potepanje po BiH?
Moj dragi želi med prvomajskimi prazniki na vsak način z avtom in 13-letno hčerko na potepanje po BiH, v lastni režiji. Sicer sva vajena potepanja po neznanem, me pa vseeno skrbi, da Bih še ni dovolj varna. Predvidena pot je Banja Luka-Zenica-Sarajevo-Mostar, nato pa po obali nazaj. Prosim za kakršnekoli namige, nasvete, opozorila itd…
Teja
pozdrav,
jst sem bil lani s kolegom v Bosni in vse je izpadlo zelo lepo in umerjeno.
Sicer sva se izognila srbskemu delu kolikor je pač bilo mogoče. Naprej grede sva šla po hrvaški do Slavonskega broda in nato navpično dol do Zenice, kjer sva bila štiri dni. V teh smo tudi šli (s kolegom iz Zenice) do Saraveva in okolice. Vračala sva se preko travnika, Jajca, Bosanskega petrovca, Bihača, do meje in naprej do Karlovca. Na tej poti sva šla skozi srbsko ozemlje za nekaj kilometrov, pa se sploh to nebi opazilo, če nebi bilo tabel Republika srbska. Ta pot nazaj rede čez zahodno Bosno je res lepa in slikovita, predvsem planota preden se spustiš v Bihač. Pa tudi prometa je malo. Imejte pa s sabo male bankovce Eurov (5 ali 10), zaradi policije. Midva sva se s 10 euri rešila komplikacij, ko je prijatelj naredu prekršek v križišču v Zenici. Nekatere stvari se pač ne spreminijo…
Ne vem pa kako je z Banjo luko, saj je to center Republike srbske. Je pa področje Zenice, Sarajeva, Tuzle popolnoma varno.
Skratka vse skupaj zelo lepo počitnikovanje in pozitivna izkušnja.
Uzivajte,
Andrej
HOJLA.
BOSNA ja! Sicer sem malo pozna za tvoj odgovor, pa vseeno, za ostale!
BiH je super. Jst imam ravno nasprotno izkusnjo kot 2 pisca zgorej. Mi smo sli ravno v srbski del, kjer je noro. Srbi s svojo gostolubnostjo presegajo vse. Srbski del je bolj reven in zato cenejsi! Prodajajo BOSS cike za 100 nasih SITov. hrana je fenomenalna in poceni. Glede ta druge drzavice (musl + hr) pa je tut valda kul. mogoce je vec napetosti tukej kokr v rep. srbski. No, ampak mi smo se imeli fenomenalno in letos gremo spet!
aja, Sarajevo je pa prestolnica kot se spodobi. Najbolj svetovljansko! Super je!
Sklepam, da se mata vedve super! Ostali pa ne se bat rep. Srbske!
pa lep pozdravcek
Forum je zaprt za komentiranje.