Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Potekla pogodba med porodniško

Potekla pogodba med porodniško

Pozdravljeni!

Tukaj sem sicer nova, kolikor sem prebirala teme, je tudi nekaj napisanega o tem, kar me zanima, vendar bi se vseeno rada opredelila samo za moj primer…

Namreč bila sem zaposlena pri delodajalcu (javni sektor) 1 leto in 10 mesecev. Pogodba mi je potekla in domov so mi poslali delovno knjižico. Problem je v tem, da sem jaz takrat, ko mi je potekla in sem prejela del. knj., sem ŽE bila 2 meseca in 10 dni na porodniškem dopustu. Rečeno mi je bilo, ker sem tudi jih šla takoj ko sem izvedela za nosečnost, o tem obvestit, da bom sprejeta nazaj, da tako pač delajo. Sedaj, ko pa mi je porodniška potekla, pa mi rečejo, da me ne morejo zaposliti, ker je stroga prepoved zaposlovanja (!!! kao). Čudno, jaz pa vem in je tudi dokumentirano in javno objavljenjo, da jih vsak mesec nanovo zaposlujejo.

Zanima me, ali imam kakšno pravico, da si izborim moje staro delovno mesto nazaj? Kolikor vem in slišim, grejo nekatere mame zaradi tega v tožbo in jo celo dobijo.

Hecno se mi zdi, ker sem že bila v porodniški in itak niso imeli kaj z menoj (stroškov).
In žalostno je, da v javnem sektorju to delajo, ker baje narekuje vlada tako, ampak kaj pa problem brezposelnosti, a ga takole rešujejo? Potem pa pravijo, kako se trudijo okol tega, da bi bilo tega čim manj.

Prosim, svetujte mi, kaj naj naredim! Res sem zelo obupana in razočarana!

Lep pozdrav!

Bojim se, da nič ne moreš. Ko pogodba za določen čas poteče, pač poteče, ne glede na to, ali si tedaj v bolniški, porodniški ali v službi. Pogodba je pač sklenjena za določen čas in nič več. Po tem datumu sta obe stranki prosti, da skleneta še eno pogodbo o zaposlitvi za določen čas, če jima je to v interesu, ali pa ne. Delodajalec ti tako ni dolžan ponuditi nove pogodbe v podpis. Ničesar ne moreš iztožiti, saj te niso odpustili, pogodba se je zaradi poteka čas iztekla.

DRugo pa je moralna zaveza, da so ti šli nekaj obljubljati, potem pa tega niso izpolnili. Ali pa da trdijo, da ne zaposlujejo, v resnici pa jemljejo druge. Ampak tudi pri tem ne moreš nič, pravno gledano nimaš ničesar v rokah.

Zato: poišči si novo službo, mogoče pa najdeš službo za nedoločen čas.

Pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close