Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potep z motorjem

potep z motorjem

Ola !!!

Zanima me če bi šel kdo sučajno naslednje leto na potep z motorjem. Destinacija je še čisto neznana (Turčija, Španija, Norveška …). Šlo naj se bi za cca tri tedne. Če je kdo, ki bi šel zraven naj se oglasi tu gor.

lp miha

😉

ali vabiš na svojo vožnjo al kaj?

ola !!!

Ja lahko bi se tako reklo. Zanima me če bi se kje kdo dobil, ki ima iste ali podobne načrte, ker je veliko bolš vozit v skupini motoristov, kot pa posameznik.

lp m

sama sem ful zaintersirana za to.Se bom pozanimala še s kom,če ima kdo interes med moojimi kolegi..kakšni motorji..al je vseeno.Bolj je navada potovat s težkimi motorji kot Harley Davison ali športnimi.

Lp,s

ola !!!

Potuje se večinoma z endurcami ali pa že omenjenimi uživaškimi motorji. Potovanje s športnimi motorji pa po moje ni preveč udobno- vsaj na daljše razdalje.

lp m
; )

res so neudobni takšni motorji…drugače pa se mi zdi res dobra varianta potovanje kar proti zahodu Slovenije in sicer kar mimo Italije v Francijo, kjer bi potovali ob obali, in pot bi se vlekla vse do Španije in nazaj.vendar ne po isti poti.To varianto smo hoteli poizkusiti,vendar smo zaradi drugih razlogov to opustili.

In,ali kaj veš,koliko bi to stalo potovanje, če vključiš porabo bencina in kje bi se prenoščevalo.Veš,vsak pač ima drugačen okus, zato sm mal firbčna.

Pa pa,s

ola!!!

Cena takega potovanja je v veliki meri odvisna od nas samih. Prespimo lahko v kampih, kjer so cene Španija, Portugalska kar občutno nižje kot na Hrvaški. Tam kamp stane okoli 1000 sit (lastne izkušnje letošnjega poletja). Glede konšne cene nimam po pravici povedano prav veliko občutka koliko naj bi to stalo.
Zanima me zakaj ste opustili tako potovanje (razlogi).

lp miha

Osebni razlogi,tko da o tem ni debate,konc koncev pa je res dobro, če nas je več v družbi. Sama poznam nekaj takih navdušencev,in nimam več tko stikov zadnje čase.In ti, imaš še koga v mislih, ali si sam na hitro pač izrazil željo. Če bi res hotel doživet nepozabno potovanje, bi moral malo načrtovat glede pristankov in pa določit vsaj približen čas.V katerem letnem času pa bi ti najbolj ugajalo?

V glavnem pa,še vedno nisem opustila take želje,potovanje z motorjem,le primerni čas je pomemben in pa seveda družba:)

Lp,s

ola !!!

Tako potovanje je res nepozabno. Potovanje, ki ga mam jaz v mislih naj bi bilo bolj avanturistične narave- videt in doživet čim več. Z motorjem bi rad šel na koko manj poseljeno področje evrope, ki ga ne vidi vsak turist. Zato se mi zdi zelo zanimiva skandinavija ali kaj podobnega, kjer si bi vsak večer poiskali kakšen kraj za taborjenje sredi divjine. Mene ne zanimajo več organizirana potovanje, kjer skačeš za vodiči in nikakor nisi lastnik svojega časa- vedno se moraš držati nekih urnikov in točno določenih znamenitosti. Šele sredi divjine res začutiš utrip dežele.
Primeren čas se mi zdi pred ali po poletni sezoni, ko vse mrgoli in lazi naokoli. Interesanten je september ali oktober – vse je odvisno od vremena (skandinavija je po moje ta čas preveč hladna- še posebej na motorju).

p.S: na netu sem dobil en zlo dober naslov, kjer svoje izkušnje potovanja z motorji predstavljajo popotniki sami. Če te zanima si oglej stran : http://www.adventure-motorcycling.com/trip/index.htm
lp m

RAZMISLIRTA O BASKIJI KOT CILJU

Miha LP!
Glede na to, da sem sam motorist ti predlagam, da si pogledaš stran http://www.drustvo-nomad.si kjer boš pod napotki našel naslov – Z motorjem tja daleč.. Med programi pa mogoče kakšno idejo in itinerar (program za lastnike avtodomov).
Igor

to so spet ideje za 230.000 SIT na mesec? vključen prevoz in spanje v kombiju?

Mislim da to ni noben problem,saj kot je predlagal Miha, da bi rad šel v Skandinavdijo, v divjo deželo, da ga privlači narava sama,potem ni panike, da bi prespal v šotorih, če seveda to dopušča vreme.(poletje je najbolj primerni čas za kampiranje.).Denar bi seveda odtekel že zaradi porabe bencina,in če sta dva na enem motorju ,pač polovično razdelita..Miha,ali je dovoljeno prespanje na prostem , ali potrebuješ nasploh dovoljenje za to.Nekateri domačini niso navdušeni nad tem, in da ne bi bilo kakšnih problemov.

