Potni stroški in integrirana linija potniškega prometa
Naša občina je uvedla cenejše karte:
http://www.dobrova-polhovgradec.si/vsebina.asp?id=687
Sedaj pa me zanima, kako je s stroški pri delodajalcu, plačilo prevoza na delo in nazaj ali mislite da bodo izbral ravno to tarifo 49 evrov, stroški bencina ob vseh delovnih sobotah 24x, skupaj: cca 150 evrov samo bencin
Sedaj me zanima ali oni avtomatsko dajo za najcenejši prevoza (vlak,avtobus..) ali se da dogovorit in da tako tudi velja, recimo da se vozi z avtom.
Resno me zanima. Čez Horjul pa naprej do Šentjošta je ista tarifa 49 evrov kot čez Polhov Gradec in naprej Suhi Dol.
Pozdravljeni,
Podlaga za nadomestila stroškov za prevoz in službena potovanja je lahko pogodba o zaposlitvi. Pogodba o zaposlitvi je dvostranska in lahko določite pravice tudi ugodneje, kot ji določa npr. kolektivna pogodba ali uredba o višini povračil stroškov v zvezi z delom.
Povračilo stroškov za prevoz na delo in z dela se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja do višine stroškov javnega prevoza od običajnemu prebivališču najbližjega postajališča do mesta opravljanja dela, če je mesto opravljanja dela vsaj en kilometer oddaljeno od delojemalčevega običajnega prebivališča.
Javni prevoz po uredbi je prevoz, ki je pod enakimi pogoji dostopen vsem uporabnikom prevoznih storitev in se izvaja v komercialne namene razen prevoza, ki se opravlja z osebnim ali s kombiniranim vozilom. Javno prevozno sredstvo po uredbi je prevozno sredstvo, s katerim se opravlja javni prevoz. Postajališče po uredbi je mesto, kjer je mogoče uporabiti javno prevozno sredstvo, in je kot tako določeno v aktih prevoznika.
Če je najbližje postajališče od običajnega prebivališča oddaljeno več kot en kilometer, se v davčno osnovo poleg povračila stroškov iz prvega odstavka ne všteva povračilo stroškov prevoza do višine 0,18 evrov za vsak polni kilometer razdalje med običajnim prebivališčem in le-temu najbližjim postajališčem.
Če delojemalec iz utemeljenih razlogov ne more uporabljati javnega prevoza, se v davčno osnovo, ne glede na tretji in četrti odstavek tega člena, ne všteva povračilo stroškov prevoza do višine 0,18 evrov za vsak polni kilometer razdalje med običajnim prebivališčem in mestom opravljanja dela.
Lep pozdrav,
info@legas-kranj.si
Forum je zaprt za komentiranje.