potovanje na Češko
Letos smo se doma pogovarjali, da poleti ne bi šli samo na morje, ampak na eno potovanjce na Češko. Ker je to za nas prvič, me zanima, kako se človek tega sploh loti. Češke nič ne poznam, ne vem kaj se splača videt, kako narediš načrt, kako poiščeš kampe (radi bi kampirali). A obstaja kje kak izbor tega, kar so ljudje videli, kjer so bili, kam se splača, kakšne so cene… Malo sem brskala, ampak je tole kar zamudno. Sem si predstavljala, da je bolj enostavno, ali samo jaz ne znam.
V google odtipkaš What to see in the Czech Republic, na primer.
Potem v bližini krajev, ki bi vas zanimali, poiščeš še kamp.
Verjetno bi šli v Prago … torej napišeš Camping Prague in ti ven vrže čuda zadetkov, ti pa potem gledaš, kaj bi vam najbolj ustrezalo.
Če bi potovali čez Gradec, potem imate že v Avstriji kar nekaj postankov – poleg Gradca recimo še Dunaj, od tam je samo ena ura do Bratislave … V Avstriji so kampi poceni in lepo urejeni, tudi na Dunaju jih imaš kar nekaj. Potem imate Brno, in če boste šli vse do Prage, imate za dva tedna dela, kot bi mignil.
Ko se odločiva za neko destinacijo (mesto, državo…), pa da o njej nič ne vem, najprej malo pogledam potovanja slovenskih turističnih agencij, da vidim, kam oni peljejo turiste. Potem si označim recimo glavne točke/mesta na Google maps (spotoma si lahko zračunaš še kilometre). Na http://sl.camping.info/ poiščem par kampov v okolici, kjer se nameravava gibat. Oziroma, če greva z letalom (torej brez šotora) na booking.com rezerviram spanje.
Ko so osnovne zadeve pošlihtane, pa začnem na netu iskat informacije o posameznih krajih, kaj je kje za videt, za počet, marsikje najdeš na netu brezplačne brošure ali jih celo lahko naročiš po pošti… Meni je vse to že del potovanja in pri tem uživam.
Kar se konkretnega potovanja na Češko tiče: glede na to, da omenjaš “potovanjce”, predvidevam, da ne bo prav dolgo. In je čist brez veze se med potjo še v Avstriji ustavljat, ker pol lahko v Avstriji kar ostaneš, je vsepovsod tolk za videt 🙂
Mi smo bilo tukaj in je bilo super
http://www.lipnoservis.cz/
No, potem se omeji na Češki les:
http://www.czechcamping.com/cesky-les/1
Gotovo se da tam lepo preživeti pet dni.
Ne razumem tega zamudno? Če greš na dopust, se ga veseliš (predvidevam) in nobena stvar ne bi smela biti zoprna, zamudna. Ali si mislila, da ti bomo tukaj iskali kampe,zanimivosti? Za nas je tudi zamudno!! ;(. Torej sedi za računalnik, pojdi na Google in vse boš našla. Izračunaj si pot, po poti poišči prenočitve, kaj je treba(želite) pogledat in to je to. Lep dopust !
Praga vsaj 2-3 dni. Obvezno si oglejte Hradcane, sam grad, Zlato ulicko, pa Karlov most, ce se boste lahko prerinili mimo drugih turistov, glavna ulica Vaclavske namesti (obvezno v retavracijo in na sladoled), v retavraciji U kalicha obujajte spomine na dobrega vojaka Svejka.
Lahko tudi stanujete v Pragi, potem pa delate 1-dnevne izlete v okolico.
1 dan Karlovy vary (svetovno znani po toplicah, regionalno pa po super sladicah)
1 dan Plzen, rojstni kraj pilzenskega piva
1 dan grad Karlstejn iz 14. stoletja, juzno od prage
1 dan grad Frydlant
vsaj 1 dan pa na sever, na mejo s Poljsko in Nemcijo v hribe in na ogled starih lesenih hisk.
Ceske Budjejovice me pa name po vseh drugih znamenitostih niso naredile posebnega vtisa.
Forum je zaprt za komentiranje.