Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Potovanja ali bajta

Potovanja ali bajta

Najprej stalca, pol ostalo….in kdor misli drugace je mamin privesek, ki ne izkusi zivljenja na svojem….samo lutanje okol…ka pa mas za pokazat pri 35letu? Gornje nadstropje pri mami? 3 froce? Zivljenski dosezek potovanje v Azijo, Ameriko?

Najprrej bajta, pol potovanja.

Ker sva se oba iz možem že pri 19 letih zaposlila sva imela do 28 leta narejeno štalco in kmalu na otroke. Tako da smo lahko do danes tudi že veliko prepotovali. Vendar zdaj je vse drugače. Prve službe okoli 30 leta, nič našparano, vse bi vse imelu nihče se ni pripravljen odrekat. Midva sva delala dva šihta pa še sama veliko postorila na bajti danes se to več ne počne. Lej meni dol visi kaj si kdo misli. Iti oz slediti moraš svoji poti morda pa le kamček pogledati v naprej kaj no oz kako bo ko noš star. Lastna hiša, stanovamje predstavlja meni neko varnost. Pred ktatkim kupila še eno stanovanje ki ga tržimo to je pa renta za starost.

Vsak ma svoj veselje. Enim pač zidovje ne pomeni in po svoje imajo prav. Mi z zidovjem se bomo pa žnaral zarad davkov . Tko dA kukerkoli obrneš si nekako za nosom in rit imaš zadaj! Blagor jim tstim, ki imajo mentaliteto takšno, da jim potovanje, ki je proti zidovju napol zastonj nudi duševni mir! V zid samo vlagaš in vlagaš in vzdržuješ na koncu te pa letno še država nagradi. Mar bi na Baliju ali v Vietnamu, morda Tajski vsako leto dva tedna ležal v mreži pod kokosom, se križaril po Oceaniji , Indiji,…..vsepovsod naokrog, pa kakšna smuka na Kronplatzu vsake toliko časa.

Ja teta fani ampak danes so cele šle tako gor da lahko pri teh letih na hišo večina kar pozabi. In sam delat sploh ne smeš, oziroma se tega nihče več ne gre.

Vsakega malo. Neko osnovno streho nad glavo si moraš zagotovit, a da bi v najlepših letih vse vlagal v zidove, tudi ne gre. Je pač manj potovanj in skromnejša. Seveda pa tudi z nepremičnino ni za pretiravati. Boljše malo manjša in s skromnejšo opremo, pa ti ostane denar še za potovanja in kaj drugega, kot predimenzionirano.

Pravzaprav se da oboje, če seveda imaš a) zdravje in b) plačo, ki ni minimalna.

Midva sva delala že iz dijaških let ven. Spoznala sva se kot študenta, tudi oba delala. Ta denar je večinoma šel za lastno zabavo in razno smučarijo, potovanja v evropske prestolnice. Moj mož se je prej zaposlil redno in začel prej varčevati kot jaz. obenem sva v študentskih letih tudi potovala (pretežno Evropa, le en skok čez lužo). Ko sem diplomirala še jaz, sva s prihranki kupila parcelo in začela mic op mic graditi hišo. V štirih letih je bila zgrajena in sva se vselila, po selitvi je bilo v roku nekaj let narejeno še ostalo (okolica, pohištvo ki ni nujno – recimo predsobe ipd). Ta čas so se rodili trije otroci in ta čas smo manj potovali, govorim o obdobju 10 let. Zdaj imamo in hišo in potovanja, res pa da ne vsako leto kam daleč, recimo vsake tri leta malo dlje, ostalo po evropi. Res je tudi to, da nimava minimalnih plač in da znava varčevat, kjer in kadar je treba. pa marsikaj postoriva sama, in marsičemu nepotrebnemu se odpovemo “za višji cilj”

Kaj naj z bajto?
Ne potrebujem.

