Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika “Postni” januar

“Postni” januar

Po vseh dobrotah, ki smo se jih naužile v decembru, bo prav pasalo kaj manj kaloričnega. Kako boste kuhale po praznikih? Pri nas je danes še sarma, jutri pa verjetno kaj lažjega, kakšne testenine z zelenjavno omako.

Uživajte v lepi nedelji in ljudeh, ki jih imate rade!

Mi letos niti nismo pretiravali. V planu pa imam nadaljevati z Montignacovo metodo prehranjevanja, torej vse po vrsti, pa v pravi kombinaciji. Pa kakšen mesec bom mižala ob receptih za sladkarije. To so seveda samo dobri sklepi, kako bo pa v praksi, bomo pa še videli.
Pa dober tek!

Kakšna pa je ta metoda? Opiši.

Tudi mi letos nismo pretiravali in naši ravno sedaj ropajo hladilnik. Sama se pripravljam na post s sokovi. Upam, da bom začela v torek. Če me bo pa zmatralo, bom v glavnem na zelenjavi, saj se mi konec januarja obetajo petdeset- letnice in potem še moja okrogla. Moram bit “fit”.

Lp

Jaz pa sem včeraj skuhala zeljno juho za hujšanje (podobna kot Etina) za tri dni. Jedla jo bova oba z možem. Upam, da bo šel kakšen kilogramček dol.

Sabina, lahko zaupaš recept za tole zeljno juho. Tudi pri nas bi se lahko malo prečistili.

Hvala.

recept je na kulinariki pod ZELJNA JUHA ZA HUJŠANJE na naslovu

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=juhe&ID=4405

6 manjših čebul
1/4 l paradižnikove mezge
glava zelja (pb. 1,5 kg)
2 papriki
4 korenčki
2 manjši gomoljiki zelene (namesto tega lahko tudi zelen del)
2 jušni kocki (za zelenjavno juho)
peteršilj
sol
poper

Zelenjavo narežemo na koščke, damo v lonec in dolijemo toliko vode, da pokrije zelenjavo. Dodamo tudi paradižnikovo mezgo in jušni kocki. Sol in poper dodamo po okusu (lahko dodamo tudi malo curryja).
Juha naj vre pb. 10 minut, nato jo na malem plamenu kuhamo še 30 minut.

Količina zelenjave je za pripravo juhe za 7 dni, za eno osebo.

Hej! Kaj se ne zacne post sele po pustu?

Preseren govori o Pepelnicni sredi:))) Lp

En lep pozdravček vsem, končno (pa tudi škoda da) sem že doma in tale post je pravi zame, ker smo si kar privoščili preko novega leta 🙂
Nekdo mi je par dni nazaj omenil, da bo kakšen mesec na prepečencih in vodi. Noja, malo heca, zame je sicer to malo prehuda varianta, ampak, če mi bo uspelo zreducirati zaužito količino sladkarij, bom čisto zadovoljna 🙂

lp

Ja, Kresnica, to o sladkarijah je pa res! Ampak kaj, ko od vsepovsod prežijo name: iz pločevinastih škatel domači piškoti, iz omar raznorazne čokoladice, iz zmrzovalnika vso pecivo, ki je “pobegnilo”… Prava zarota, se mi zdi! ;)))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close