Lp.s

Skandinavija je tudi v “polni sezoni” tako prostrana, da se tistih nekaj tisoč turistov kar izgubi. Le na južnem Norveškem ter na samem Nordkappu smo imeli občutek, da je sezona. Drugače pa predvsem na severu Švedske in Finske na glavni cesti v celem dnevu srečaš nekaj deset avtomobilov. Tudi ustaviš in kampiraš lahko kjerkoli, mi sicer tega predvsem zaradi otrok in nizkih cen kampov nismo prakticirali. In resnično občutiš prostranost dežele in svobodo.
Lep dan vsem….

Bojan lep pozdrav!
Zasledil sem, da si tudi motorist in o potovanju z motorjem se pogovarjamo. Motoristi, ki sem jih srečeval na poteh smo si zmeraj pomagali. Tudi z nasveti. Če kar koli pri naših nasvetih za motoriste ne drži, me prosim popravi!
S spoštovanjem!
Igor

ola!!!

Mene pa predvsem zanima kje so ti omenjeni kampi in koliko stane bivaje v kampu (približno)

lep popotniški pozdrav
miha

Kampi so povsod. Splača se obiskati turistične informacije takoj ko prideš v določeno državo (Nor, Šve, Fin in Danska), imajo prospekt z zemljevidom države in vrisanimi kampi z vsemi splošnimi informacijami (kapacitete, odprt od-do, bazen…). Mi smo kar vozili in ob določeni uri začeli iskati kamp, nismo se obremenjevali s tem, kje točno bomo spali. Vsi kampi, v katerih smo se ustavili, so bili urejeni, čisti, imeli so kuhinjo in jedilnico, imajo posebne hišice (cabins), v katerih so postelje (rjuhe ali spalne vreče imaš svoje), hladilnik in lahko tudi kuhalnik, vode in WC ni (je skupen v kampu). Ker je gori vedno dan, nas je to večkrat zavedlo glede prihoda v kamp. Praviloma smo kamp začeli iskati šele po 9. uri zvečer, če je bilo vreme slabo, smo se odločili za hišico in jo kljub pozni uri vedno dobili (se pravi, da ni toliko turistov, da bi bila gneča).
Cene so odvisne od države (Norveška malce dražja) in od tega ali je topla voda (tuš) na žetone ali ne. Plačaš prostor – 1 šotor, ne glede na velikost – od 2.000 do 3.300 SIT. Cabins so od 5.000 SIT naprej, glede na število postelj. Nam so se zdele cene kampov zelo ugodne. Nekateri so bili veliki kot npr. pri nas Šobec, noter pa 10 majhnih hišic (niso bile vse zasedene), 5 prikolic ali avtodomov in 3 šotorčki. Po kampu so se sprehajali severni jeleni, lahko si nabiral borovnice….Na “divje” smo spali samo dvakrat.
Lep dan….

Tudi mene vleče gor z motorjem, ampak…

DALEČ JE, zelo daleč! In drago ko sam satan. Bil sem 3 tedne na Danskem in mi na kraj pameti ni prišlo, da bi plačeval za kampe. Saj jih ja rabiš samo za tuširanje…

Sploh če si z motorjem ali kolesom je najmanjši problem spati tam nekje zunaj…tamali šotorčki so postavljeni ko keks…

Ampak ideja o prevoženi skandinaviji (gor čez Dansko, nazaj čez baltiške dežele) ostaja…za enkrat, ko bo dovolj časa.

Pa srečno pot!

LP, Matjaz

PS. Lahko pa se zmenimo za kak krajši trip tam nekje za prvomajske…

Cena kampov na Norveškem je celo za naše žepe ugodna. Tudi za spanje v bungalovih namesto v šotorih. Urejenost kampov je pa tudi bistveno drugačna kot v nam sosednji obmorski državi.

ola!!!

Vem, da je daleč. Zanimivo bi blo it gor poleti z avtomobilom (cenejše zarad benza in bolj udobno, kot z motorjem). Poterebovali bi cca en mesec časa, spali bi kr nekje-izjemoma v kampu zarad slabega vremena in tušev. Tako bi potrebovali denar le za benz, hrano … Če bi šli 4 komadi bi bila cena za tako potovanje še sprejemljiva. Gor me vleče predvsem neposeljenost in to, da ne srečuješ turistov na vsakem koraku.

P.S: lahko se zmenmo za kakšen trip za prvomajske-dobit mormo še kak folk za na pot …

lp miha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close