Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti postopek sodne prodaje nepremičnine

postopek sodne prodaje nepremičnine

Prosim za odgovor, ker le tega ne dobim od svojega odvetnika.
Namreč, svoje premoženje, po ločitvi, prek sodišč urejam že 16 let. Dolga zgodba, zaradi nasilja nasprotne stranke ki zlorablja sodni sistem, mogoče tudi zaradi nepravih odvetnikov na moji strani. Na podlagi poravnave bil podan predlog sodišču za prodajo v nepravdnem postopku. Že trije naroki v roku 2 let, na katerem seveda ni prišlo do soglasja nasprotne stranke, pač pa zgolj izigravanja na račun nadaljnjega zavlačevanja. Pred nekaj meseci zaradi nesoglasja podan predlog sodišču za prodajo v izvršilnem postopku. Kljub temu je sodnik razpisal še 3 narok v nepravdni zadevi, ker je nasprotna stranka naknadno podala pisno soglasje, kljub temu, da je že podan predlog za izvršilni postopek,
Zanima me, ali je bil ta nepravdni postopek sploh potreben, glede na to, da nasprotna stranka nikakor dejansko ne soglaša s prodajo, ali je sedaj kaj narobe s strani predlogov odvetnika, da se pravzaprav vršita dva postopka, nepravdni in še izvršilni. In predvsem me zanima, ali bo sploh kdaj konec te agonije?
Zelo bom hvaležna za odgovor!
Mata

Spoštovani,

Iz opisa dejstev lahko sklepamo, da v nepravdnem postopku teče postopek razdelitve solastnine, v izvršilnem postopku pa se bo (verjetno) nepremično solastno premoženje prodajalo, vidva pa bi si razdelila kupnino, prejeto od prodaje. Postopek razdelitve se bo za vas torej končno zaključil s prejemom vašega dela kupnine od premoženja, pridobljene v času trajanja zakonske zveze z vašim bivšim možem.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close