Najdi forum

Pot do Medulina

Jutri grem na dopust v Medulin. Katera pot iz Ljubljane do Medulina bi bila najboljša da ni gužve in je najbližja.Več glav več ve pravijo, dajte predloge.

Po avtocesti proti Kopru, na viaduktu za Črnim kalom zaviješ dol, po navadni cesti naprej, potem levo za Buzet, par kilometrov naprej čez mejo. Pelješ po navadni cesti do Lupoglava, tam greš na Ipsilon in do Pule. Mimo Mercatorja v križišču levo, po obvoznici naprej par semaforjev boš imela odcep levo za Medulin.

Lahko pa greš do Kopra in potem čez mejo, pa takoj na Ipsilon in do Pule. Mostnina prek Mirne se plača.

Jaz hodim vedno prek Buzeta in običajno ne čakam več kot minuto, dve. Najdlje sem čakala letos konec prvomajskih praznikov 15 minut (pri Kopru se je čakalo uro in pol isti čas). Vendar mislim, da jutri ne bo pretirane gneče nikjer.

Uživaj!

Še to – če greste po prvi varianti, pazite v Čiritežu.
Izven naselja, a omejitev še vedno velja, zelo, zelo radi stojijo z radarjem (sicer še nisem plačala, a v 8 od 10 primerov, ko se peljem mimo, so tam).

Braca, tale tvoja pot mi ni čisto jasna, pa se vsako leto vozim tam. Do Lipoglava vse ok, potem pa pelješ po obvoznici mimo Pule in še pred Mercatorjem zaviješ desno ter slediš oznakam za Medulin. Mislim da tretji semafor zaviješ levo.

Kako greš ti mimo Mercatorja in potem levo???

Moja varianta je, če greš po Ipsilonu do Pule – takrat prideš v mesto tako, da pelješ mimo Mercatorja na desni strani. V bistvu se pripelješ iz smeri letališča.
Ipsilon je od lani čisto do Pule, lani pred sezono se je končal malo pred Vodnjanom.

Po tvoji varianti pa se pripelješ prek Velega vrha po klancu dol in po obvoznici naprej. Tu pa greš pred odcepom za Mercator desno (takoj za Lidlom), je pa to isto križišče, kjer greš iz letališke smeri levo.

LP!

Jaz bi pa rada vedela koliko časa se pelješ do Medulin, kajti mi gremo tja to nedeljo.

In še to mi se peljemo iz Ljubljane.

Iz Zasavja – če je promet normalen – vozim max 3 ure in 15 min. Je pa res, da na avtocesti bolj tiščim. Pa v Lupoglavu obvezno 50, kot je opozorila že predhodnica.

Pozabila sem dodati – iz Lj imaš 2 uri 15, mogoče 2 uri in pol…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close