Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice POTOVALNI ČEKI ZDA – nujno!

POTOVALNI ČEKI ZDA – nujno!

POzdrav se enkrat v 10 minutah…

Sem zasledila na tem forumu (opisi držav), da ste imeli probleme z vnovčevanjem potovlanih čekov v ZDA, da moraš imeti odprt račun v ZDA??? V Aziji nisem imela problemov z čeki American Ex., sem bila zadovoljna, tudi provizija ja bila minimalna. Kako je torej s tem v ZDA? Prosim za čimprejšnji odgovor, da jih ne bom prej kupila….
Hvala

Nataša

Jaz sem bil zadnjič v ZDA sicer pred napadi, ko se je Amerika hudo spremenila, in takrat so jemali vse čeke, ki si jih lahko dobil v Ljubljani, in to v vsaki trgovini. To z računom po moje velja za osebne čeke – te so meni jemali samo v zvezni državi, v kateri sem odprl račun.

Ojla,

Tisto pod opisi drzav sem napisal jst, ker je imela moja sopotnica velike tezave pri vnocitvi potovalnih cekov. Mislim da je imela Tomas Cook, ki jih je vzela na SKB. Ze bank za vnovcitev je bilo malo, recimo v Phoenixu nobene, v L.A.-ju kjer je bilo teh bank vec pa je rabla 2 uri da se so jo nekje usmilili in proti pravilom odprtega racuna vseeno zamenjali za 500$. Povsod pa so ji povedali, da mora za njihovo vnovcitev imeti odprt racun pri njihovi banki?!?!? Popolnoma nelogicno glede na bistvo potovalnih cekov.
Torej v ZDA brez njih in samo z gotovino ali placilnimi karticami. Z njimi pa tam ni problem, pa ce z mastercard placas tudi samo za 2$…

Lp Andrej

Samo en splosen komentar…

Dan danasnji so dalec najbolj prakticne kreditne kartice. To se posebej velja za ZDA.
Saj veste, VISA, EC/MC, Amex, …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close