Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Potica iz pirine moke – rezultat

Potica iz pirine moke – rezultat

Najprej hvala vsem za nasvete in recepte.

V končni fazi sem uporabila en recept za navadno potico, ki sem ga našla v eni kuharski knjigi, le da sem namesto pšenične, uporabila pirino moko, nekaj malega sem dodala tudi bele ržene moke. Edino moke sem dala več, kot je v receptu, ker je bilo testo na začetku zelo pocasto.

Rezultat: zelo dobra potica, le da ni rumena, pač pa je testo rjavo.

Lepe praznike vsem

Lena

No, tvoj recept bi prišel prav za tiste, ki delajo kokosovo potico, hkrati pa se pritožujejo, da ni lepa na izgled, saj se ne loči testa od nadeva. Na kulinariki so tuhtali, kaj dati v testo, da bi bilo temnejše. Upam, da berejo tudi ta forum…

Vidiš, pri moji je pravzaprav enak problem: testo je enake barve kot nadev – pa se sploh ne sekiram. Glavno, da je moja tamala navdušena, ker ima ona tudi potico!

Saj mene tudi ne moti. Sem pa pred nekaj dnevi delala kokosovo torto (pravzaprav je slo za “rafaelo kolac, katerega sem malo preoblikovala). In ker je krema na bazi vanilijevega pudinga, biskvit pa je svetel, se skorajda ni videlo prehoda med njima. Jaz se sploh nisem zavzela, moj ati pa je rekel, da ga torta spominja na jajcni sendvic. Naslednjic sem dala v biskvit malo kakava.

Naša mama peče kokosovo potico tako, da naredi navadno svetlo kvašeno testo, v nadev pa poleg ostalega doda kakav, tako da je temen. Sicer ni tako temen kot pri orehovi potici, vendar dovolj, da daje izgled “navadne” potice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close