskrbovali, sva šla pogledat…
Mostar se mi zdi preveč skomercializiran, prepoln turistov. Drugod je bolj pristno…

Banja Luka je znana po tem da ze skoraj 25 let dobesedno zajebava poturcene Vlahe oziroma Bosnjake (Bosanske Muslimane).

Banja Luka je znana po tem da brez njenega soglasja Bosna in Hercegovina kot drzava ne more funkcionirati.

Banja Luka je znana po Narodnem gledaliscu Republike Srbske, po Banskem dvoru (sedisce Predsednika Republike Srbske), palači Republike (Srbske), cerkvi Svete Trojice, parku Petar Kočić, parku Mladen Stojanović…

Banja Luka (Republika Srbska) je znana po tem da brez njenega soglasja / odobritve Bosanski Vlahi (Bosnjaki) in Pederacija Bosne in Hercegovine ne morejo priznati Kosova ceprav si tega zelo zelijo.

Sarajevo je turška kasaba + ime mesta Sarajevo je čisti turcizem.

[/quote]

Spet se trofazni pod lažnim nickom oglaša.[/quote]Bi mi znala odgovoriti na moje vprašanje o tem kolikšne izgube je imela Jugoslovanska Ljudska Armada v Vukovarju leta 1991.

Sem malo pobrskala, sva bila v hotelu Telal, za dve nočitvi je bilo 70Eur za oba. Ješ pa po celi Bosni ugodno. Jablanica je znana po jagnjetini, restavracije ob cesti…

Sarajevo je turška kasaba + ime mesta Sarajevo je čisti turcizem.

Banja Luka je znana po tem da Srbi predstavljajo 90% njenega prebivalstva.

Ime Sarajevo je turškega izvora.

Ploskam ti!!!Bravo!

Ploskam ti!!!Bravo![/quote]Sprašujem se ali ne bi ti raje prešaltala na srbske ćevape? Mislim da bi ti srbski ćevapi bili še bolj všeč.

Srbin ne zna ništa da napravi, ume samo, da uništi!

Ta teden sva se vrnila iz Dalmacije, preko Bosne, kjer sva prespala 3x:
prvi postanek: Mostar. Meni se je zdel precej umazan, natrpan s turisti, ko sva parkirala, naju je en, verjetno klošar, obral za 200 kun ( 10 eur ). Tudi jedla sva tam slabo, čevapčiči prežgani in neokusni. Sva pa prespala v novo odprtem hotelu Nadin, zelo lepo urejeno in čisto, 40 eur z zajtrkom za oba.
Drugi postanek: malo plivsko jezero, hotel ob jezeru, 50 eur z zajtrkom za oba, zelo lepo, plavanje, veslanje po jezeru, mlinčki na reki, večerja v hotelu nič posebnega, postrvi, za moj okus premalo zapečene.
Tretji postanek: Bihać
Našla sva sobo na obrobju, 25 eur,čisto in urejeno, brez zajtrka.
Zelo dobro sva jedla v Jablanici, v restavraciji ob cesti, žal se imena ne spomnim,
obiskala sva tudi Čardaklije, v vasi Čardaci, čudovita, velika kmetija, žal pa hrana ni zadovoljila.
Naročila sva uštipke s kajmakom, dobila ocvrto testo, iz katerega se je cedilo olje, kajmak pa je bil po teksturi podoben plastelinu, po okusu pa ničemur.
Na poti proti Karlovcu sva si ogledala še Rastoke v Slunju. Imajo čudovito etno razstavo, ogledaš si lahko kanjon Korane, zelo lepo in osvežujoče v tej poletni sopari.

Prej ali slej bo Republika Srbska postala samostojna in neodvisna drzava ali pa bo postala del Republike Srbije.

Velika vecina Srbov v Republiki Srbski si zeli da bi se Republika Srbska prikljucila Srbiji ali pa vsaj da bi postala neodvisna in samostojna drzava.

Tako da mislim da bi bilo potrebno upostevati voljo vecinskega srbskega prebivalstva v Republiki Srbski.

Vsi vemo da umetna tvorba – Pedaracija Bosne in Hercegovine nikoli več ne bo imela nadzora nad ozemljem Republike Srbske.

Midva se že kar nekaj časa odpravljava tja. Si me navdušila.
Zadnjič, ko smo se tam vozili, smo bili zelo blizu, a se nam je mudilo. Sedaj pa prav tja, potem še do Mostarja in ob Neretvi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close