potni nalog oz. povračilo stroškov sp
Če bi jaz bila vaša računovodkinja, bi rekla takole:
nič vam ne pripada, jer je narava vašega dela na terenu.
svetovala bi vam nakup službenega avtomobila, ker potem se vsi
stroški, kar se tiče avta, knjižijo kot vaš strošek.
To je najbolj elegantna rešitev in davčna je zmeraj zadovoljna.
Lep pozdrav………..
Seveda ste upravičeni do povračila potnih stroškov: kilometrina, cestnina do sedaj (po novem vinjeta), parkirnine; ne pa tudi do dnevnic (tu gre za naravo dela), niti do povračila stroškov goriva… Seveda pa je službene poti potrebno evidentirati.
Na vrat na nos v nakup službenega vozila – jaz nisem za to. Vredno malo preračunati.
Hvala lepa obema.
Sicer sem lastnica avtomobila in me zanima, kakšne ceremonije so potrebne, da ga spremenim v službeno vozilo? Kako ga knjižim in obračunavam stroške? Nismo pa zavezanci za ddv. Kako preračunam amortizacijo? Avto je star 13 let in je vreden ok. 400e. Ravno zdaj imam registracijo pa se mi zdi najbolj smiselno, da sedaj to uredim…. kako pa je v primeru z drugimi vozniki, kdo lahko potem takšen služben avto vozi oz. kakšne papirje mora imeti ob sebi….?
Hvala, hvala, hvala še za to, če se kateri da…..
Glede na to, da je avto tako poceni, se ne splača dati na pravno osebo oz na s.p. temveč je ugodneje, da si pišete potne naloge.
Pripada vam samo kilometrina. Povračilo stroškov dveh poletnih vinjet ali ene letne na leto, vam priprada le v primeru, da koristite tudi avtoceste, sicer ne (kar je logično).
Logika: za službeni avto se splača imeti: drag avto na kratke proge ali pa tovorno vozilo. Ostalo se ne splača.
LP 21tka
Potni stroški so enaki kot če bi imeli zaposlenega delavca
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=232#2008_08_3
Forum je zaprt za komentiranje.