Imamo stanovanje, ki nam povsem zadostuje, vsa infrastruktura je pri roki, kar je nam zelo pomembno, denarja je pa tudi več, kot če bi imela bajto, tako da si lahko privoščimo potovanje.
Nam zidovi pomenijo dom, za dom pa ne potrebuješ veliko zidov, a dom ustvarjajo tudi potovanja…

Tudi mi oboje. Pač dlje traja, ampak imamo vse, kar potrebujemo in glavno, da sta imela otroka lepo otroštvo. To je vredno več kot vsi zidovi. Tako da se na račun tega nismo nikoli ničemur odrekli. Zdaj bosta pa že kmalu odfrčala.

Najprej stalca. Na staraeta se ne da živet od spominov,z njimi se ne da plačat nicesar
Potovanja ko že imaš stalco so pa čisto nekaj drugega

Nekomu je spet dolgčas in odpira tisočkrat prežvečene teme, točno takšne, na katere bo trznila povprečna Slovenka. Zeh.

Enim pač ni do kopičenja premoženja.

Če današnji 25-letnik pogleda naprej in misli na prihodnost lahko pade samo v depresijo in histerijo. Vsaj jaz bi. Če nisi ravno v tisten 1% je prihodnost precej mračna v vseh ozirih. Tako da jim jaz dam prav, da živijo v trenutku. Zelo zen.

Spet en, ki se je zakrditiral do grla do penzije in ne more prebolet, da njegovi kolegi hodijo na potovanja po celem svetu, medtem ko on ali ona grize luft in ves denar zabije v neko “štalco”.
Saj bo boljše…

Vsak ma svoj veselje. Enim pač zidovje ne pomeni in po svoje imajo prav. Mi z zidovjem se bomo pa žnaral zarad davkov . Tko dA kukerkoli obrneš si nekako za nosom in rit imaš zadaj! Blagor jim tstim, ki imajo mentaliteto takšno, da jim potovanje, ki je proti zidovju napol zastonj nudi duševni mir! V zid samo vlagaš in vlagaš in vzdržuješ na koncu te pa letno še država nagradi. Mar bi na Baliju ali v Vietnamu, morda Tajski vsako leto dva tedna ležal v mreži pod kokosom, se križaril po Oceaniji , Indiji,…..vsepovsod naokrog, pa kakšna smuka na Kronplatzu vsake toliko časa.
[/quote]

In en dan boš šel v penzijo s 500 evri na mesec pri najemninah 1000 na mesecv in boš živel pod vrbo od spominov na ležanje pod kokosom.

In en dan boš šel v penzijo s 500 evri na mesec pri najemninah 1000 na mesecv in boš živel pod vrbo od spominov na ležanje pod kokosom.
[/quote]

Točno tako. Ampak kaj mu češ. Ima pač nizek IQ in ne dojame, kaj mu hočeš povedat. Saj ga boš potem videl na Tedniku, kako fehta, ker se ne more preživet😁

Takrat bo pa največji revež, dokaz kako življenje ni pravično, kako kapital ni pravično razdeljen, zahteval bo nacionalizacijo, češ vsem enako, obenem pa vpil kako eni lahko ko imajo bajte in vikende , da on bi tudi to, pa ni imel možnosti, na koncu ga bomo pa mi kateri celo življenje varčujemo preživljali preko transferjev, stanovanje bo spet imel socialno.
Res ne razumem , ste mar eni prespali prve razrede OŠ…
https://sl.wikisource.org/wiki/Slovenske_basni_in_%C5%BEivalske_pravljice/Muren_in_mravlje

