Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev potek delovne pogodbe med porodniško?

potek delovne pogodbe med porodniško?

Lepo pozdravljeni!

Imam vprašanje glede poroniške in poteka pogodbe.
Novembra 2009 sem nastopila porodniški dopust,ki se mi poteče novembra 2010. Septembra 2010 pa mi poteče pogodba o delovnem razmerju,zanima me če mi lahko prekinejo delovno razmerje kljub temu da imam porodniško še do novembra…zaposlena sem v javnem sektorju oz. zavodu.
Drugo vprašanje pa je še to… recimo da zanosim še enkrat preden se mi poteče pogodba o delovnem razmerju t.j. pred sep 2010 ,ali mi lahko kljub temu prekinejo pogodbo? kakšen je postopek če recimo zanosim pred potekom pogodbe…kdaj obvestiti delodajalca,kakšne so moje pravice?… opravljam namreč takšno delo,ki ga ne morem opravljati med nosečnostjo ( težko dvigovanje, stik s kemičnimi snovmi… in pa z moje strani grozeči spontani splav).

Najlepša hvala za odgovore!

LP kokica

Če imate sklenjeno pogodbo za določen čas (glede na to, da navajate datum prenehanja, predvidevam, da ja), se delovno razmerje zaključi z iztekom roka, ki je določen v pogodbi. Nosečnost, dojenje, bolniška…..nimajo vpliva na trajanje take pogodbe o zaposlitvi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close