Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Postopek na letališču

Postopek na letališču

Pozdravljeni,

s prijateljem se odpravljava na počitnice z letalom, zanima pa me, kako poteka postopek na letališču, saj s tem nimam nobenih izkušenj. Na agenciji sva dobila A4 papir, na katerem sta napisani najini imeni ter neke številke (sklepam da številka leta ali pa številka rezervacije). Torej če prav razumem, ob prihodu na letališče prvo zavijeva do okenca letalske družbe s katero letiva. Tam predloživa ta list, in prejmeva letalski karti + nek formular, ki ga izpolniva. S tem formularjem in kartama pa greva nato na check in kjer nama pregledajo in vzamejo prtljago. Ali je postopek tak, kot sem opisal, ali so še kakšne stvari na katere je treba biti pozoren ?

Lp

Ne razumem, da gre človek na počitnice preko agencije, potem pa na forumih sprašuje, kako it na letalo? Zakaj pa potem sploh agencija?
Ne vem, kak A4 list so vama dali, jaz ko sama kupim letalske karte na spletu, si sprintam potrdilo o nakupu, pred odhodom opravim check-in preko spleta, si natisnem boarding pass in grem s tem na letalo. Če imam večji kovček, ga pred letom oddam.
Pred leti sem šla parkrat tudi na ugodne last-minute počitnice z agencijo, mislim, da sem dobila voucher, s katerim sem dvignila letalske vozovnice in šla z njimi na check-in. Nikoli nisem na letališčih izpolnjevala nobenih formularjev (govorim za evropske lete).
Sicer pa, če je zadeva še aktualna, pokliči na agencijo in naj ti razložijo vse, kar ti ni jasno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close