—-
Muren in mravlje

Bilo je pozimi in hud mraz je pritiskal. Mravlje, ki so si bile nabrale poleti dovolj živeža, so udobno prebivale v svojem domovanju. Muren pa, ki se je zaril v zemljo, je trpel lakoto in je zmrzoval. Tedaj se privleče ves mršav k mravljam in jih prosi živeža, rekoč: »Ljube sosede, huda zima je, dajte mi malo jesti, da se nekoliko okrepčam, sicer poginem od lakote. Nič živeža nimam.« Mravlje pa so ga vprašale: »Hm, kje pa si bil s svojo pametjo poleti? Zakaj si takrat nisi pripravil živeža za zimo?« Muren jim kratko odvrne: »Nisem utegnil.« Mravlje: »Nisi utegnil? Kaj si pa delal?« Muren: »Poleti sem godel in pel.« Mravlje pa se nasmehnejo in mu rečejo: »Tako? že dobro! — Če si poleti godel in pel, pa pozimi pleši!« in mu pred nosom zapro vrata. Kdor ne dela. naj tudi ne je!

[/quote]

Pa dajte meketat, do penzije 3x prideš do družbenega stanovanja in imaš možnost znižane najemnine, če ji denarja. Niso vsi mahnjeni na bajturine in zidovje. Eni so v najemu čisto zadovoljni. Tudi ne rinejo vsi v ljubljano v nore najemnine. Se da živeti tudi drugje v sloveniji, brez doživljenjskega kredita.

[/quote]
Se preseliš na Tajsko, tam s 500eur živiš ko kralj.

Pa dajte meketat, do penzije 3x prideš do družbenega stanovanja in imaš možnost znižane najemnine, če ji denarja. Niso vsi mahnjeni na bajturine in zidovje. Eni so v najemu čisto zadovoljni. Tudi ne rinejo vsi v ljubljano v nore najemnine. Se da živeti tudi drugje v sloveniji, brez doživljenjskega kredita.
[/quote]

A misliš, da bo Slovenija vedno socialna država? In misliš, da bodo ljudje lenuhe v nedogled podpirali? Do tačas, ko ti prideš do pokojnine, se bodo zakoni lahko že 3x spremenili in družbenih stanovanj ne bodo več talali s tako lahkoto kot do zdaj, ker jih enostavno ne bo zadosti in pogoji bodo lahko ostrejši.

Ej fani pa ti si tko kot jaz(midva)
Prvo bajta pol pa še eno stanovanje renta za starost.
Če pa komu rata vse zapravit pa vsaka mu čast in prav je da tega kar imamo mi nima.

Ah, kaj čmo…
https://www.youtube.com/watch?v=VTO1aZSj-OU

Si vis pacem, para bellum.

A misliš, da bo Slovenija vedno socialna država? In misliš, da bodo ljudje lenuhe v nedogled podpirali? Do tačas, ko ti prideš do pokojnine, se bodo zakoni lahko že 3x spremenili in družbenih stanovanj ne bodo več talali s tako lahkoto kot do zdaj, ker jih enostavno ne bo zadosti in pogoji bodo lahko ostrejši.
[/quote]

70 % europe živi v najemu, a misliš da so vsi lenuhi? Sem živela na dunaju, se pakiram nazaj. Gradijo se družbena stanovanja z zelo sprejemljivo najemnino, letna karta mestnega prevoza, ki jo lahko koristiš za podzemno, tramvaj in avtobus 24/365 je 370 eur, se pravi euro na dan. Do takrat ko pridem do pokojnine, bom videla svet, prihranila precej, ohranila zdravje … v par urah sem doma pri svojih, penzija bo več kot samo životarjenje. Morda pa v penziji kupim kako hiško. Še ne vem, ker me trenutno to ne zanima. Sicer pa imaš prav, slovenija ni razvita evropa, ki bi širila socialo in človeka prijazno življenje.

Neumnost brez primere….od kje ti teza o kreditu? Si jasnovidec?

Se preseliš na Tajsko, tam s 500eur živiš ko kralj.
[/quote]
Poznam primer, tip je nekaj let delal v Nemčiji, leta 91 je šel v penzjon, nemškega penzjona je bilo 400Dem, za tiste čase veškratnik povprečne plače, čez nekaj let je bila to samo še plača, potem pa samo še pol plače, tako da ne se zanašat na to da bo tam vedno poceni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close