pot in neprijeten vonj
Ojla vsem!
Prosim vas za en nasvet oz. pojasnilo.
Saj veste, poleti malo švicamo in rado se zgodi, da zaudarjamo. Jaz bi si rada kaj kupila proti temu, vendar ne vem kaj.
Zakaj? Zato, ker imam v službi okolje in delo, pri katerem zelo švicam in ker vem, da pač pot mora iz telesa, da ni zdravo, če ga zadržuješ v telesu, bi si rada kupila kaj takega, pri čemer SE ŠE VEDNO POTIŠ, VENDAR NE ZAUDARJAŠ.
Zanima me, če veste za kakšno uspešno sredstvo, ki NE PREPREČUJE potenja?
Zanima me tudi, če slučajno veste, zakaj pri deodorantih tolikokrat npr. radi poudarijo, da ne vsebujejo alkohola (tisti, ki ga ne)? Zakaj je dobro, da deodorant nima alkohola ali zakaj je dobro, da ga ima, oz. kaj je bolj zaželjeno in zakaj? Oz. kakšen vpliv ima ta alkohol na telo in zakaj ljudem paše oz. ne paše oz. si ga želijo oz. ne?
In kaj pravzaprav pomeni izraz “anti-perspirant”/”anti-transpirant” – ne vem točno? Pomeni to, da preprečuje potenje?
Hvala za kakšen odgovor in lp
kolikor je meni znano, se tovrstne zadeve ločijo na dva dela:
– zadeve, ki preprečujejo vonj (deodoranti)
– zadeve, ki preprečujejo potenje (perspiranti).
Mnogo bolj so človekovemu zdravju prijazni prvi, ki vonj prekrijejo, oziroma preprečjejo, da bi se razvijal, kot tisti, kli potenje omilijo.
Deodoranti delujejo na površini, preprečujejo razkrajanje teh malih bakterij, ali karkoli že so, ki v bistvo povzročajo neprijeten vonj.
Alkohola naj izdelki, ki so prijazni koži ne bi vsebovali, vsaj ne v večjih količinah. To pa zato, ker alkohol kožo draži in suši. Eni pa pravijo, da je to ravno dobro.
Tako, da … človek nikoli ne ve. 🙂
Po mojem moraš sama sprobati, kar tebi odgovarja. Je pa kar problem, ker včasih, preden naletiš na pravega, če bankrotiraš zaradi testiranj. Tako da, morda bi bil dobrodošel kakšen predlog, kateri so prijazni koži in zdravju, pa tudi učinkujejo.
Če začnem, kaj sem slišala od prijateljic, vednar ni preverjeno:
– da je dober ženski od adidas (te varuje pred smradom, pa ni agresiven)
– ena uporablja kar vlažilne robče (baby) in se preko dneva večkrat obriše
– eni pravijo, da se je potrebno samo temeljito umivati z milom, in manj živcirati (… ta je eden boljših :-)))
– sama uporabljam dva – odvisno od kritičnosti situacije (kadar sem doma, nič, za službo enega, za službo takrat, kadar so izredne razmere – ni redko, pa drugega, ki je zelo močen – delni antiperstirant)
– kristalni kamni (taki prozorni – te varuje pred smradom, je pa menda neškodljiv do kože)
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Forum je zaprt za komentiranje.