potica-ponovno
Kjub temu, da so glavni prazniki mimo, se ne dam in pečem, pa neuspešno. Nekaj vprašanj, ki me mučijo: zakaj skorja odstopi; če je potica fino namazana, a sploh lahko dobro vzhaja in je visoka; koliko časa in pri kakšni temperaturi, da ni preveč ali premalo pečena. Delam jo že kar nekaj let, ampak včasih uspe, sicer po okusu zmeraj, izgled pa ji upada. Pomagajte, prosim.
Potico je treba zavijati z roko, ne s prtom na katerem si jo delala.. Preden jo daš peči jo moraš prešpikati z zobotrebcem. Potem ti skorja ne bo odstopala.
Če hočeš, da je potica visoka in debelo namazana mora biti tudi testo malo debelejše razvaljano. In dalj časa jo je treba vzhajati.
Potico peci približno 1 uro na 180 – 200 stopinj.
Upam, da ti bo uspelo. – Tudi jaz sem imela kar nekaj neuspešnih poskusov
za sabo; prav imaš, da ne odnehaš. Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.