Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Potek pogodbe med porodniško – dopust, regres?

Potek pogodbe med porodniško – dopust, regres?

Spoštovani,

zaposlena sem za določen čas (nadomeščam porodniško, predvidoma nekje do decembra 2013).
Zdaj sem pa prvič noseča, zato vas prosim za informacije.
Predviden rok poroda imam 2.8.2013, torej nastopim s porodniško nekje 5.7.2013.
Popolnoma mi je jasno, da mi med porodniško poteče pogodba za določen čas – z vprašanjem, ali bom imela zaposlitev po porodniški, se bom ukvarjala kasneje.
Zanima pa me za letošnje leto 2013:

1.
Pri istem delodajalcu sem zaposlena zdaj že četrto leto (vedno za določen čas, preko različnih projektov). Lansko leto sem glede na zahtevnost delovnega mesta imela 26 dni dopusta. Predvidevam, da ker sem ostala na enakem delovnem mestu (samo drug projekt), da bi mi letos bilo odmerjeno enako število dni dopusta, torej 26.
Ker me po porodniški delovno mesto po vsej verjetno ne čaka, bi rada celoten dopust izkoristila pred nastopom porodniške. Zanima me, ali to pomeni, da bom lahko izkoristila 26 dni ali pa mi bo zaradi nastopa porodniške pripadal SORAZMERNI DEL dopusta?

2.
Moje vprašanje se nanaša tudi na regres za letni dopust. Sem upravičena do celotnega regresa za 2013 ali samo do nekega sorazmernega dela?

3.
Dobivam različne informacije glede višine starševska nadomestila. Nazadnje so mi na CSD povedali, da ne glede na potek pogodbe med porodniško, bom prejemala nadomestilo za 12 mesecev, ki mi bo odmerjeno na začetku porodniške (prve 3 mesece 100%, naslednjih 9 mesecev pa 90% nadomestila glede na plačo). Tako bom tudi zdravstveno zavarovana.
Ker rada povprašam za drugo mnenje, bi prosila še za vaše mnenje.

Vnaprej najlepša hvala za vaše odgovore, upam, da sem vprašanja postavila dovolj jasno.

Želim vam lep dan.

Pripada ti cel dopust in cel regres za leto 2013. Ne vem, zakaj bi dvomila v informacije, ki si jih dobila glede nadomestila, saj ti ga odmerijo na CSD-ju, bodo pa že vedeli kako in kaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close