Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Posušene gobe-namakat?

Posušene gobe-namakat?

Dobila sem posušene gobe od kolegice in nimam pojma kako naj skuham gobovo juho. A jih moram kaj namakat, al samo dlje kuham al kaj.
Kako dolgo se kuhajo?
Prosim za nasvet. LP.

Hej,Lada!

Jaz posusene gobe vedno prelijem s kropom(manjsa kolicina kropa) in malo pustim,da se napnejo; 1. zaradi moznega prahu, 2.da se napojijo .

Jih otisnem in pocvrem kot sveze gobice s petersiljem in cesnom in malo zdusim.To je osnova za gobovo juho.

Po receptu mojstra na TV naredim tako in je zelo okusna.

V vodo dam kuhati na koscke narezan krompir,malo olja,petersilj,malo cebule in malo korencka.Ko je krompir kuhan,vse spasiram ali pretlacim,posolim, popopram in naribam malo m.orescka.

Gobice imam ze zdusene.Na olju popecem za noht velike kocke krompirja
in jih dodam gobicam. Ko je krompirjeva juha dovolj gosta,na vrh dodam
gobice s krompirjem in malo kisle smetane.Serviram v globokih skodelicah tako,da vsak dobi gobice in krompircek.Lahko pa prej nalijes juho in das vanjo prilogo vsakemu posebej. Na vrh vsega pa das rezino na maslu popecenega toasta,posujes se s parmezanom in malo gratiniras pod zarom.Narezes se svez petersilj in drobnjak.

Ce imam sveze gobe,vedno dodam se malo posusenih jurckov-aroma!!

Zdi se malo komplicirano,pa ni.Je zelo okusno,ker gobice v juhi ne zvodenijo.Ce zelis,lahko kuhas nekaj gobic med krompirjem.

Seveda lahko naredis g.juho, kot si jo ti navajena in upostevas samo navodilo,kako namakati.

Lep pozdrav Babi

No, jaz pa posušenih gobic nič ne namakam. Malo jih oplaknem v mrzli vodi in jih dodam bolj za izboljšanje okusa k navadni šampinjonovi juhi. Se pravi: v vodi kuham na koščke narezan krompir, narezane šampinjone, celi poper, sol, malo kisa, dokler ni bolj ali manj kuhano. Na koncu (kakih 10-15 pred koncem) dodam še suhe gobice (jih razlomim) in zabelim s kislo smetano (po potrebi malo z moko zgostim).

Hvala za cel recept. V bistvu še nikoli nisem delala gobove juhe, tako da res hvala, hvala Babi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close