pot do Raba
Mi gremo zmeraj na Jablanac. Nam je pa ta gospa kamor mi hodimo rekla da se ne splača čez Krk. Mi rabimo iz Ajdovščine ene 4 urce. Če greste v soboto vam priporočam da odrinete bolj zgodaj da ste do ene 6 zjutraj v vrsti za trajek, ker se potem kar lepo na hitro nagužva. Preverjeno, zato mi sedaj vedno gremo na petek in v petek tudi domov. Srečni vi ker že greste mi gremo komaj 10 avgusta.
Lepo se imejte in lepo vreme vam želim.
Živjo!
Pol ure še dodaj vaše poti od Ljbljane do Postojene , mi gremo pa iz Ajdovščine do Postojne.
Mi gremo zmeraj na trajekt pri Jablancu,predlansko leto smo mislili za domov iz Loparja na Rabu na Krk, pa je bila kar draga varjanta. In pa tudi gospa h kateri hodimo je rekla da se ne splača. Ta z Baške vodi samo določene ure uni pa vozi od 5 zjutraj pa do 11 zvečer mogoče še kaj več ne vem prav točno.
Lep dan
Na Rab se definitivno bolj splača iti preko Jablanca. Pot od Ljubljane do tja traja približno 4 ure. Če se odločite za Krk, je vožnje sicer nekoliko manj, a je zato toliko daljša vožnja s trajektom (če se ne motim traja uro in pol, preko Jablanca pa samo 15 minut), tako da je končen čas potovanja v bistvu enak, le da je trajekt iz Baške precej dražji.
In ne vem zakaj nekatere motijo dijaki, ki umivajo šipe? A jim je tako težko dati tistih 5 do 10 kun? Marsikje po svetu vas tovrstna mladina pričaka na semaforiziranih križiščih in bencinskih črpalkah, pa se nihče glede tega pretirano ne beli glave.
Kot kaže je ta pregovorna škrtost še vedno globoko zakoreninjena v mentaliteti vrlih Slovencev…
Forum je zaprt za komentiranje.