Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo potni nalog oz. povračilo stroškov sp

potni nalog oz. povračilo stroškov sp

Imam sp in me zanima, če si lahko prikazujem kot strošek, potne stroške na delo in nazaj oz. pod kakšnimi pogoji lahko odprem potni nalog za sebe?

Torej zanima me, kako se obračunajo kot strošek moji potni stroški.

Hvala, hvala, hvala…..

Odvisno od tega, kje živite in kje je sedež vašega poslovanja.
odvisno tudi od tega kaj delate.
Torej, morala bi vedeti malo več podatkov.
Davčna zelo kontrolira potne naloge, zato se ni s tem za igrati,
ker so kazni velike.
Napišite malo več, potem vam bom svetovala….Lila

Imamo čistilni servis in se velikokrat vozim od objekta do objekta. Sedež poslovanja je tam, kjer živim. Objekti sicer niso veliko oddaljeni,ok. 10 km, ampak vseeno se mi ti stroški nabirajo.

Ali je bolj kupiti v tem primeru službeni avto?

Če bi jaz bila vaša računovodkinja, bi rekla takole:
nič vam ne pripada, jer je narava vašega dela na terenu.
svetovala bi vam nakup službenega avtomobila, ker potem se vsi
stroški, kar se tiče avta, knjižijo kot vaš strošek.
To je najbolj elegantna rešitev in davčna je zmeraj zadovoljna.
Lep pozdrav………..

Še to bi dodala – kupite tovorno vozilo, da boste imeli vstopni DDV, če ste davčni zavezenec…………Lila

Seveda ste upravičeni do povračila potnih stroškov: kilometrina, cestnina do sedaj (po novem vinjeta), parkirnine; ne pa tudi do dnevnic (tu gre za naravo dela), niti do povračila stroškov goriva… Seveda pa je službene poti potrebno evidentirati.

Na vrat na nos v nakup službenega vozila – jaz nisem za to. Vredno malo preračunati.

za en s.p. sem naredila analizo stroškov za izbrano leto.
ugotovila sem, da ima največ stroškov, če uporablja službeno vozilo

Hvala lepa obema.

Sicer sem lastnica avtomobila in me zanima, kakšne ceremonije so potrebne, da ga spremenim v službeno vozilo? Kako ga knjižim in obračunavam stroške? Nismo pa zavezanci za ddv. Kako preračunam amortizacijo? Avto je star 13 let in je vreden ok. 400e. Ravno zdaj imam registracijo pa se mi zdi najbolj smiselno, da sedaj to uredim…. kako pa je v primeru z drugimi vozniki, kdo lahko potem takšen služben avto vozi oz. kakšne papirje mora imeti ob sebi….?

Hvala, hvala, hvala še za to, če se kateri da…..

Glede na to, da je avto tako poceni, se ne splača dati na pravno osebo oz na s.p. temveč je ugodneje, da si pišete potne naloge.
Pripada vam samo kilometrina. Povračilo stroškov dveh poletnih vinjet ali ene letne na leto, vam priprada le v primeru, da koristite tudi avtoceste, sicer ne (kar je logično).

Logika: za službeni avto se splača imeti: drag avto na kratke proge ali pa tovorno vozilo. Ostalo se ne splača.

LP 21tka

odprla bom sp in me zanima koliko lahko znašajo potni stroški, ki jih lahko uveljavljam za prihod na delovno mesto. v km je to 2 km veno smer … skupaj 4km na dan.

hvala za odgovor
lp

Potni stroški so enaki kot če bi imeli zaposlenega delavca
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=232#2008_08_3

Pozdravljeni,

Sama imam s.p in nimam službeni avto ter ozim svoj osebni, pišem si kilometrino ker opravljam terensko delo in sicer do 800 km naredim, moja računovodkinja mi je rekla da samo pišem koliko naredim in ker se veliko vozim imam tudi veliko kilometrine, pa bomo videli kaj bo od tega.

lp

pozdrav,

imam sp- popoldanska dejavnost, sedež je doma. drugače delam v 20 km oddaljenem kraju “X” v redni zaposlitvi.

zanima me, ali lahko napišem potni nalog za nabavo materiala v kraju “X”, četudi dobim potne stroške v redni službi?

hvala,lp

Prav ni, če boste pa znali to ob kontroli utemeljiti, da vam ne bodo izvrgli, bo pa v redu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close