Potenje
Zadnje čase se ponoči zelo potim.
Imam samo splano srajcko in pokrita sem s tanko odejo. Spotim se nenormalno, tako, da imam mokro odejo, posteljo vse… Lase.
Nimam menstruacije, nisem noseča, stara 25.
Tudi tako čez dan se spotim več kot sem se kdaj prej. Nevem kaj bi naj sedaj to pomenilo.
To ponoči je pa zelo moteče, vse je mokro, poslednično potem bolj hlano.
Se še kateri to dogaja?
Preveri;:
– zračenje v spalnici (če imaš vse zaprto in vroče, normalno da se potiš)
– hrano (fajn začinjena spodbuja potenje, malo premisli, če si spremenila kaj v prehrani zadnje čase)
– telesno težo (več kil imam, bolj se potim – iz lastne izkušnje)
– pa ščitnico in hormone in kri, tako kot so ti že svetovale
Okno ali balkonska vrata imam celo noč odprta.
Hrano ne jem začinjeno kaj dosti, jem edino 10x manj mesa kot prej. Tako an 14 dni kaj mesnega pa še to zelo malo.
Kil imam celo normlano oz. malo manj glede na mojo višino.
Ja ščitnico pa bi morda res lahko, sicer so mi jo nedolgo nazaj pa ni bilo nič kaj narobe.
Tako, da res nevem no, kaj za vraga je.
Hvala vsem
Pri meni je bilo takole: isto sem jedla bolj malo mesa že nekaj let, kilogramov tudi malo premalo, potem sem se pa še ponoči grozno potila. Temu je sledila pa še splošna utrujenost. Zdravnik mi je najprej kontroliral ščitnico – vse b. p. – nadaljne preiskave pa so pokazale, da gre za Hodgkinovo bolezen (limfom). Je pa to res nekaj redkega in te ne bi rada strašila, samo jaz sem tudi mislila, saj ni nič. Za vsak slučaj si malo pretipaj bezgavke, vrat in dimlje, pazduhi, v trebuhu in pljučih pa itak niso tipne. Najbolje, da se dobro pogovoriš z zdravnikom in da te pošlje na dodatne preiskave, kakšen ultrazvok, boš vsaj bolj pomirjena in bolje spala. L. p.
Forum je zaprt za komentiranje.