"potica" s cebilno pravo in zelisci
spomnila sem se recepta,ki pride prav sedaj,ko je veliko zelisc na vrtu.
naredimo kvaseno testo/slano/ in ga razvaljamo-kot za potico.
nekateri ga delajo z jajci,nekateri brez !
za nadev: zrezemo cebulno travo,drobnjak,dodamo meto,malo pehtrana vse skupaj na hitro poprazimo na maslu./kolicine: najvec je cebulne trave,malo manj drobnjaka,se malo manj mete,najmanj pa pehtrana./
na razvaljano testo enakomerno razporedimo nadev,malo popopramo,pokapljamo z raztopljenim maslom. nekateri dodajo tudi rozine-ceprav je to slano pecivo !!
zvijemo in pecemo v pecici. odvisno od velikosti- priblizno 1-1,5 ure pri 175 st !
lp petra
Petra,hej!Tudi sama se rada igram z zelisci.Vcasih zavijem kot potico,vcasih pa kar zelisca vmesam v testo.Itlijani recejo: Il pane con le sette erbe.
Svaku sem za 50 letnico naredila kito,oblikovala v srce,opletla z rdeco vrvico in na sredino zavezala sopek slovenskih zelisc.Dokler ni uganil,katera zelisca so v sopku,ni smel naceti kruha.Nekaj od teh je bilo tudi v kruhu.Bilo je veliko smeha,saj se je ustavil pri petersilju in rozmarinu.Celo omizje je pomagalo.
Spet lep spomin! Pozdravcek Babi
Forum je zaprt za komentiranje.