Najdi forum

potica

Ali boste te praznike pekli tudi potico?

Zanima me, če je prezgodaj speči jo že v nedeljo za sredo (Božič), ali bo morda že suha do takrat?

Hvala za odgovor!

Moja mami vedno speče potico že prej (tako in tako je speče več, da ni tistega pacanja) in jo da v skrinjo. Tudi meni je bolj všeč iz skrinje, ker se mi zdi bolj sveža.
Imam pa iz mladosti spomin (ker včasih ni imela mami toliko časa), da sva na božični večer jaz in brat postavljala jaslice in smrečico, oči je zunaj krasil smreko, mami pa je pekla potico. Samo je bila boga, ker je potem kuhala še božično večerjo, pa nato k polnočnici.
Jaz ti priporočam, da potico spečeš že sedaj, zadnje dni pred božičem pa uživaš z družino na kakšen bolj enostaven način, npr. pečeš božične piškote z otroci.

Jaz bom spekla majhno potičko in si bom dan organizirala tako, da bom imela čas še za potico. Ni boljšega od sveže, še rahlo tople potice……. mnjamiiiii. Jaz bom makovo.

Se strinjam. Dobra je tudi iz skrinje, je pa boljša frušna. Potica je dobra tudi cel teden, če je pokrita s krpo in v vrečki.
Zame je najboljša orehova, pa da so notri rozine, ne pa neke drobtine in čokolada in imeti mora dosti nadeva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close