Potni stroški
Pozdravljeni!
Zanima me sledeče…
Delodajalec me je zaposlil kot študentko v MB. Ker sem živela v študentskem domu, je navedel moj takratni naslov. Ko sem diplomirala me je zaposlil kot pripravnico in ponovno navedel naslov iz ŠD, to se je ponovilo tudi, ko sem dobila pogodbo za nedoločen čas in mi je dal vedeti, da če hočem dobiti pogodbo mi on ne bo plačeval potnih stroškov od doma (CE). In sem takrat to dopustila in si plačevala stanovanje, dobivala pa sem nadomestilo za mesčeno vožovnico mestnega prometa.
Ker je vedel, da imam začasno bivanje v MS pri fantu ter da si želim delati v okolici MS, me je iz MB iz danes na jutri prestavil v enoto v MS, ker so takrat tam potrebovali nekoga za nadomeščanje bolniške. Seveda mi tokrat ni plačeval potnih iz MB do MS (v MS sem dobivala tudi plačilne liste) – ampak avtobusni prevoz od začasnega prebivališča do delovnega mesta.
Po 1 letu me je ponovno prestavil nazaj v MB in me obvestil, da mi ne bo plačeval potnih iz MS, ker je na pogodbi naveden naslov iz ŠD v Mariboru – kjer sem bivala pred 2 leti!
Tega imam resnično dovolj – torej, sem upravičena do potnih stroškov iz MS v MB?
Ali mi mora potemtakem za nazaj poravnati razliko med potnimi stroški od MB do MS oz me lahko premešča kamorkoli in mi nikjer ne plača potnih stroškov tako kot bi mi mogel?
Lep pozdrav (se opravičujem za dolgovezenje)
Forum je zaprt za komentiranje.