Najdi forum

potni list

Mogoče res malo čudno vprašanje: Ali lahko potujem v Nemčijo z osebno izkaznico?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Tia

NE.

Hvala, Vito!

Tehnično je mogoče 🙂 Samo pri preverjanju je problem, ker hočjo Nemci pred 1. majem videt potni list pa štempelj 🙂

MihaPr, Nemci štemplja ne morejo videt, ker ni osebe, ki bi ta štempelj dala. Vsaj jaz na nemško-avstrijski meji že dolgo nisem videl nikogar – niti policajev, niti carinikov, niti vojske.

Pred dvema letoma sem dvakrat tedensko hodil v Munchen, pa nikoli ni bilo nikogar, ki bi spraševal karkoli, tudi če so me ustavili policaji na cesti, niso nič spraševali.

lp

bv

Štempelj moraš dobiti na Schengenski meji, ne na notranjih.

Vito, ja, ampak v avstrijo greš lahko z osebno, na nemško-avstrijski meji te pa nihče nič ne vpraša
Govorimo za Slovence.

lp

bv

V primeru kontrole znotraj Nemčije imaš pa lahko težke probleme in te obravnavajo kot ilegalca.
Saj čez Karavanke greš (Miha pravi: tehnično) lahko tudi brez osebne. Ampak to deluje samo, dokler te ne dobijo.

Načeloma ne smeš, drugo vprašanej pa je kako je v praksi. Podobno npr. Primorci že desetletja hodimo s prepustnicami v Udine, čeprav uradno ne bi smeli.

Vito, lahko samo odgovorim, kar sem že napisal. Hodil sem dvakrat tedensko, nikoli s potnim listom, ker so mi avstrijci samo svinjali po njem s štemplji, ustavljali so me na cesti (vsake toliko časa) in NIKOLI nihče ni vprašal za potni list ali štempelj. Vedno so se zadovoljili z osebno ali, še večkrat, vozniško.

Nikoli nisem slišal, da bi imeli slovenci resne težave zaradi tega, ker v EU nimajo pasoša.

lp

bv

Ravno tisto avstrijsko svinjanje s štemplji po tvojem potnem listu Nemcem dokazuje, da si pri njih manj kot tri mesece.

Sicer pa kot mi je znano, agencija Lončarič vozi svoje potnike v EU celo brez vizumov, potnih listov in osebnih izkaznic.

Da koncam tole, v Muenchen sem odšel hm, ene 3 mesce nazaj in slovenski policaji so svetovali, da naj na avstrijski strani pokažem passport in rečem za žig, saj bi me lahko v Nemčiji brez žiga lepo oglobil, pa menda kar pošteno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close