Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Potni stroški

Potni stroški

Zaposlena sem za nedoločen čas. Pred kratkim sem se preselila na nov naslov, ki je od kraja opravljanja dela bolj oddaljen kot prejšnji, se pravi da so nastali večji stroški prevoza. Na podjetje sem poslala kopijo naslova prebivališča, ki sem jo prejela na upravni enoti ter napisala izjavo iz katerega naslova prihajam na delo. Delodajalec mi pri obračunu plače ni upošteval novega naslova, obračunal “po starem” ter izjavil, da se bomo še dogovorili. Ampak gdaj… Zdaj me zanima, če se delodajalec lahko enostavno odloči da mi ne bo plačeval teh potnih stroškov in kaj lahko storim.
Hvala za pomoč.

Delodajalec bi moral plačevati višje stroške za prevoz na delo in iz dela. Najbolje, da ga pisno opozorite, sicer pa lahko kadarkoli vložite tožbo, s tem, da je zastaralni rok 5 let. Dogovorite in pogovorite se lahko le glede tega koliko točno sedaj znašajo stroški za prevoz na delo in iz dela, se pravi cena avtobusne karte, če vozi avtobus, ipd.

pozdravljeni!

pri povračilu potnih stroškov na delo in z dela je upoštevana kilometrina 0,12 eura na kilometer in je gledana najkrajša možna pot po googlemaps. najkrajša možna pot gre delno po autocesti in ne pocesti ki jo jaz uporabljam, zaradi vinjete. zanima me ali sem upravičen do povračila stroškov vinjete, če že delodajalec upošteva najkrajšo možno pot do službe, ali naj bi izmerili najkrajšo pot, ki ne vključuje autoceste.

najlepša hvala lp

Preverite določila kolektivne pogodbe.
Nekatere kolektivne pogodbe namrec dolocajo, da delodajalec ni obvezan placevati visjih stroskov prevoza na delo v primerih, ko se delavec preseli, ampak so novi stroski stvar dogovora.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close