Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Potek pogodbe in pravica do nadomestila

Potek pogodbe in pravica do nadomestila

Sem zaposlen za določen čas. Čez 2 tedna poteče moja trenutna pogodba, delodajalec mi je do sedaj dal tri pogodbe za 3, 3 in 6 mesecev.
Delo je zelo težko in odgovorno, pogoji za delo in plača pa katastrofalni.(OD po pogodbi 660 € bruto) Delodajalec tudi ne plačuje redno plače in socialnih prispevkov. Verjetno bom dobil še eno pogodbo za določen čas, vendar jo pod takimi pogoji ne nameravam podpisati. Ali imam pravico do nadomestila za brezposelne, če odklonim podpis naslednje pogodbe?

Zanima me tudi, koliko časa pred potekom pogodbe za določen čas je delodajalec dolžan obvestiti delavca o podaljšanju oz. nepodaljšanju pogodbe? Do sedaj sem obe pogodbi dobil zadnji dan pred iztekom prejšnje.
In to brez možnosti dogovora po sistemu podpiši ali pusti.

lp Marko

Delodajalec ni dolžan obveščati delavca o podaljšanju pogodbe. Če je pač delodajalec tiho, je zadnji dan zaposlitve tisti, kot to pač izhaja iz pogodbe.

Če delodajalec ponudi novo pogodbo o zaposlitvi in jo ne podpišeš, ti še vedno pripada nadomestilo na zavodu.

Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close